Amelior in company aanpak

januari 2010

1. Analyse

 
In overleg met u en rekening houdend met uw organisatiedoelstelling(en) legt de trainer/projectleider de behoefte aan vorming, training en coaching van de doelgroep vast. Hierbij bepalen we de doelgroep evenals de te bereiken doelstellingen van de training, het niveau van de deelnemers en de tijdsduur.

 

2. Ontwerp

 
Onze trainers/begeleiders maken een vorming , training en coaching op maat. de mate van afstemmen op de eigen situatie bepaalt u zelf. Dit kan gaan van het integreren van voorbeelden uit uw sector tot en met het volledig nieuw onbtwerpen van gehele opleidingstrajecten perfect afgestemd op uw situatie. Indien gewenst testen we de training uit met een pilootgroep.

Amelior start het project nadat er volledige consensus is bereikt over de inhoud van het trainingspakket en er duidelijke afspraken zijn gemaakt over de prijs. Zo garanderen we u zekerheid, een correcte manier van samenwerken en leggen we de basis voor een partnership op langere termijn.

 

3. Uitvoering

 
Het vormen, trainen en coachen van mensen is een interactief gebeuren, waarbij we de nadruk leggen op het toepassen van de aangereikte concepten. Hierdoor vinden de leermomenten plaats tijdens de training zelf en kunnen de deelnemers de volgende dag onmiddellijk het aangeleerde in de praktijk omzetten.

4. Evaluatie

 
Periodieke evaluaties, zowel met de deelnemers als met de opdrachtgever, leggen de basis voor eventuele bijsturingen tijdens het project. Bij het afsluiten van de training maakt de trainer afspraken voor de verdere opvolging en nazorg indien gewenst.

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs