Bijscholing Milieucoördinator en Energiemanagers belooft een succes te worden

februari 2018

bijscholing-milieucoördinator-en-energiemanagers

Naar goede gewoonte gaat onze bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers door op 20 maart 2018, in Lokeren. In deze editie hebben we ook weer enkele interessante gastsprekers kunnen strikken die, naast de gebruikelijke bijscholing rond de recentste wijzigingen in de milieu- en energiewetgeving, komen spreken over de thema’s energie, mobiliteit en (ver)bouwen voor organisaties.

We gaan onder meer dieper in op de nieuwe energiesteunmaatregelen bij verbouwingen voor ondernemingen gebracht door een gastspreker van het Vlaio, een recente casestudie rond mobiliteit (GRACE) gebracht door Melexis en een LCA studie gebracht door een gastspreker van het Vito/Energyville.

Tijdens de presentatie over energiesteunmaatregelen wordt niet enkel een overzicht gegeven over de recentste steunmaatregelen, maar worden ook enkele technieken toegelicht en cijfers meegegeven op basis van energiescans bij verschillende kmo’s. Verwacht echter geen technische uiteenzetting die in detail treedt.

De casestudie (GRACE) rond mobiliteit van Melexis vond plaats tussen 2015 en 2017 in Ieper, waarbij het bedrijf inspanningen leverde om het aandeel duurzaam woon-werkverkeer van hun medewerkers te verhogen. Hiervoor werd ze dan ook in 2017 genomineerd voor de Business Mobility Awards.

Tijdens de laatste lezing van de dag wordt dieper ingegaan op de duurzaam bouwen aan de hand van Ecodesign-studie die zich specifiek toespitst op bouwproducten.

 

Meer weten over het programma? Neem dan zeker eens een kijkje op onze opleidingspagina

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

16/05/2018 - Amelior

Wie zijn onze experten? - Ivo Demeulenaere

Van de scheepsbouw tot de voeding, van de telecom tot de ruimtevaart. Er zijn maar weinig sectoren waar Ivo Demeulenaere geen ervaring mee heeft. Ook ISO 9001 loopt als een rode draad doorheen zijn carrière. Hoe ziet hij de norm verder evolueren?

14/05/2018 - Amelior

Opleiding vertrouwenspersoon bij PepsiCo - Getuigenis

Bij PepsiCo in Zeebrugge werken er een 300-tal medewerkers in een volcontinu productie omgeving. Lynn leidt de werkgroep ‘Psychosociaal Welzijn’ met de vertrouwenspersonen. “Wij kozen ervoor om in elke ploeg een vertrouwenspersoon op te leiden zodat de drempel om iemand aan te spreken minder groot is. Dat er diversiteit binnen de groep vertrouwenspersonen is vonden wij zeer belangrijk, zo willen we ervoor zorgen dat iedereen iemand kan vinden waar hij/zij zich het meest comfortabel bij voelt.”

08/05/2018 - De Clercq Marie-Noëlle (alg)

Change Management - waarom veranderen zo moeilijk is

Met de beste bedoelingen gaan managementteams of verandercoaches aan de slag met een stappenplan voor verandering. Je hebt inderdaad verschillende en goede modellen die je hiervoor als leidraad kan gebruiken, o.a. het 8 fasenplan van Kotter, het ADKAR model, Lewin’s change model, ... Al deze modellen raden terecht aan om betrokkenheid en draagvlak te creëren bij de medewerkers. Maar waarom loopt het dan zo vaak fout op dit vlak? Waarom is er alsnog weerstand, ook wanneer we rekening houden om de noodzaak duidelijk te maken, de mensen te betrekken en hun weerstand te herkennen?