Amelior blog van Devos Paul

Blogpost

De nieuwe versie van ISO/IEC 17025 is gepubliceerd!

ISO 17025 was de nog oudste bestaande norm van de ISO 17000-serie (accreditatienormen voor o.a. inspectie (ISO 17020), kwaliteitssysteemcertificatie (ISO 17021), laboratoria (ISO 17025), productcertificatie, ….) en heeft nu eindelijk een facelift gekregen.

08/12/2017 - Devos Paul

De eerste draft van de nieuwe 17025 voorgesteld!

ISO 17025 is nu 10 jaar oud en de oudste norm in de ISO 17000-serie, alle andere zijn al herzien. Een revisie van ISO 17025 was dus reeds lang over tijd. Nu komt er schot in de zaak!

15/10/2015 - Devos Paul

Twee wegen naar betere eerstelijns leidinggevenden

Uit gesprekken met onze klanten blijkt dat zo'n 90 percent van hen problemen heeft met de effectiviteit van het leidinggeven op de werkvloer. Wij reiken u twee pistes aan om die effeciviteit te verhogen. Beide zijn gebaseerd op de aloude wijsheid van Confucius: “Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik weet, ik doe en ik onthoud.”

02/03/2015 - Devos Paul

Een nieuwe versie voor ISO 17025 onderweg!

ISO 17025 is nu 9 jaar oud en de oudste norm in de ISO 17000-serie, alle andere zijn al herzien.

08/12/2014 - Devos Paul

Evolutie in accreditatie voor laboratoria

Meer en meer bedrijfsinterne labo’s moeten geaccrediteerd zijn. De revisie van ISO 17025 is gestart!

06/12/2014 - Devos Paul

ISO 22000: de norm voor voedselveiligheid

De ISO 22000 norm past de ISO 9001-principes toe op HACCP.

01/09/2011 - Devos Paul

Verhoogde business performance met data exploratie en data mining

Bedrijven beschikken vaak over een schat aan informatie, maar nemen toch beslissingen die gesteund zijn op hun buikgevoel. Amelior kan helpen om statistisch onderbouwde  beslissingen te nemen.

01/05/2011 - Devos Paul

Een auditor met meerwaarde

Sommige bedrijfsleiders twijfelen aan het nut van traditionele ISO 9001-kwaliteitsaudits, meer bepaald hebben ze opmerkingen over de toegevoegde waarde.

24/03/2011 - Devos Paul

Wildgroei van wetten en normen voor voedselveiligheid

Veel bedrijven in de voedingssector worden door hun klanten aangepord om te voldoen aan eisen van nu eens ISO, dan weer van HACCP, BRC, ISA, EFSIS, …. De ene klant vraagt zus, de andere vraagt zo. Hoe is het zo ver kunnen komen?

01/09/2002 - Devos Paul