Leidinggeven voor teamleaders - getuigenis

mei 2018

teamvergadering

Filip Van Winnendael is teamleader ICT Infrastructure bij MediaMarktSaturn. Hij nam zelf het initatief om de opleiding ‘Leidinggevende vaardigheden voor teamleaders’ te volgen toen er een nieuw internationaal team opgericht werd dat onder zijn hoede valt. "Een team leiden dat over Nederland en België verspreid is, is al een uitdaging op zich" vertelt Filip. "Maar ik wil eigenlijk meer, ik wil goed voor hen zorgen en er ook aan werken dat mijn teamleden het beste uit zich halen." 

Keuze voor Amelior

Filip is fan van levenslang leren. Hij volgde al een tiental opleidingen bij Amelior. “Ik wist dus dat de kwaliteit en de meerwaarde bij Amelior meer dan in orde is. Bovendien sloot deze cursus mooi aan bij ‘Basisvaardigheden voor de manager’ die ik in het verleden al volgde. Een stukje herhaling van de theorie, maar nog veel meer nieuwe dingen die specifiek voor teamleiders van toepassing zijn."

Kleine groep is meerwaarde voor training

“Voor mij is één van de grootste pluspunten de kleine groep. Zo is er meer tijd en ruimte voor eigen ervaringen en vraagstellingen. Daardoor konden we op bepaalde stukken dieper ingaan op de cursusinhoud en konden we met elkaar in gesprek gaan.” Filip is ook zeer tevreden over Amelior trainer Marc Raes. “Marc brengt heel veel ervaring uit verschillende functies mee. Hij kan echt wel met concrete voorbeelden aantonen waar hij naartoe wil. Dit is veel meer dan boekenwijsheid, " gaat Filip verder.

Persoonlijke voorkeuren in een team

Bij MediaMarktSaturn kreeg Filip al een introductie over persoonlijke voorkeuren van mensen en hoe zich deze uiten. Maar bij Marc kon hij zijn kennis nog verdiepen. “Tijdens de opleiding legde hij het model haarfijn uit en het kwam ook telkens weer terug. Nu versta ik de persoonlijke voorkeuren veel beter en kan ik ook veel beter afstemmen met mijn teamleden.”  Ook met een ander werkinstrument uit de opleiding is Filip al aan de slag gegaan. “Met de vragenlijst uit de cursus kon ik al bepaalde patronen in het team ontdekken. Voor mij is dat zeer leerrijk, want nu kan ik nog beter aanvoelen hoe ik de taakverdeling, maar ook de opvolging ervan moet organiseren.

Beginnende teamleaders

Filip vindt de opleiding 'Leidinggevende vaardigheden voor teamleaders' waardevol, zeker voor beginnende teamleaders. “De cursus geeft je goede handvaten om de teamdynamiek goed te begrijpen en er dan ook op gepaste manier ermee om te gaan.”

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...