Impact van de corona-pandemie op de lucht-en ruimtevaartsector

april 2020

Luchtvaart in tijden van Corona

Het coronavirus legt de productie van Airbus stil, NASA laat haar werknemers van thuis werken, de herstructurering bij Brussels Airlines wordt “geïntensiveerd”, de lancering van de Europese Marsrover wordt uitgesteld, Embraer legt haar productie nagenoeg stil...en ga zo maar door.

De impact van de corona-pandemie op de lucht-en ruimtevaartsector is gigantisch.  Bij toeleveranciers in Vlaanderen en Nederland loopt het orderboek leeg en vallen de werkzaamheden stil.

Maar we krijgen deze duivel in zijn kot en dan moet alles heropgestart worden. Binnen de luchtvaartsector is het hebben van een AS9100, AS9110 (Maintenance) of AS9120 (Distributors) certificatie in principe vereist om er actief te zijn. Minstens biedt het u een grotere kans om orders in deze sector binnen te halen. Maar hoe zal het nu met uw managementsysteem zijn na deze stille periode? Misschien het moment om het te vereenvoudigen en de toegevoegde waarde ervan te vergroten zodat het u helpt uw positie in de sector te vestigen of terug op te nemen.

En nu?

Amelior kan u helpen. Zowel in begeleiding, training als auditing.  Wat wij u bieden is een pragmatische aanpak door een ervaren luchtvaartexpert. Wenst u hier meer inlichtingen over? Aarzel niet met mij contact op te nemen:
Dirk De Paepe, ddp@amelior.be, 0479/91 38 09.

Tot hoors en houd het veilig!

Dirk DE PAEPE is Master in Militaire- en Luchtvaartwetenschappen met een jarenlange internationale ervaring in de operationele processen van luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiebedrijven. Hij is in zijn loopbaan ook actief betrokken bij het implementeren, onderhouden en auditeren van managementsystemen in diverse sectoren. Hierbij hanteert hij steeds een pragmatische aanpak met aandacht voor de grootst mogelijke toegevoegde waarde voor het betrokken bedrijf.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...