Hoe Prince 2® mij in mijn dagelijkse job helpt - Getuigenis van Nele Zwaenepoel

april 2018

Hoe Prince 2® mij in mijn dagelijkse job helpt - Getuigenis van Nele Zwaenepoel

Nele Zwaenepoel is projectleider bij Groep ADMB en heeft met de opleiding Prince 2 foundation stevige handvaten gekregen om projecten te managen.

Praktijkgerichte opleiding

“Toen ik als projectleider startte had ik een minimale voorkennis over projectmethodologie en miste een grondige theoretische basis” vertelt Nele. Ze koos ervoor om de Prince 2 certificatie te volgen nadat ze al wat praktische ervaring had opgedaan. Een tip van een collega projectleider leidde haar naar Amelior. “En hij had gelijk! De opleiding bij Amelior is zeer praktijkgericht. De theorie wordt aan de hand van voorbeelden mooi geïllustreerd. De kleine groep is een absolute meerwaarde, het verruimt je beeld en de interacties zijn boeiend en leerrijk” aldus Nele.

“Door de opleiding heb ik een totaalbeeld gekregen en heb ik nu een stevig basis van de projectmethodologie. Ik zal het handboek nog vaak vastnemen, het is een handig en praktisch werkinstrument” gaat ze verder.

Prince 2® in het dagelijks werk

Het toepassen van Prince 2® op haar dagelijks werk resulteert voor Nele in het belang dat een geslaagd projectresultaat nog groter geworden is. Uitdagingen worden met Prince 2 beheersbaarder en bevattelijker. Op de werkvloer voelt ze zich een echte ambassadeur van de Prince 2® methodologie in de organisatie.

Aanrader?

Zou ze de opleiding bij Amelior aanbevelen? “Sowieso aan elke beginnende projectmanager, maar ook aan iedereen die binnen zijn professionele loopbaan voor een grote uitdaging komt te staan en die op zoek is naar handvaten en instrumenten om de uitdaging gestructureerd aan te gaan. Het voordeel van deze methodologie is dat ze universeel toepasbaar is en op maat van iedere projectomgeving kan worden toegepast.” 

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.