Teamvisie verhoogt slaagkans van teamopdrachten

maart 2013

In deze moeilijke tijden worden diensten en afdelingen geconfronteeerd met heel wat uitdagende teamopdrachten. De nood aan een gedragen teamvisie was dan ook nog nooit zo groot.

Al ettelijke jaren legt men de nadruk op de rol van de leidinggevende en zijn leiderschapsstijl. Maar we mogen niet vergeten dat de meeste echte prestaties vooral teamprestaties zijn. Als leidinggevende is het dan ook belangrijk ervoor te zorgen dat elk teamlid aan hetzelfde zeel trekt, eigenaarschap opneemt, … Om dat te bereiken, moet die leidinggevende uiteraard weten welke de sterke punten zijn van elk van zijn teamleden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een team coaching is dan ook de meest geschikte oplossing om een teamvisie te ontwikkelen.

Vast stappenplan

Team coaching gebeurt het best aan de hand van een ‘oplossingsgerichte begeleidingsmethode (solutions focus)', een methode waarbij men werkt volgens een vast stappenplan:

  • Stap 1: Nagaan welke de verwachtingen en doelen van uw teamleden zijn en bepalen van de prioritaire doelstellingen.
  • Stap 2: Erkennen van wat goed werkt. Zo kent u ook meteen de sterkten van uw team. Stap
  • 3: Bepalen van de gewenste toekomst.
  • Stap 4: Bepalen hoever u nu staat in functie van het gewenste. Waarop kan u steunen om het gewenste te bereiken?
  • Stap 5: Bepalen en vastleggen van de eerste stappen om naar de teamvisie toe te werken.
  • Stap 6: Bepalen van een persoonlijke missie.

Een dergelijke team coaching levert gegarandeerd resultaat op. Het helpt het team immers om de moed op te brengen zich door moeilijke tijden te slaan, het levert een grotere betrokkenheid op binnen het team, zorgt voor meer klaarheid over individuele bijdragen, grotere groepssamenhang door betere communicatie en een grotere ondersteuning door collega's.

Hulp nodig bij het ontwikkelen van een teamvisie?

Amelior helpt u graag verder. Een Amelior-teambegeleiding bestaat uit een intake met de teamleider en een paar teamleden, een teamdag en een opvolgingssessie met het hele team. Contacteer Pascal Engels via pe@amelior.be of 056-232070 voor meer info.

Philip LIEVENS heeft 25 jaar ervaring als trainer, consultant en coördinator Learning&Development, zowel in de sociale als in de profit sector. Philip traint constructieve oplossing bouwende communicatie en samenwerkingsvaardigheden, coacht teams naar teamvisie, afdelingen naar een betere samenwerking en begeleidt organisaties naar een gedragen toekomstvisie en strategie. Hij is een door www.sfio.org gecertificeerd 'Solution focus consultant, coach en begeleider van co-creatie'. Philip leidt tevens jarenlang 'Professionals Learning&Development' op en begeleidt organisaties in projecten in 'Ontwikkelingsgericht competentiebeleid en leeroplossingen op maat'. Hij schreef met Luk Dewulf: 'Het leren organiseren' (HRM themaboek, Kluwer uitgevers).


Lees hier andere artikels van deze auteur...

Contacteer de auteur...

Tags

Teams