Hoe Prince 2® mij in mijn dagelijkse job helpt - Getuigenis van Nele Zwaenepoel

april 2018

Hoe Prince 2® mij in mijn dagelijkse job helpt - Getuigenis van Nele Zwaenepoel

Nele Zwaenepoel is projectleider bij Groep ADMB en heeft met de opleiding Prince 2 foundation stevige handvaten gekregen om projecten te managen.

Praktijkgerichte opleiding

“Toen ik als projectleider startte had ik een minimale voorkennis over projectmethodologie en miste een grondige theoretische basis” vertelt Nele. Ze koos ervoor om de Prince 2 certificatie te volgen nadat ze al wat praktische ervaring had opgedaan. Een tip van een collega projectleider leidde haar naar Amelior. “En hij had gelijk! De opleiding bij Amelior is zeer praktijkgericht. De theorie wordt aan de hand van voorbeelden mooi geïllustreerd. De kleine groep is een absolute meerwaarde, het verruimt je beeld en de interacties zijn boeiend en leerrijk” aldus Nele.

“Door de opleiding heb ik een totaalbeeld gekregen en heb ik nu een stevig basis van de projectmethodologie. Ik zal het handboek nog vaak vastnemen, het is een handig en praktisch werkinstrument” gaat ze verder.

Prince 2® in het dagelijks werk

Het toepassen van Prince 2® op haar dagelijks werk resulteert voor Nele in het belang dat een geslaagd projectresultaat nog groter geworden is. Uitdagingen worden met Prince 2 beheersbaarder en bevattelijker. Op de werkvloer voelt ze zich een echte ambassadeur van de Prince 2® methodologie in de organisatie.

Aanrader?

Zou ze de opleiding bij Amelior aanbevelen? “Sowieso aan elke beginnende projectmanager, maar ook aan iedereen die binnen zijn professionele loopbaan voor een grote uitdaging komt te staan en die op zoek is naar handvaten en instrumenten om de uitdaging gestructureerd aan te gaan. Het voordeel van deze methodologie is dat ze universeel toepasbaar is en op maat van iedere projectomgeving kan worden toegepast.” 

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...