Leidinggeven voor teamleaders - getuigenis

mei 2018

teamvergadering

Filip Van Winnendael is teamleader ICT Infrastructure bij MediaMarktSaturn. Hij nam zelf het initatief om de opleiding ‘Leidinggevende vaardigheden voor teamleaders’ te volgen toen er een nieuw internationaal team opgericht werd dat onder zijn hoede valt. "Een team leiden dat over Nederland en België verspreid is, is al een uitdaging op zich" vertelt Filip. "Maar ik wil eigenlijk meer, ik wil goed voor hen zorgen en er ook aan werken dat mijn teamleden het beste uit zich halen." 

Keuze voor Amelior

Filip is fan van levenslang leren. Hij volgde al een tiental opleidingen bij Amelior. “Ik wist dus dat de kwaliteit en de meerwaarde bij Amelior meer dan in orde is. Bovendien sloot deze cursus mooi aan bij ‘Basisvaardigheden voor de manager’ die ik in het verleden al volgde. Een stukje herhaling van de theorie, maar nog veel meer nieuwe dingen die specifiek voor teamleiders van toepassing zijn."

Kleine groep is meerwaarde voor training

“Voor mij is één van de grootste pluspunten de kleine groep. Zo is er meer tijd en ruimte voor eigen ervaringen en vraagstellingen. Daardoor konden we op bepaalde stukken dieper ingaan op de cursusinhoud en konden we met elkaar in gesprek gaan.” Filip is ook zeer tevreden over Amelior trainer Marc Raes. “Marc brengt heel veel ervaring uit verschillende functies mee. Hij kan echt wel met concrete voorbeelden aantonen waar hij naartoe wil. Dit is veel meer dan boekenwijsheid, " gaat Filip verder.

Persoonlijke voorkeuren in een team

Bij MediaMarktSaturn kreeg Filip al een introductie over persoonlijke voorkeuren van mensen en hoe zich deze uiten. Maar bij Marc kon hij zijn kennis nog verdiepen. “Tijdens de opleiding legde hij het model haarfijn uit en het kwam ook telkens weer terug. Nu versta ik de persoonlijke voorkeuren veel beter en kan ik ook veel beter afstemmen met mijn teamleden.”  Ook met een ander werkinstrument uit de opleiding is Filip al aan de slag gegaan. “Met de vragenlijst uit de cursus kon ik al bepaalde patronen in het team ontdekken. Voor mij is dat zeer leerrijk, want nu kan ik nog beter aanvoelen hoe ik de taakverdeling, maar ook de opvolging ervan moet organiseren.

Beginnende teamleaders

Filip vindt de opleiding 'Leidinggevende vaardigheden voor teamleaders' waardevol, zeker voor beginnende teamleaders. “De cursus geeft je goede handvaten om de teamdynamiek goed te begrijpen en er dan ook op gepaste manier ermee om te gaan.”

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.