Managing Successful Programmes (MSP®): Practitioner

Managing Successful Programmes (MSP®): Practitioner

De toepassing van de methode MSP® in de praktijk

Eens je geslaagd bent voor het examen MSP® Foundation, kan je deze opleiding volgen om je kennis rond programmamanagement nog verder uit te breiden. Deze opleiding richt zich op de toepassing van de methode in de praktijk. De bedoeling van de practitioner kwalificatie is te bevestigen dat iemand een geïnformeerd lid is van een programmamanagement team, dat hij verantwoordelijk is om te managen, leiding te geven, te ondersteunen en te adviseren.

Amelior biedt deze opleiding aan met 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MSP®.

Waarom deze thematiek?

Eens de programmamanager de basiskennis rond MSP® foundation onder de knie heeft, bieden wij nog verder de mogelijkheid om de kennis rond programmamanagement uit te breiden.

Deze opleiding richt zich met name op de toepassing van de methode in de praktijk.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

De bedoeling van de practitioner qualificatie is te bevestigen dat iemand een geïnformeerd lid is van een programmamanagement team, verantwoordelijk om te managen, leiding te geven, te ondersteunen en te adviseren in een programmamanagement omgeving. 

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat :

 • toegevoegde waarde te identificeren door het managen van change als een MSP programma
 • alle MSP principes, de thema's en de transformational flow activiteiten uit te leggen
 • de relatie tussen die zaken onderling, maar ook de relaties met de programma informatie en de verschillende rollen uit te leggen en die inzichten toe te passen
 • voorbeelden van MSP programma informatie (documenten) te produceren en evalueren
 • identificeren welke activiteiten ondernomen zouden moeten worden tijdens elk van de processen van de transformational flow samen met de verantwoordelijkheden van elk van de gedefinieerde rollen
 • begrijpen welke management producten input voor, output van, en upgedated worden in elk van de 6 transformational flow processen.

Facultatief examen MSP® Practitioner kan na de cursus in principe ook met vrucht afgelegd worden. Deelname aan dat examen kost 360 euro, exclusief BTW en is niet inbegrepen in de opleidingskost.  Let wel: zelfstudie van gemiddeld zo'n 20 à 40 uur is wel gewenst.

Voor wie?

Project managers, Business Change Managers, specialisten betrokken in programma's volgens de  MSP® richtlijn.

Voorkennis : de kandidaat dient geslaagd te zijn voor het examen MSP® Foundation.

Programma

In de cursus worden volgende principes & thema's, met inbegrip van toepassing in gevallenstudies, gecombineerd behandeld, zodat de waarde van deze methodiek alsmaar duidelijker wordt:

DAG 1

 • MSP Overview
 • Identifying a Programme / Thema Vision
 • Thema's Organization / Stakeholder Engagement
 • Thema's Benefits Management / Quality 

DAG 2

 • Thema Blueprint
 • Thema's Risk & Issue Management / Planning & Control
 • Transformational Flow / Thema Business Case
 • Samenvatting

Komen ook aan bod:

 • Examentechnieken en voorbeelden examenvragen.  
  De cursus kan immers leiden tot het examen MSP® Practitioner.

Trainingsmateriaal

Elke deelnemer ontvangt:

 •  de syllabus
 •  het Engelstalig boek: ‘Managing Successful Programmes', 2011  edition' ISBN 9780113313273

Amelior is an affiliate of HWP Consulting BV for PRINCE2® and teaches MSP® under the responsibility of HWP Consulting BV.

Trainers

Bert HEDEMAN is een senior project- en programmamanager met meer dan 25 jaar ervaring. Tegenwoordig adviseert hij organisaties hoe projecten en programma’s in te richten. Hij is de 1e trainer PRINCE2® en MSP® in Nederland. Daarnaast verzorgt hij ook trainingen voor IPMA D en C en de nieuwe methode P3O® voor Project – en Programma Offices.

 

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) studeerde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Jan SEGIER
+32 (0)56 23 20 64

Contacteer mij

Inschrijven

Deze opleiding is op korte termijn enkel via in-company training te bestellen. Wij willen u graag verwittigen mocht dit wijzigen of kunnen vrijblijvend met u de mogelijkheden bekijken.

verwittig mij

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier