Training for impact: interne opleidingen vakkundig (doen) opzetten en evalueren

Training for impact: interne opleidingen vakkundig (doen) opzetten en evalueren

Deze opleiding biedt een antwoord op volgende vragen:
* Hoe, in samenwerking met interne of externe trainers, opleidingen opzetten die echt een impact realiseren?
* Hoe engageer je leidinggevenden om hun rol op te nemen in het opleiden tot een betere performance?
* Hoe maak je het leren meer motiverend, rekeninghoudend met recente inzichten in de neurowetenschappen?

Waarom deze thematiek?

Veranderingen door technologische vooruitgang, toenemende informatiestroom, innovatieve concurrentie enz., brengen met zich mee dat organisaties continu aan de competenties en inzetbaarheid van hun medewerkers sleutelen, en … dat medewerkers vandaag de dag de betrokkenheid en mentale frisheid dienen te hebben om bij te blijven met evoluties binnen en buiten de organisatie. Opleiding, leren & ontwikkeling zijn dan ook een permanent gegeven in moderne organisaties, en niet alleen meer de verantwoordelijkheid van een opleidingsdienst maar van het volledige management. Met ontwikkeling willen we de paraatheid van de medewerkers op peil houden, voor de verantwoordelijkheden van vandaag, maar ook voor die van morgen.

Het is daarbij uitermate belangrijk dat een opleidingsmanager of professional in 'leren & ontwikkeling' over heel wat know how beschikt over het organiseren van opleidingen met impact, die werkelijk bijdragen tot de realisatie van de organisatiedoelstellingen en de ontwikkeling van de medewerkers.

Deze opleiding maakt je wegwijs in de rol van proceseigenaar over opleiding & ontwikkeling: het afstemmen en coördineren van diverse ontwikkelingsactiviteiten, zodat er een rode draad doorheen loopt en op een efficiënte manier een bijdrage geleverd wordt tot het organisatiedoel. Je zet stappen vooruit in de methodiek van leren in organisaties zodat je een echte bijdrage kunt leveren aan je organisatie.

Wat mag je verwachten tijdens de opleiding?

Je krijgt tal van modellen en methoden aangereikt zodat je met deze bouwstenen een degelijk opleidingsbeleid kan opzetten en verbeteren in je organisatie. De opleiding is doorspekt met tal van praktische cases en oefeningen uit de reële opleidingspraktijk. Je wisselt ook tal van ervaringen uit.

Wat is het resultaat in je dagelijks werkveld?

Je hebt inzicht in de methodiek en de managementaspecten van het opleidingsvak, en weet:

 • Een analyse te maken van een concrete opleidingsbehoefte en dit om te zetten in een leertraject met meer effect.
 • Een opleiding op een haalbare manier te evalueren naar de impact die het heeft.
 • Leren ook te integreren op de werkplek.

Voor wie?

De training is bestemd voor:

 • Opleidingsmanagers.
 • Verantwoordelijken voor 'leren & ontwikkeling'.
 • Change managers, kwaliteitsverantwoordelijken, allround HR medewerkers, stafmedewerkers en adviseurs die als opdracht hebben opleiding te realiseren.

Programma

Doelstellingen:

 • Zicht hebben op het ganse opleidingsproces dat moet leiden tot performantie verbetering.
 • Een grondige voorstudie maken van een opleidingsnood en heldere doelen omschrijven (cfr. 8 velden model).
 • Een motiverend leertraject ontwerpen rekening houdend met recente inzichten over de psychologie van het leren en de werking van het brein.
 • Een variatie aan werkvormen en leerinstrumenten kunnen inschatten op hun waarde en hanteren in een “blended” leertraject.
 • Opvolging en begeleiding als nazorg initïeren.
 • On the job training / werkplekleren als opleidingsstrategie concreet maken.
 • Een opleiding evalueren op verschillende niveaus (the new Kirkpatrick model).
 • Leren door ervaring, leren van anderen en formeel leren in de juiste verhouding hanteren (“70/20/10”?).
 • Rol en verantwoordelijkheden van de manager, de trainer en de deelnemer definiëren en onderhandelen opdat er een transfer van de leerresultaten naar de werksituatie tot stand komt.

Deze opleiding kan gevolgd worden samen met de modules "Van opleidingsnoden tot -plannen" en "Een learning management systeem". Deze 3 opleidingen vormen dan samen de "Opleiding tot training manager / L & D professional".

Wanneer je de volledige opleiding bijwoont, komt dit uiteraard een stuk voordeliger uit. Klik op de link voor alle info over de volledige opleiding: Opleiding tot training manager / L & D professional

Attest van deelname

Alle deelnemers die deze opleiding volgen, ontvangen een attest van deelname.

Cursisten aan het woord

April 2017:

"Een zeer professionele en praktische training. Philip weet duidelijk waarover hij spreekt. Met hetgeen ik geleerd heb, kan ik zeker aan de slag."

Stefan POLFLIET, Operational excellence manager, BEKAERT-DESLEE

April 2017:

"Goede organisatie, goede trainer, duidelijke training (met voldoende aandacht voor praktische oefeningen)."

Sophie VERVELGHE, Learning coach, SOFICO

April 2017:

"Goede spreker, goede inhoud, interactieve lessen, makkelijk bereikbare locatie, goede catering."

Petra VERHAEGHE, Sales manager, COCHLEAR BENELUX

Maart 2015:

"Het is een zeer boeiende training, héél afwisselend in aanpak. Naast het kader leer je vooral veel bij uit de ideeën en ervaringen."

Carolien DEWITTE, Opleidingscoördinator, RESULT-IT

"Ervaren lesgever met empathie voor de werksituatie van de deelnemer. De afwisseling in werkvormen, de doordachte opbouw en de praktijkopdracht maken van deze cursus een echte aanrader!"

Marleen NOBELS, VTO manager, THOMAS MORE MECHELEN – ANTWERPEN "

"Zeer goede opleiding voor L & O verantwoordelijken. De beginselen worden stap voor stap zeer goed en duidelijk uitgelegd. Top lesgever!".

Kim SCHEEPMANS, Training specialist, CHEVRON PHILLIPS CHEMICALS INT.

Trainer

Philip LIEVENS heeft 25 jaar ervaring als trainer, consultant en coördinator Learning&Development, zowel in de sociale als in de profit sector. Philip traint constructieve oplossing bouwende communicatie en samenwerkingsvaardigheden, coacht teams naar teamvisie, afdelingen naar een betere samenwerking en begeleidt organisaties naar een gedragen toekomstvisie en strategie. Hij is een door www.sfio.org gecertificeerd 'Solution focus consultant, coach en begeleider van co-creatie'. Philip leidt tevens jarenlang 'Professionals Learning&Development' op en begeleidt organisaties in projecten in 'Ontwikkelingsgericht competentiebeleid en leeroplossingen op maat'. Hij schreef met Luk Dewulf: 'Het leren organiseren' (HRM themaboek, Kluwer uitgevers).

Praktisch

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Deze opleiding is op korte termijn enkel via in-company training te bestellen. Wij willen u graag verwittigen mocht dit wijzigen of kunnen vrijblijvend met u de mogelijkheden bekijken.

verwittig mij

Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier