HRM basisopleiding - handvaten op maat van de groep

februari 2019

Amelior cursiste Laura Van Holsbeeck

Wat doe je als je geen specifieke voorkennis HR hebt en dan toch in de personeelsafdeling van een bedrijf terecht komt? Je kan je proberen te beredderen of je kan een praktijkgerichte opleiding volgen om je kennis bij te schaven.

Zo deed het ook Laura Van Holsbeeck van Brady Corporation. Zij is HR Representative en heeft een brede algemene kennis van economie door haar masterstudie handelswetenschappen. “Maar ik voelde dat ik best wel nog wat verdieping in de HR wereld nodig had.” zegt ze zelf.

Past als gegoten

Toen Laura op zoek ging naar een passende opleiding voor haar kwam ze online Amelior tegen. “Ik was echt op zoek naar een goed samengesteld pakket.  De opleiding moest me vooral handvaten meegeven voor mijn dagelijkse taken. Dat heeft deze opleiding meer dan ingelost. Op de website klinkt alles een beetje theoretisch, maar tijdens de lessen kwam alles tot leven, net waarop ik op hoopte!” Als voorbeeld geeft Laura de module over werving & selectie “Ik heb geleerd hoe je competentiegerichte selectiegesprekken voert en je niet blindstaart op een CV. Daarmee kan ik onmiddellijk aan de slag op mijn werk.”

Les op maat

Laura is enthousiast over docente Marie-Noëlle De Clercq. “Zij weet waarover ze spreekt en daarom zijn de lessen erg praktijkgericht. Marie-Noëlle gaat verder dan boekenwijsheid, elke les gingen we aan de slag met oefeningen en heel concrete voorbeelden. De laatste dag mochten we zelf invullen met onderwerpen die ons het meest interesseerden, zo was het echt een opleiding op maat van onze groep.”

Interactie troef

Leren van en met anderen blijkt ook voor Laura een voltreffer te zijn. De gemengde groep gaf haar meteen ook een kijk op de uitdagingen en oplossingen bij andere bedrijven. “Door de opleiding en de inspiratie van andere deelnemers heb ik een heel inspiratiedocument bij elkaar geschreven. Ik wil bijvoorbeeld werk van maken om ons onthaalbeleid aan te vullen met een onthaalbrochure en ook nog meer op employer branding inzetten bij het eventuele vertrek van een werknemer. “

Voor wie?

“Als je zoals ik geen te uitgebreide achtergrond in HR hebt kunnen al die verschillende aspecten van HR nogal overweldigend overkomen. Daarom zou ik vooral starters op een personeelsdienst deze opleiding aanraden om een breder beeld te krijgen wat HR allemaal omhelst. Het is zeker de moeite waard!”

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.