Amelior blog van Vandeweyer Danny

Hoe meer ‘grip' krijgen op projecten?

Om als directie meer vat te krijgen op projecten moet men een goede en duidelijke portfolio- en projectstructuur opzetten. Dat vergt uiteraard een investering in tijd en geld. Maar die inspanning zal er op termijn voor zorgen dat de resultaten sneller en goedkoper worden geboekt.

08/01/2014 - Vandeweyer Danny

Kwaliteit in projecten vergt investeren in goed opgeleide medewerkers

Nog steeds worden te weinig projecten succesvol afgerond, zoals blijkt uit het ‘Chaos report' van de Standish groep. Zolang het management van bedrijven te weinig focus legt op het kwalitatief managen van het project en het opleveren van het product met de gevraagde (afgesproken) kwaliteit zal het probleem niet opgelost geraken.

05/09/2013 - Vandeweyer Danny

De nieuwe ISO 21500: richtlijn voor project management

Midden september 2012 werd de ISO 21500 – Richtlijn voor Project Management gelanceerd. Vijf jaar heeft men er over gedaan om deze richtlijn samen te stellen en goedgekeurd te krijgen door de betrokken instanties. Dit lijkt lang, maar de ISO- organisatie wilde een zo breed mogelijk publiek (in 30 landen) bij het tot stand brengen ervan betrekken om een deugdelijke nieuwe richtlijn op de markt te werpen. Maar is dit wel zo?

25/01/2013 - Vandeweyer Danny

Project management met PRINCE2®

Wat is PRINCE2?   PRINCE2 wordt, omwille van zijn volledigheid, vaak beschouwd als de “de facto” best practices project methodologie op internationaal vlak. Het biedt een samenhangend geheel van processen, hulpmiddelen en een taal voor het beheer van projecten.   Omdat de methodologie een generieke en flexibele aanpak hanteert voor het beheer van de "business"-projecten kan deze worden toegepast in een zakelijke omgeving. Het is dus niet enkel geschikt om gebruikt te worden door IT-personeel of personen met jarenlange project management ervaring. Iedereen, overal in de organisatie, kan de methodologie leren en gebruiken omdat het gebaseerd is op een logische aanpak voor het beheer van elk project, zowel voor de ontwikkeling van een auto, het wijzigen van een business proces of voor het beheer van de lancering van een nieuw product of dienst.   Daarnaast is het een zeer effectieve tool voor het managen van personen of organisaties welke baat hebben bij het project.   Eén van de grootste troeven van PRINCE2 is dat de methodiek ook gemakkelijk op maat aangepast kan worden aan de bestaande bedrijfsprocessen en hulpmiddelen.

01/08/2012 - Vandeweyer Danny