Tevredenheid troef bij partners en klanten

januari 2012

Op de nieuwjaarsreceptie verbroederden klanten, leveranciers, partners en interne medewerkers van Amelior. Zij klonken op een gezond en succesvol 2012 en een leuk vervolg van hun samenwerking met ons bedrijf.

Talent management

Veerle Clinckspoor werkt bij Stad Aalst. Zij is klant én cursist bij Amelior.
"Ik heb een tijdje geleden de opleiding 'talent management' gevolgd, een heel interessante vorming die nauw gelinkt is aan competentiemanagement. Het heeft me heel wat bijgeleerd over hoe je bepaalde aspecten van human resources concreet aanpakt en welke methodieken je daarvoor het best kan gebruiken. De vorming vond gedurende drie namiddagen plaats in Affligem. Sindsdien voel ik me beter gewapend om voor mijn werkgever competente mensen aan te werven."
Veerle is een enthousiast pleitbezorger van opleidingen bij Amelior. "We laten geregeld medewerkers zich bijscholen over zaken zoals kwaliteit, milieu en HR. Dat we daarvoor bij Amelior terecht kwamen, is uiteraard geen toeval. Het is een specialist die op vlak van opleiding en consultancy heel wat naam en faam heeft opgebouwd. Ook de nieuwsbrieven die we op regelmatige basis ontvangen, zijn vaak interessant."

HACCP-analyses

Anja Van De Velde werkt bij Christeyns in Gent. "Ons bedrijf produceert chemische detergenten die onder meer worden gebruikt voor industriële zepen. Enkele van onze mensen volgen bij Amelior opleidingen over kwaliteit, milieu en veiligheid. Daarnaast heeft Amelior bij ons HACCP-analyses uitgevoerd die erg nuttig zijn voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Die analyses zijn ook cruciaal om ons op nieuwe markten te oriënteren en om ervoor te zorgen dat nieuwe producten aan de normen van die sectoren kunnen voldoen. Bovendien zijn de resultaten van die analyses vaak heel leerrijk om bepaalde knopen te kunnen doorhakken."
"Wij schrijven regelmatig mensen in voor Amelior-opleidingen, afhankelijk van hun functie of specifieke projecten. Amelior leerden we kennen via de website, de nieuwsbrieven en de opleidingen die ze organiseren."

Risicoanalyses

McBride Household was in Kortrijk onder meer vertegenwoordigd door Etienne Desplenter. "Wij hebben een goede band met Amelior. Een van hun experts heeft binnen ons productieproces risicoanalyses uitgevoerd op het vlak van veiligheid. Zelf kunnen wij goed inschatten hoe we op veiligheidsvlak met aparte productielijnen moeten omgaan. De expertise van Amelior is bij ons vooral cruciaal als die productielijnen aan elkaar worden gekoppeld. Daarnaast maken wij graag gebruik van de milieuanalyses die Amelior uitvoert voor onze hele site. Een aantal collega's van McBride Ieper volgen ook de opleidingen van Amelior. De samenwerking verloopt al een paar jaar met wederzijdse voldoening," besluit Etienne Desplenter.

Integratie zorgsystemen

Vanuit Gent zakte een delegatie van Solutia Europe naar Kortrijk Xpo af. Patrick Slootmans is één van hen. "Wij hebben Amelior destijds ingehuurd als consultant voor de integratie van onze zorgsystemen," getuigt Patrick. "Binnen onze organisatie hebben wij drie dergelijke systemen: voor kwaliteitszorg, milieuzorg en veiligheidszorg. Om alles vlotter te laten verlopen, was het onze wens die volledig op elkaar af te stemmen. Die integratie is belangrijk met het oog op bijvoorbeeld een eenvoudiger documentbeheer en een betere auditeerbaarheid van onze organisatie."
Het integratieproces is momenteel volop bezig en verloopt prima. "De eerste stappen zijn gezet. Nu bekijken we de mogelijkheden om dat nog te optimaliseren en te analyseren waar een verdere integratie opportuun is. Eén ding is zeker: de expertise van Amelior heeft ons op vlak van integratie zeker sneller doen evolueren. Daar zijn wij erg dankbaar voor."
Mensen van Solutia Europe hadden vroeger al opleidingen bij Amelior gevolgd.

Zorgsector

Amelior mocht op de nieuwjaarsreceptie ook enkele mensen uit de zorgsector verwelkomen, zoals Hans Crampe (AZ Maria Middelares uit Gent) en Hugette Mortier (Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis uit Aalst).

"Voor de ziekenhuissector organiseert Amelior enkele interessante opleidingen," weet Hans Crampe, die gastdocent is voor het domein kwaliteit in de gezondheids- en welzijnsector. "Het leuke aan de opleidingen is dat dit gebeurt met een nieuwe visie en een frisse blik, onder meer dankzij mensen met een achtergrond in de industrie. Dankzij die helikoptervisie doen wij vaak nieuwe, interessante inzichten op. De deelnemers aan de cursus leren heel wat bij over kwaliteitssystemen, klantentevredenheid en projectmanagement. Doorgaans lopen de opleidingen over één jaar en nemen groepen van 25 tot 30 mensen eraan deel."

Hugette Mortier is verheugd over de meerwaarde van dergelijke opleidingen. "Wij hebben bij Amelior één van onze mensen laten opleiden tot proces engineer. Dankzij die vorming slaagt die persoon erin vakkundig onze processen te analyseren en te bekijken hoe we die kunnen verbeteren en optimaliseren. Het was een zeer goede investering, die vaak verfrissende ideeën oplevert: niet alleen vanwege de opleiding op zich, maar ook door de return die dit oplevert. We kregen op die manier heel wat nuttige inzichten aangereikt, die onze organisatie uitstekend kan gebruiken. Door de tevredenheid over de service en de verdere ondersteuning die Amelior biedt, laten we ook andere medewerkers occasioneel nog opleidingen bij Amelior volgen."
Hugette ziet nog een andere meerwaarde aan de opleidingen. "Het aspect netwerking is erg belangrijk: binnen het kader van een vorming ontmoeten de deelnemers mensen uit dezelfde en andere sectoren die elkaar niet als concurrenten beschouwen en daardoor meer bereid zijn om knowhow uit te wisselen."

IT-leverancier

Lowie Schaubroeck vertegenwoordigt Lebon IT Services uit Hooglede, het bedrijf dat wordt gerund door zijn schoonvader Eddy Lebon. "Onze onderneming is IT-leverancier voor Amelior. Wij staan vooral in voor het servergedeelte van het IT-park. Bij Amelior beseft men heel goed dat het aanbieden van professionele opleidingen en consultancy tegenwoordig onmogelijk is zonder de ondersteuning van een optimaal functionerend computernetwerk. Het is een cruciale factor geworden binnen dat geheel. Onze oplossing maakt het voor Amelior mogelijk om hun gespecialiseerde content aan te bieden op een gedegen IT-platform en leent zich bijvoorbeeld goed voor het uitsturen van mailings, nieuwsbrieven, et cetera."
"Voor een onderneming als Amelior is het belangrijk te kunnen terugvallen op een schaalbare IT-omgeving, die goed inspeelt op de voortdurende marktschommelingen. Zelf volgen wij momenteel nog geen opleidingen bij Amelior, maar toekomstgericht is dat een optie die wij zeker overwegen. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om bepaalde kwaliteitscertificaten te helpen behalen."

Logistieke opleidingen

Pieter Van Zele van Zelco uit Waarschoot kent Amelior intussen al meer dan tien jaar. "Wij hebben de krachten gebundeld op vlak van logistieke opleidingen," verduidelijkt hij. "De belangrijkste opleiding op dat vlak is die van logistiek auditor. Amelior organiseert die, terwijl wij de inhoud van de cursus invullen. Het is een materie die zowel grotere bedrijven als kmo's aanspreekt. Als opleidings- en consultancybedrijf zijn wij vooral gespecialiseerd in thema's zoals magazijn- en voorraadbeheer, transport- en productiemanagement. De inhoud van onze vormingen wordt regelmatig opgefrist in functie van nieuwe kennis of normen die worden toegepast. Op die manier kunnen wij daar ook de ideale balans in vinden. De opleiding 'logistiek auditor' wordt normaal één keer per jaar georganiseerd voor een groep van circa 15 deelnemers."

Hotelaccommodatie

Namens Serwir Renardeau tekenen Sabine De Bruyne en Kirsten Tilley present. "Wij werken voor het Best Western Hotel Serwir uit Sint-Niklaas," leggen de sympathieke dames uit. "Ons hotel is één van de locaties waar Amelior opleidingen verzorgt. Door de zalen die Amelior bij ons boekt, is er al jarenlang een goede band tussen onze organisaties. Binnen onze accommodatie verwelkomt Amelior regelmatig groepen van 10 tot 25 deelnemers, vooral voor langdurige opleidingen rond milieu en veiligheid."
De samenwerking tussen Amelior en Serwir Renardeau illustreert dat Amelior steevast kiest voor vlot bereikbare locaties op centrale plaatsen. "We merken dat mensen uit alle hoeken van het land naar hier afzakken om de opleidingen te volgen. Onze belangrijkste troeven zijn elf goed uitgeruste zalen met audiovisuele ondersteuning en de goede catering, met bijvoorbeeld een warme lunch over de middag. Onze organisatie is bovendien aangesloten bij de Flanders Hotel Holding, waar onder meer ook de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem toe behoort."

Dit artikel werd geschreven in opdracht van Amelior.


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Tags

Amelior