HACCP-inleiding

HACCP in de praktijk
Eerstvolgende opleiding: donderdag 23 mei 2024
Brugge
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een gestructureerde benadering die de veiligheid van levensmiddelen voor de eindverbruiker beheerst.

HACCP heeft als voornaamste doel het voorkomen van alle potentiële gevaren in een levensmiddel, zodat er geen risico’s ontstaan voor de volksgezondheid. Vanuit de Europese Verordening Nr. 178/2002 en het Belgische KB van 14 november 2003 wordt elk Belgisch bedrijf verplicht om de HACCP-principes toe te passen.

Een HACCP-plan bestaat uit:

  • een beschrijving en beoordeling van alle potentiële gevaren van het levensmiddel en dit in alle stadia van het proces, startend bij de gebruikte grondstoffen tot het uiteindelijke verbruik door de gebruiker;
  • de identificatie van de kritieke controlepunten (CCP's), bepaald na uitvoering van de HACCP-risicoanalyse;
  • het vaststellen en uitwerken van maatregelen waardoor deze CCP's doeltreffend kunnen beheerst worden.

De voedingsindustrie past deze HACCP-principes al geruime tijd toe.

Waarom deze opleiding?

U krijgt u de kennis en de hulpmiddelen die nodig zijn voor het opstellen, uitwerken en beheren van de HACCP-plannen.

Praktijkgerichte opleiding met veel handige tips en trics om uw HACCP-plannen vlot te kunnen uitwerken

Elk theoretisch inzicht wordt onmiddellijk gestaafd met een communicatieve oefening, een groepsopdracht, een simulatie, ….

Inhoud

HACCP basis -progr12

Waar & wanneer

Wanneer: donderdag 23 mei 2024
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: dinsdag 17 september 2024
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: dinsdag 18 februari 2025
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: donderdag 22 mei 2025
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Voor wie

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die met HACCP willen of moeten werken. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.

Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis van HACCP of kwaliteitssystemen vereist.

HACCP norm

Prijs

€ 940 excl. BTW

Ledenprijs

Lid van Amelior: € 850 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 800 excl. BTW

Nog geen lid? Lid worden kan al vanaf € 205 per jaar

Deze opleiding goedkoper volgen?

  • Bekijk op welke subsidies (o.a. KMO-portefeuille, Alimento-korting, ...) je recht hebt
  • Korting mogelijk bij meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf
  • Bij een groter aantal deelnemers is het voordeliger om deze opleiding in-company te volgen
Categorie KMO-portefeuille
bedrijfsstrategie

Na de opleiding

Wie op vandaag nog vragen heeft over HACCP, weet na het volgen van deze workshop wel beter.

Ongeacht het feit dat het opstellen, uitwerken en beheren van HACCP-plannen een wettelijke verplichting is, zal elke deelnemer overtuigd geraken van het nut van dergelijk systeem en van de toegevoegde waarde, die zal leiden tot een beter beheerst proces.

 

Docenten

Eveline Notebaert
Eveline Notebaert
  • Bio-Ingenieur in de Scheikunde
  • expert voedselveiligheid 
  • ruime ervaring met opbouwen van voedselveiligheidsmanagementsystemen en HACCP-plannen

 

LinkedIn profiel bekijken

Interne auditor voedselveiligheid en HACCP

Meer info en inschrijvingen

Op maat

Liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collega's die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van jouw organisatie.