Energiek vergaderen met resultaat

Energiek vergaderen met resultaat

Leer tijdens deze training hoe je de tijd die wordt besteed aan vergaderen kan verminderen en hoe je vergaderingen effectiever en doelgerichter kan maken.

Waarom deze thematiek?

Meer en meer mensen worden geconfronteerd met het vergadervirus. Onze agenda's worden steeds meer gevuld met vergaderingen. Deze vergaderingen verlopen lang niet optimaal, worden door velen als nutteloos gezien en kosten veel tijd en geld. Wanneer moet je nu wel of niet vergaderen? En als het dan toch noodzakelijk is om te vergaderen, hoe kan dit dan op een efficiënte manier gebeuren?

Wat mag je verwachten tijdens de training?

Je krijgt aandachtspunten en technieken aangeboden, die je inbouwt in je persoonlijke stijl om een maximaal effect te bereiken. Uiteraard is er ook de nodige ruimte voorzien om te leren van elkaar aan de hand van discussies, ervaringen, ...

Leerdoelstellingen tijdens deze training:

·         Het verminderen van de tijd die wordt besteed aan vergaderen

·         Onze vergaderingen effectief en doelgerichter maken

·         Het ontdekken van jouw communicatiestijl

·         Stimuleren van het creatief denken

 

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Na de training, weet je hoe je minder en efficiënter kan vergaderen.

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig vergaderd.

Programma

Minder vergaderen

·         Moet ik wel vergaderen? Of kan ik het anders oplossen? Leer kritisch nadenken en de juiste vorm van vergaderen te kiezen. Als je dan voor een vergadering kiest, maak die dan ook overtuigend.

Efficiënt en doelgericht vergaderen

·         Bewaak ik het proces? Of bewaak ik de tijd? Of breng ik evenwicht in de standpunten? Je maakt kennis met de verschillende rollen.

·         Een goed betoog, heeft een goeie inleiding nodig, zo krijg je iedereen mee. Je leert hoe je een vergadering goed kan starten en afsluiten, en uiteraard ook welke elementen ze moet bevatten.

Vergadervaardigheden

·         Wat je zegt is belangrijk, maar hoe je de zaken aanbrengt, daarmee maak je het verschil. Je leert je eigen stijl van communiceren kennen en eveneens de interactie die er tussen deelnemers van een vergadering is, beter te begrijpen.

·         Tijd om ook eens in eigen boezem te kijken. Wat loopt er bij ons goed? Wat kan beter? We formuleren ook een aantal actiepunten.

 

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze training bijwonen, ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord:

Oktober:

"Dankzij deze training kijk ik met meer zelfvertrouwen uit naar mijn volgende vergadering."

Lothar BOEYKENS, Coördinator campagne Fairtrade gemeenten, 11.11.11

Trainer

Annelies KIMPE behaalde een 'Master in de toegepaste taalkunde' en vulde dit diploma aan met een 'Pedagogische bekwaamheid'. Na jaren werkzaam te zijn geweest als 'Assistant corporate communication' bij de Picanol Group (Ieper), maakte ze in 2009 de overstap naar Amelior. Zij is werkzaam als trainer/consultant binnen het domein People, waar zij haar expertise op vlak van time management, presenteren en vergaderen dagdagelijks benut in zowel profit als not-for-profit organisaties.  

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
Donderdag 19 april 2018, van 09u00 tot 12u30.
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart


Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 20 mrt 2018 €275 €245 €325
Prijs €305 €270 €360

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €35 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor IPV-Steun (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of de knop onderaan deze pagina. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier