Bijscholing Milieucoördinator en Energiemanagers belooft een succes te worden

februari 2018

bijscholing-milieucoördinator-en-energiemanagers

Naar goede gewoonte gaat onze bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers door op 20 maart 2018, in Lokeren. In deze editie hebben we ook weer enkele interessante gastsprekers kunnen strikken die, naast de gebruikelijke bijscholing rond de recentste wijzigingen in de milieu- en energiewetgeving, komen spreken over de thema’s energie, mobiliteit en (ver)bouwen voor organisaties.

We gaan onder meer dieper in op de nieuwe energiesteunmaatregelen bij verbouwingen voor ondernemingen gebracht door een gastspreker van het Vlaio, een recente casestudie rond mobiliteit (GRACE) gebracht door Melexis en een LCA studie gebracht door een gastspreker van het Vito/Energyville.

Tijdens de presentatie over energiesteunmaatregelen wordt niet enkel een overzicht gegeven over de recentste steunmaatregelen, maar worden ook enkele technieken toegelicht en cijfers meegegeven op basis van energiescans bij verschillende kmo’s. Verwacht echter geen technische uiteenzetting die in detail treedt.

De casestudie (GRACE) rond mobiliteit van Melexis vond plaats tussen 2015 en 2017 in Ieper, waarbij het bedrijf inspanningen leverde om het aandeel duurzaam woon-werkverkeer van hun medewerkers te verhogen. Hiervoor werd ze dan ook in 2017 genomineerd voor de Business Mobility Awards.

Tijdens de laatste lezing van de dag wordt dieper ingegaan op de duurzaam bouwen aan de hand van Ecodesign-studie die zich specifiek toespitst op bouwproducten.

 

Meer weten over het programma? Neem dan zeker eens een kijkje op onze opleidingspagina

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.