Advies bij uw proces van interne audit

Interne audit aangepast aan de maturiteit van uw organisatie

Interne audit is een hoeksteen van het continu verbeterproces van uw organisatie. Geen toeval dus dat deze goede praktijk een verplichting vormt binnen elk gecertificeerd management systeem (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 en hun meer specifieke varianten voorop).

Om deze interne audits maximaal te laten renderen kiest†u best voor een vorm en proces van auditeren dat op maat is van uw organisatie, zowel qua cultuur als qua maturiteit op vlak van organisatieontwikkeling.

Amelior ondersteunt u hierbij via advies op maat, zodat†u de garantie heeft dat uw interne audits ook daadwerkelijk iets bijdragen aan het resultaat van uw onderneming.

Een manier van auditeren voor elke organisatie

Interne audits kunnen op tal van manieren worden aangepakt. U dient keuzes te maken met betrekking tot de auditplanning, het profiel van de auditoren, de keuze van de geauditeerde collega's, de manier van rapporteren van de resultaten, etc.

Welke keuzes u maakt hangt af van de manier waarop uw organisatie wordt aangestuurd, de manier waarop wordt omgegaan met organisatieontwikkeling, van de cultuur van de onderneming. Kortom met de organisatiematuriteit.

Het is van belang dat het proces interne audit aansluit met deze maturiteit zodat er wezenlijke resultaten te verwachten zijn uit deze audits. Anders blijven ze vaak een 'verplicht nummer' en een maat voor niets.

Groeien in maturiteit

Interne audits goed aanpakken stimuleert de organisatie bovendien naar een groei in maturiteit. De adviseurs van Amelior ondersteunen u bij het maken van de juiste keuzes. U geniet mee van de kennis, de ervaring en de best practices die Amelior meebrengt uit tientallen andere organisaties.

Een overzicht van verschillende niveaus van maturiteit en hun implicaties op interne audit vindt door het document te downloaden dat u vindt via deze link.

Maak gebruik van subsidie

Heel wat van de diensten die Amelior aanbiedt komen in aanmerking voor subsidies, indien zowel u als organisatie als de opdracht zelf aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. U vindt meer info op de pagina Subsidies voor advies en opleiding. U kan ook steeds terecht bij Pascal Anckaert via pa@amelior.be of +32 (0)56 23 20 73.

Inlichtingen

Deze beknopte informatie kan onmogelijk zo verhelderend zijn als een persoonlijk gesprek over dit onderwerp. Daarom zou ik graag samen met u geheel vrijblijvend de behoeftes en mogelijke oplossingen bespreken. Desgevallend breng ik een collega mee als ik van mening ben dat dit, gezien uw wensen en noden, in uw belang is. Bezorg mij via onderstaande knop uw gegevens of bel mij op.

Tot uw dienst
Pascal ANCKAERT
+32 (0)56 23 20 73

Inlichtingen of referenties?

Vragen?...

+32 (0) 56 20 36 23
info@amelior.be