Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

november 2019

Amelior - Financial Management Expert Program - Stephan Stremersch

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon.  Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

Modulaire opleiding

Stephan volgde alle modules van de opleiding ‘Financial Management Expert Program’. Een ideale keuze zegt hij: “Ook zonder specifieke voorkennis was de opleiding voor mij goed te volgen. De opbouw zit logisch in elkaar en gaat telkens een stapje verder.” Dat hij nu een volledig overzicht heeft hoe de organisatie van een bedrijf in elkaar zit, vindt hij een pluspunt: “We zagen niet enkel de financiële kant van het verhaal, maar ook dagelijks management, bedrijfsstructuren en people management. Financieel management heeft op alle facetten van de bedrijfsvoering een grote invloed.”

Investering in eigen kennis

Amelior-trainer Marc Raes heeft volgens Stephan een uitstekende en relevante achtergrond. “Hij heeft meer dan voldoende kennis en dat geeft de nodige credibiliteit. Marc heeft oog voor het leerproces, stond altijd open voor bijkomende vragen en was bereikbaar voor verdere opvolging,” vertelt Stephan.

Op het einde maakte Stephan een eindwerk: “Niet altijd gemakkelijk om deze extra workload nog in te plannen, maar ik kon wel onmiddellijk alles toepassen voor het project waarmee ik bezig ben. Zo heb ik het spin-off project direct kunnen professionaliseren. En dat zal me later dan wel weer tijd besparen.”

Meepraten met investeerders

Zijn grootste take-away is dat hij nu kan meepraten met potentiële investeerders. Doordat Stephan het financieel plan zelf gemaakt heeft, staat hij stevig in zijn schoenen bij het onderhandelen en kan hij specifieke vragen zelf beantwoorden. Hij kan realistische financiële projecties maken die hij zelf vertaalt naar het financieel plan.

“Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die zoals ik zijn kennis rond de financiële kant van bedrijfsvoering wil verdiepen. De docent zorgt ervoor dat iedereen naar huis gaat met kennis die hij onmiddellijk kan toepassen in de praktijk,” sluit hij af.

 

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...