Hoe functioneringsgesprekken een meerwaarde worden - een cursiste vertelt

augustus 2018

Hoe functioneringsgesprekken een meerwaarde worden - een cursiste vertelt

De meesten onder ons zien ertegenop: het jaarlijks of toch regelmatig terugkerende functioneringsgesprek. Hoe dit voor u en voor uw medewerker aangenamer én met de blik vooruit kan gebeuren, leerde Ann Poffyn, hoofdgeneesheer van het DVC Heilig Hart in Deinze, tijdens de opleiding ‘Competentiegerichte functioneringsgesprekken’.

 

 

Over competentiegerichte functioneringsgesprekken

“In een competentiegericht functioneringsgesprek is het vooral belangrijk om elkaar te aanvaarden als evenwaardige partners die samen vooruit willen gaan. Vertrouwen in elkaars mogelijkheden is daarbij essentieel. Iedereen heeft belangrijke kwaliteiten, maar ook beperkingen ongeacht zijn of haar functie,” vertelt Ann. “Als je actief luistert, bereik je meer dan wanneer je gewoon je frustraties spuwt. Het doel moet zijn om samen de juiste competenties in te zetten zodat je tot een regeling komt die voor iedereen motiverend werkt,” gaat ze verder.

 

 

Over de opleiding

Als pluspunt beschouwt Ann de diversiteit van de groep. “Door eens in een volledig andere context te denken, wordt je horizon wel verruimd. Ik vond het een verrijking om eens cases uit een andere sector te horen.”

 

Ann is ook enthousiast over Amelior trainer & consultant Marie-Noëlle De Clercq: “Zij wist de dag écht wel boeiend te houden. De nota’s van deze opleiding zal ik regelmatig nog eens herbekijken, zodat de interessante tips niet verloren gaan.”

 

 

 

Aanbevolen

“Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die zijn communicatievaardigheden wil verbeteren en dit niet alleen bij het voeren van functioneringsgesprekken. Het helpt enorm als je werknemers of collega’s moet begeleiden en instructies geven,” voegt ze nog toe.

 

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

10/04/2019 - De Paepe Dirk - Canoot Patrick

De nieuwe FMEA voor Automotive is er!

Het bleek reeds vele jaren een pijnpunt te zijn in de automobielsector: Risicoanalyse in product- en procesdesign stuitte op de verschillende interpretatie volgens AIAG voor de Noord-Amerikaanse OEM’s (Original Equipment Manufacturer) en VDA voor de Duitse OEM’s. Vooral met de verschillende manieren om scores aan de risico’s toe te kennen werd nogal eens geworsteld.

09/04/2019 - De Witte Franky

Nieuwe lijst van geharmoniseerde normen in het kader van de machinerichtlijn 2006/42/EG.

Op 19 maart publiceerde het ‘Official Journal of the European Union’ het uitvoerings-besluit van 18 maart 2019 ((EU) 2019/436) van de Europese Commissie. Dit uitvoeringsbesluit is ter ondersteuning van machinerichtlijn 2006/42/EG van het Europees Parlement en de Europese Raad. Hierin zit ook een nieuwe lijst van geharmoniseerde normen onder de machinerichtlijn 2006/42/EG.

05/04/2019 - Engels Pascal

Vijf verborgen productiviteitsdoders die organisaties moeten vrezen

Het verhogen van de productiviteit is in tijden van hevige concurrentie en een drang naar meer efficiëntie van cruciaal belang voor onze hedendaagse organisaties. Er zijn veel manieren om dit te bereiken. Eén groep wordt in deze vaak genegeerd: het aanpakken van de stille productiviteitsdoders die prestaties van medewerkers laten ontsporen. Wat zijn ze en waarom zijn ze zo moeilijk te herkennen? Wij vertellen u wat u moet weten, zodat u deze problemen kan aanpakken