Bijscholing Milieucoördinator en Energiemanagers belooft een succes te worden

februari 2018

bijscholing-milieucoördinator-en-energiemanagers

Naar goede gewoonte gaat onze bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers door op 20 maart 2018, in Lokeren. In deze editie hebben we ook weer enkele interessante gastsprekers kunnen strikken die, naast de gebruikelijke bijscholing rond de recentste wijzigingen in de milieu- en energiewetgeving, komen spreken over de thema’s energie, mobiliteit en (ver)bouwen voor organisaties.

We gaan onder meer dieper in op de nieuwe energiesteunmaatregelen bij verbouwingen voor ondernemingen gebracht door een gastspreker van het Vlaio, een recente casestudie rond mobiliteit (GRACE) gebracht door Melexis en een LCA studie gebracht door een gastspreker van het Vito/Energyville.

Tijdens de presentatie over energiesteunmaatregelen wordt niet enkel een overzicht gegeven over de recentste steunmaatregelen, maar worden ook enkele technieken toegelicht en cijfers meegegeven op basis van energiescans bij verschillende kmo’s. Verwacht echter geen technische uiteenzetting die in detail treedt.

De casestudie (GRACE) rond mobiliteit van Melexis vond plaats tussen 2015 en 2017 in Ieper, waarbij het bedrijf inspanningen leverde om het aandeel duurzaam woon-werkverkeer van hun medewerkers te verhogen. Hiervoor werd ze dan ook in 2017 genomineerd voor de Business Mobility Awards.

Tijdens de laatste lezing van de dag wordt dieper ingegaan op de duurzaam bouwen aan de hand van Ecodesign-studie die zich specifiek toespitst op bouwproducten.

 

Meer weten over het programma? Neem dan zeker eens een kijkje op onze opleidingspagina