Amelior blog betreffende Logistiek

De toegevoegde waarde van onderhoud

Ook onderhoudsmanagement heeft als opdracht continu te verbeteren. Samen met productie en engineering moet onderhoud kunnen zorgen voor een verhoging van de OEE, de Overall Equipment Effectiveness.

16/06/2016 - Verrept Guido

Asset management, een noodzakelijke stap op weg naar productiviteitsverhoging

Managers die verantwoordelijk zijn voor het opleveren van resultaatsverslagen en kosten- en efficiëntierapporten beleven moeilijke tijden. Want Vlaanderen staat onder druk. We mogen dan wel de naam hebben een productief volk te zijn, maar de loonhandicap is een feit: 3% volgens sommige bronnen.

25/01/2013 - Verrept Guido

Productie en Onderhoud, een fraai koppel

Het is van alle tijden en overal. Productie en Onderhoud bekvechten over de redenen waarom het productieapparaat alweer niet levert wat er van verwacht wordt. En natuurlijk beweert productie dat onderhoud het machinepark verwaarloost. En natuurlijk beweert Onderhoud dat Productie het machinepark misbruikt.

19/09/2011 - Canoot Patrick

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.