Beter focussen met de mindful box

oktober 2011

Vandaag de dag moet elk van ons in zijn professionele leven aan veel eisen voldoen. Dit veroorzaakt flink wat druk. Bovendien zorgt onze omgeving voor heel wat afleiding en zijn we van nature geneigd om, terwijl we het ene probleem aan het oplossen zijn, al aan het volgende te denken. Daardoor daalt onze eficiëntie bij het realiseren van resultaten. Mindfulness kan een oplossing bieden.

Mindfulness ondersteunt u bij het opbouwen van concentratie en onderscheidingsvermogen. Zo gaat uw kostbare energie daadwerkelijk naar datgene wat belangrijk is om u en uw organisatie vooruit te helpen. U maakt m.a.w. uw energie vrij voor een optimaal prestatieniveau en bevordert daarnaast uw persoonlijke efficiëntie.
Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode. Zowel Belgisch als internationaal onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness de weerbaarheid tegen burn-out en depressie preventief verhoogt en de aandachtsfuncties versterkt. Mindfulness richt zich op het loslaten van de oneindige wereld van gedachten, oordelen, zorgen, plannen, … en leert u contact te maken met de kracht en de helderheid van het hier en nu. De mindfulnessmethode wordt vooral aangeleerd via ‘aandacht- en focusoefeningen'.

De mindful box

Deze tool omvat ‘7 mindfulness inzichten' voor op het werk. Ze vormen een toepasbaar kader waarmee u een creatief engagement kan aangaan met moeilijkheden en uitdagingen op uw werk en in uw privéleven. De inzichten leiden tot een evenwicht tussen gevoel en verstand, vrije tijd en werk, activiteit en ontspanning.
De mindfulnessmethode zorgt voor heel wat resultaten: de ontwikkeling van innerlijke rust, het krachtiger in het leven staan, een significante vermindering van stressklachten en concentratiestoornissen, het maken van meer bewuste keuzes, het beter omgaan met deadlines, het hanteren van constructieve communicatie met klanten en collega's, het creatief reageren op onverwachte gebeurtenissen in de onderneming en de reeds vermelde verhoging van de weerstand tegen burn-out en depressie.
Samengevat kunnen we dus stellen dat de productiviteit flink de hoogte in gaat en dat er beter omgegaan wordt met stress, moeilijke situaties en kritiek.

Exclusieve trainingen

Dr. David Dewulf (expert en dé autoriteit in België op het vlak van van mindfulness) en Amelior hebben de handen in elkaar geslagen om u twee trainingen rond ‘Mindfulness en Focus op het werk' aan te bieden.

Dr. David Dewulf volgde tientallen opleidingen in binnen- en buitenland op het vlak van life coaching, persoonlijke ontwikkeling, mind/body en mindfulness. Hij gaf meerdere lezingen voor Harvard postgraduaat opleidingen. Hij is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness en Mind/Body Medicine. Hij introduceerde MBCT (mindfulness based cognitive therapy) in België, de mindfulness training die wordt aangewend ter preventie van depressie. Hij werkt samen met de Universiteit Gent en de KU Leuven voor wetenschappelijk onderzoek. David is auteur van onder meer ‘Mindfulness, een pad van vrijheid' (2007, Acco), het ‘Mindfulness werkboek' (2008, Roularta) en ‘De Mindful Box, 7 inzichten voor je levenswerk' (2010, Roularta) en de bestseller ‘Mindful gelukkig' (2010, Lannoo).