Getuigenis: Cursist, Shirley Caby, specialisatie Preventieadviseur Niveau I getuigt

januari 2018

Getuigenis: Cursist, Shirley Caby, specialisatie Preventieadviseur Niveau I getuigt

"Klanten verwachten anno 2018 nog meer dan vroeger. We worden meer en meer uitgedaagd om samen met onze klant het veiligheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen."

AGO Interim

In 1997 startte ik bij AGO Interim en in die 20 jaar is er uiteraard veel veranderd. We evolueerden van 5 kantoren naar een kantorennetwerk van meer dan 80 filialen in België.

Enkele jaren terug veranderde AGO Interim in AGO Jobs & HR. Naast het recruteren en selecteren van uitzendkrachten leggen we meer en meer ook accenten op vlak van HR.

Het welzijn op het werk bevorderen is een prioriteit

Klanten verwachten anno 2018 nog meer dan vroeger. We worden meer en meer uitgedaagd om samen met onze klant het veiligheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen. De gelijke behandeling en hetzelfde welzijnsniveau voor de uitzendkracht en de vaste werknemer van de gebruiker is één van de belangrijke werkpunten. Het uitwerken van praktisch uitvoerbare en doeltreffende maatregelen om het welzijn van de uitzendkracht op het werk te bevorderen is dan ook een prioriteit.

De opleiding bij Amelior

Door in te stappen in de opleiding Preventieadviseur Niveau I bij Amelior, wil ik een nóg kwalitatievere dienstverlening kunnen aanbieden zowel aan onze klanten en uitzendkrachten als uiteraard ook intern bij de AGO Group. Beter onderbouwde adviezen formuleren inzake arbeidsveiligheidheid en welzijn op het werk, behoren dan ook tot één van mijn belangrijkste doelstellingen als dienstverantwoordelijke. Heldere communicatie met onze kantoren en klanten is essentieel.

De praktijkgerichte opleiding die Amelior aanbiedt, leek mij ideaal om mijn verwachtingen in te lossen. Boeiende en leerzame groepswerken, docenten met een missie en visie, diverse sectoren die met elkaar in contact komen, ervaringen uitwisselen, noem maar op… het kwam allemaal aan bod. Het is voor mij belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Dankzij Amelior ben ik hierin gegroeid. Onbewust bewust!

Shirley Caby

Senior Safety Consultant – Diensthoofd Safety Department van de AGO Group

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

16/05/2018 - Amelior

Wie zijn onze experten? - Ivo Demeulenaere

Van de scheepsbouw tot de voeding, van de telecom tot de ruimtevaart. Er zijn maar weinig sectoren waar Ivo Demeulenaere geen ervaring mee heeft. Ook ISO 9001 loopt als een rode draad doorheen zijn carrière. Hoe ziet hij de norm verder evolueren?

14/05/2018 - Amelior

Opleiding vertrouwenspersoon bij PepsiCo - Getuigenis

Bij PepsiCo in Zeebrugge werken er een 300-tal medewerkers in een volcontinu productie omgeving. Lynn leidt de werkgroep ‘Psychosociaal Welzijn’ met de vertrouwenspersonen. “Wij kozen ervoor om in elke ploeg een vertrouwenspersoon op te leiden zodat de drempel om iemand aan te spreken minder groot is. Dat er diversiteit binnen de groep vertrouwenspersonen is vonden wij zeer belangrijk, zo willen we ervoor zorgen dat iedereen iemand kan vinden waar hij/zij zich het meest comfortabel bij voelt.”

08/05/2018 - De Clercq Marie-Noëlle (alg)

Change Management - waarom veranderen zo moeilijk is

Met de beste bedoelingen gaan managementteams of verandercoaches aan de slag met een stappenplan voor verandering. Je hebt inderdaad verschillende en goede modellen die je hiervoor als leidraad kan gebruiken, o.a. het 8 fasenplan van Kotter, het ADKAR model, Lewin’s change model, ... Al deze modellen raden terecht aan om betrokkenheid en draagvlak te creëren bij de medewerkers. Maar waarom loopt het dan zo vaak fout op dit vlak? Waarom is er alsnog weerstand, ook wanneer we rekening houden om de noodzaak duidelijk te maken, de mensen te betrekken en hun weerstand te herkennen?