Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Een 6 maandelijkse update van de meest recente wijzigingen in het milieu- en energielandschap

Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Bij iedere editie van de bijscholing voor milieucoördinatoren en enerigemanagers proberen we rond een thema te werken die de materie vanuit de leefmilieu- en energieproblematiek benadert. Naast de gebruikelijke update van de wetgeving, komen casussen, LCA-studies, getuigenissen, toolkits,... aan bod.
Deze bijscholingen zijn conform Art. 41 van het VLAREL en Art. 4.1.9.1.2, §2, 1° d) van het VLAREM II en voldoen dan ook aan de wettelijk verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren (30u/jaar).

Oud-cursisten krijgen 25% korting bij het inschrijven!

De inhoud van deze editie

In deze editie hebben we ook weer enkele interessante gastsprekers kunnen strikken die, naast de gebruikelijke bijscholing rond de recentste wijzigingen in de milieu- en energiewetgeving, komen spreken over thema's die betrekking hebben tot (ver)bouwen voor organisaties.

We gaan onder meer dieper in op de do's en don'ts van het omgevingsloket met Patsie Puype van APIS Milieuadvies, de nieuwe energiesteunmaatregelen bij verbouwingen voor ondernemingen gebracht door Eddy Jonckheere van het Vlaio en een Ecodesignstudie over de milieu-impact van bouwelementen door dokter Karine Van Doorsselaer van de Universiteit Antwepren.

Programma

  Programma van 21/06/2018

Planning

Onderwerp Trainer

09u00 tot 09u15

Inleiding 

Lander Platteau - Amelior

09u15 tot 10u30 

Update over de meest recente milieuwetgeving

Mr. Malfait - Ldr

10u30 tot 10u45

Koffiepauze

 

10u45 tot 12u00

Hoe omgaan met het omgevingsloket: de do’s en don’ts (een update)

Patsie Puype - Milieuconsultant Apis milieuadvies

12u00 tot 13u30

Middagpauze + Netwerkmoment

 

13u30 tot 14u30

Update over de meest recente energiewetgeving

Ir. Van den Broecke - DVDB consulting

14u30 tot 15u15

Toelichting over energiesteunmaatregelen voor organisaties bij nieuwbouw/verbouwingen 

Ing. Jonckheere - VLAIO

15u15 tot 15u30

Koffiepauze

 

15u30 tot 17u00

Ecodesign: De milieu-impact van bouwelementen 

Dr. Karine Van Doorsselaer - UAntwerpen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor milieucoördinatoren en energiemanagers, maar is eveneens interessant voor preventie-adviseurs en kwaliteitsmanagers met steeds maar groeiende milieu-verantwoordelijkheden. Uiteraard zijn ook alle andere milieu- en energie-geïnteresseerden uit bedrijven en instellingen van harte welkom!

Korting voor oud-cursisten preventieadviseur of milieucoördinator van Amelior

Bent u een alumni van onze langlopende opleidingen preventieadviseur, energiemanager of milieucoördinator? Dan geniet u van 25% korting voor deze bijscholingsdagen. Vermeld bij uw inschrijving in het tekstvak 'Opmerkingen' dat u een oud-cursist bent van Amelior (preventieadviseur, milieucoördinator of energiemanager), zo krijgt u automatisch de korting toegekend.

Attest voor permanente bijscholing

Deze opleiding komt in aanmerking voor de wettelijke 30-uren opleidingsplicht voor de milieucoördinator. Alle deelnemers ontvangen na afloop dan ook een officieel attest.

Tips?

Heeft u als milieu- of energieverantwoordelijke topics die u in één van onze upgrades graag aan bod wil laten komen en denkt u dat die topic ook andere collega's milieucoördinatoren kan aanbelangen, aarzel dan niet contact op te nemen met ons via lpl@amelior.be  of 056/23.20.65. We horen graag van u!

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: donderdag 06 december 2018, Lokeren
Inschrijven
Prijs: vanaf €405

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Lander PLATTEAU
+32 (0)56 23 20 65

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
Donderdag 6 december 2018, van 09.00 tot 17.00 uur
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 22 nov 2018 €460 €405 €540
Prijs €510 €450 €600

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief koffiepauze, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief  BTW.

  Leden VMC genieten van het leden tarief van Amelior.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €35 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier