Amelior blog van Canoot Patrick

Artikel

De nieuwe FMEA voor Automotive komt eraan!

Reden tot paniek of net niet? Het bleek reeds vele jaren een pijnpunt te zijn in de automobielsector: Risicoanalyse in product- en procesdesign stuitte op de verschillende interpretatie volgens AIAG voor de Noord-Amerikaanse OEM’s (Original Equipment Manufacturer) en VDA voor de Duitse OEM’s. Vooral met de verschillende manieren om scores aan de risico’s toe te kennen werd nogal eens geworsteld.

10/04/2019 - Canoot Patrick - De Paepe Dirk

Lean bij de overheid: stad Sint-Niklaas boekt eerste successen

Vergeet de clichés over ambtenaren. Ook overheidsdiensten werken tegenwoordig ‘lean'. De Stad Sint-Niklaas stelde er zelfs een team rond aan. Na anderhalf jaar slagen Emma Robyn en haar collega's er steeds beter in het werk van de stadsdiensten efficiënter te laten lopen en de wachttijden voor de burger te verkorten. Inspiratie haalden ze onder meer uit een opleidingstraject ‘Lean in de administratie' bij Amelior. 

01/03/2016 - Canoot Patrick - Vanoost Hermien

Het ABC van Lean in administratieve omgevingen

Het toepassen van de Lean-principes helpt organisaties om hun competitiviteit te verhogen: kostenreductie via eliminatie van verspilling. Dus: niet harder werken, maar slimmer. De positieve effecten op kwaliteit en doorlooptijd zijn mooi meegenomen. Dat geldt niet alleen in een productieomgeving, maar ook in de administratie.

03/12/2014 - Canoot Patrick

ISO9001:2015, De Committee Draft is er, hoever staan we nu ?!

Het wordt beetje bij beetje duidelijk wat er wijzigen zal …

03/07/2013 - Canoot Patrick - Demeulenaere Ivo

De vernieuwde ISO9001:2015 norm komt er aan!

Herschikken van documenten of een nieuw elan voor het kwaliteitsdenken?

15/05/2013 - Canoot Patrick - Demeulenaere Ivo

Productie en Onderhoud, een fraai koppel

Het is van alle tijden en overal. Productie en Onderhoud bekvechten over de redenen waarom het productieapparaat alweer niet levert wat er van verwacht wordt. En natuurlijk beweert productie dat onderhoud het machinepark verwaarloost. En natuurlijk beweert Onderhoud dat Productie het machinepark misbruikt.

19/09/2011 - Canoot Patrick

Het bos en de bomen

Terwijl we volop in het Lean 6Sigma-tijdperk zitten komt ‘20 Keys' eraan. En we hebben al zoveel ‘hypes' meegemaakt … Eén enkele alleszaligmakende managementechniek bestaat dan ook niet. Het zijn allemaal bomen die samen het TQM-bos vormen.

04/05/2009 - Canoot Patrick