Auditor OHSAS 18001

NIEUW volgens laatste versie van OHSAS 18001:2007

Inschrijven

data plaats
donderdag 28 juni 2018, van 09u00 tot 17u00
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart


Prijs

  Lid Amelior Not-for-Profit lid 1 Niet-lid
VOORDEELprijs
bij inschrijving voor
29/5/2018
€550 €480 €645
Prijs €610 €535 €715

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €35 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor IPV-Steun (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of de knop onderaan deze pagina. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.

Workshop

     

     Opleiding tot interne auditor OHSAS   18001:

 • Hoe voert u op professionele wijze interne audits uit volgens OHSAS 18001?
 • Welke zijn de belangrijkste basispijlers?
 • Waar dient u vooral op te letten?

 

Waarom deze thematiek?

Eenvoudig gezegd: wat ISO 9000 is voor kwaliteitszorg en ISO 14001 voor milieuzorg, wil OHSAS 18001 zijn voor veiligheid.

Het is de eerste veiligheidsmanagementnorm die wereldwijd wordt geaccepteerd en die door alle grote certificatieorganisaties wordt ondersteund.

In sommige landen in het midden Oosten wordt de OHSAS-norm een wettelijke verplichting. In het Verenigd Koninkrijk hebben sommige lokale besturen deze norm als wettelijk verplichte standaard geponeerd.

De eerste internationale en Belgische certificaties zijn achter de rug. Er zijn daarnaast momenteel een behoorlijk aantal certificatieaanvragen in België.

Wanneer uw organisatie er voor kiest om met ‘OHSAS 18001’ als veiligheidsmanagementsysteem te werken, dient u ook regelmatig interne audits uit te voeren. Audits die op een goede gestructureerde wijze dienen te gebeuren, volgens de regels van de kunst.

Wanneer u wilt weten hoe u (of uw medewerkers) intern kunt auditeren volgens de OHSAS 18001-norm, vindt u op deze workshop zeker uw gading.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

U wandelt op een praktische wijze doorheen het volledige interne auditproces volgens OHSAS 18001. U wordt gewezen op de belangrijkste basispeilers van een goede audit, op de kritische punten en op de gevaarlijke aspecten.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van deze cursus voert u OHSAS 18001 audits uit volgens de regels van de kunst.

Voor wie?

Deze workshop is ontworpen voor iedereen die op korte tijd grondig wil leren hoe hij op professionele wijze interne audits kan uitvoeren volgens de regels van de kunst. Deze workshop richt zich in de eerste plaats tot mensen die zelf de OHSAS audits willen doorvoeren of die het proces van de interne OHSAS auditing gaan leiden. Deze opleiding vereist dan ook de basiskennis omtrent OHSAS 18001.

Indien u nog niet over deze basiskennis omtrent de OHSAS 18001 specificaties beschikt, kunnen we de opleiding 'OHSAS 18001 - optimaal implementeren - basisopleiding' warm aanbevelen.

Wenst u een opleiding tot lead auditor dan stellen we u onze opleiding Lead auditor OHSAS 18001 conversietraining IRCA erkend voor.

 

Ook voor niet-OHSAS 18001 organisaties kan een interne opleiding veiligheidsaudit (andere auditcriteria) uitgewerkt worden. Contacteer ons gerust voor bijkomende info.

Programma

Veiligheids- en gezondheidsauditing: overzicht

OHSAS 18001 checklist

 • Oefening
 • Checklist

Basisstappen in het audit proces

 • Cruciale stappen bij de interne audit volgens OHSAS 18001

Pré-audit activiteiten

 • Welke pré-audit activiteiten zijn er cruciaal?
 • Hoe kunt u ze goed uitvoeren?
 • Wat leert de dagelijkse praktijk u?

Pré-audit vragenlijst

 • Hoe stelt u die op?
 • Discussie
 • Leerpunten voor uw specifieke situatie

De rol en de verantwoordelijkheid van het audit team

 • Principes
 • Oefening

Audit activiteiten

 • Observatie
 • Interview technieken
 • Working papers

Hoe evalueert uw audit bevindingen?

 • Niet-conformiteiten
 • ‘Accident reporting’
 • Rapportering en follow-up

Conclusies voor uw praktijk

 • Op weg naar uw eerste interne audit volgens OHSAS 18001
 • Specifieke aandachtspunten

En wat met de ISO 45001?

Er is een begin gemaakt met de ISO 45001, die in 2017 (verlaat wegens niet goedkeuren van de DIS versie) de OHSAS 18001 zal vervangen. Deze norm zal ook de nieuwe HLS structuur volgen.

Dit heeft tot gevolg dat, vanaf de inwerkingtreding van deze nieuwe norm (met een overgangsperiode) het managementsysteem voor welzijn op het werk van uw organisatie zal moeten worden aangepast. Het is momenteel nog te vroeg om perfect te weten wat er op ons afkomt. In de mate van het mogelijke (en op basis van de beschikbare informatie) zal de docent van de opleiding wel al een tipje van de sluier oplichten over de te verwachten evolutie.

Opgelet: interactieve workshop

Elk theoretisch inzicht wordt dadelijk toegepast onder de vorm van communicatieve oefeningen, groepsopdrachten en simulaties. Om de interactie te bevorderen beperken wij het aantal deelnemers tot een maximum van 20.

Attest

Iedere deelnemer aan deze opleiding krijgt na afloop een attest.

Trainer

Thierry UYTTENHOVE is ingenieur elektromechanica en heeft een licentie in de veiligheidskunde niveau 1, milieucoördinator A en risk management. Hij heeft een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleidt hij ruim 14 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coacht, begeleidt en traint hij in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor is hij tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. Hij deelt zijn rijke ervaring graag met u.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een in-company training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

In-company trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:

 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier