BPM Business Game

Advies & Begeleiding

Doelgroep

Middenkader en staffuncties in BPM (Business Process Management), kwaliteit of IT die vanuit de praktijk verdere ervaringen willen opdoen met de mogelijkheden en de voordelen van BPM. Een basiskennis van BPM is vereist.

Doel

Via een concrete bedrijfssituatie zelf ervaren en leren :

  • hoe een proces te modelleren
  • hoe procesindicatoren te definiëren 
  • hoe een proces te analyseren 
  • hoe een verbeterplan op te stellen rekening houdend met de randvoorwaarden
  • hoe een verbeterplan in de praktijk te brengen.

Aanpak

Het toepassingsgebied van het BPM game is een organisatie die interventies uitvoert op vraag van de klant. In het concrete geval betreft het de behandeling van oproepen tot onderhouds- en herstellingswerkzaamheden aan huizen. Men kan dit ook gemakkelijk vertalen naar het afhandelen van ICT meldingen, het afhandelen van schadegevallen in het kader van een verzekeringspolis, … Het bedrijfsspel wordt gespeeld met 10 deelnemers die elk een concrete rol binnen een proces uitvoeren.

Het spel wordt gespeeld in verschillende spelrondes. Tussen elke spelronde voeren de deelnemers concrete opdrachten uit zoals het modelleren van het proces, het definiëren van procesindicatoren, het analyseren en het optimaliseren van het proces. De voorgestelde verbeteringen worden ingevoerd in de volgende spelronde. Er is regelmatige rapportering voorzien zowel organisatorisch naar een (fictief) management als methodologisch.

Voordelen

  • Opdoen van kennis, inzichten en ervaring in de verschillende dimensies van BPM op basis van een concrete bedrijfssituatie (leren op basis van ervaring). 
  • Mogelijkheid tot implementeren (en dus valideren) van voorgestelde verbeteringen

Maak gebruik van subsidie

Heel wat van de diensten die Amelior aanbiedt komen in aanmerking voor subsidies, indien zowel u als organisatie als de opdracht zelf aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. U vindt meer info op de pagina Subsidies voor advies en opleiding. U kan ook steeds terecht bij Pascal Anckaert via pa@amelior.be of +32 (0)56 23 20 73.

Inlichtingen

Pascal ANCKAERT

Deze beknopte informatie kan onmogelijk zo verhelderend zijn als een persoonlijk gesprek over dit onderwerp. Daarom zou ik graag samen met u geheel vrijblijvend de behoeftes en mogelijke oplossingen bespreken. Desgevallend breng ik een collega mee als ik van mening ben dat dit, gezien uw wensen en noden, in uw belang is. Bezorg mij via onderstaande knop uw gegevens of bel mij op.

Pascal ANCKAERT
+32 (0)56 23 20 73

Inlichtingen of referenties?

Vragen?...

+32 (0) 56 20 36 23
info@amelior.be