HRM basisopleiding - handvaten op maat van de groep

februari 2019

Amelior cursiste Laura Van Holsbeeck

Wat doe je als je geen specifieke voorkennis HR hebt en dan toch in de personeelsafdeling van een bedrijf terecht komt? Je kan je proberen te beredderen of je kan een praktijkgerichte opleiding volgen om je kennis bij te schaven.

Zo deed het ook Laura Van Holsbeeck van Brady Corporation. Zij is HR Representative en heeft een brede algemene kennis van economie door haar masterstudie handelswetenschappen. “Maar ik voelde dat ik best wel nog wat verdieping in de HR wereld nodig had.” zegt ze zelf.

Past als gegoten

Toen Laura op zoek ging naar een passende opleiding voor haar kwam ze online Amelior tegen. “Ik was echt op zoek naar een goed samengesteld pakket.  De opleiding moest me vooral handvaten meegeven voor mijn dagelijkse taken. Dat heeft deze opleiding meer dan ingelost. Op de website klinkt alles een beetje theoretisch, maar tijdens de lessen kwam alles tot leven, net waarop ik op hoopte!” Als voorbeeld geeft Laura de module over werving & selectie “Ik heb geleerd hoe je competentiegerichte selectiegesprekken voert en je niet blindstaart op een CV. Daarmee kan ik onmiddellijk aan de slag op mijn werk.”

Les op maat

Laura is enthousiast over docente Marie-Noëlle De Clercq. “Zij weet waarover ze spreekt en daarom zijn de lessen erg praktijkgericht. Marie-Noëlle gaat verder dan boekenwijsheid, elke les gingen we aan de slag met oefeningen en heel concrete voorbeelden. De laatste dag mochten we zelf invullen met onderwerpen die ons het meest interesseerden, zo was het echt een opleiding op maat van onze groep.”

Interactie troef

Leren van en met anderen blijkt ook voor Laura een voltreffer te zijn. De gemengde groep gaf haar meteen ook een kijk op de uitdagingen en oplossingen bij andere bedrijven. “Door de opleiding en de inspiratie van andere deelnemers heb ik een heel inspiratiedocument bij elkaar geschreven. Ik wil bijvoorbeeld werk van maken om ons onthaalbeleid aan te vullen met een onthaalbrochure en ook nog meer op employer branding inzetten bij het eventuele vertrek van een werknemer. “

Voor wie?

“Als je zoals ik geen te uitgebreide achtergrond in HR hebt kunnen al die verschillende aspecten van HR nogal overweldigend overkomen. Daarom zou ik vooral starters op een personeelsdienst deze opleiding aanraden om een breder beeld te krijgen wat HR allemaal omhelst. Het is zeker de moeite waard!”

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...