Beter focussen met de mindful box

oktober 2011

Vandaag de dag moet elk van ons in zijn professionele leven aan veel eisen voldoen. Dit veroorzaakt flink wat druk. Bovendien zorgt onze omgeving voor heel wat afleiding en zijn we van nature geneigd om, terwijl we het ene probleem aan het oplossen zijn, al aan het volgende te denken. Daardoor daalt onze eficiëntie bij het realiseren van resultaten. Mindfulness kan een oplossing bieden.

Mindfulness ondersteunt u bij het opbouwen van concentratie en onderscheidingsvermogen. Zo gaat uw kostbare energie daadwerkelijk naar datgene wat belangrijk is om u en uw organisatie vooruit te helpen. U maakt m.a.w. uw energie vrij voor een optimaal prestatieniveau en bevordert daarnaast uw persoonlijke efficiëntie.
Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde methode. Zowel Belgisch als internationaal onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness de weerbaarheid tegen burn-out en depressie preventief verhoogt en de aandachtsfuncties versterkt. Mindfulness richt zich op het loslaten van de oneindige wereld van gedachten, oordelen, zorgen, plannen, … en leert u contact te maken met de kracht en de helderheid van het hier en nu. De mindfulnessmethode wordt vooral aangeleerd via ‘aandacht- en focusoefeningen'.

De mindful box

Deze tool omvat ‘7 mindfulness inzichten' voor op het werk. Ze vormen een toepasbaar kader waarmee u een creatief engagement kan aangaan met moeilijkheden en uitdagingen op uw werk en in uw privéleven. De inzichten leiden tot een evenwicht tussen gevoel en verstand, vrije tijd en werk, activiteit en ontspanning.
De mindfulnessmethode zorgt voor heel wat resultaten: de ontwikkeling van innerlijke rust, het krachtiger in het leven staan, een significante vermindering van stressklachten en concentratiestoornissen, het maken van meer bewuste keuzes, het beter omgaan met deadlines, het hanteren van constructieve communicatie met klanten en collega's, het creatief reageren op onverwachte gebeurtenissen in de onderneming en de reeds vermelde verhoging van de weerstand tegen burn-out en depressie.
Samengevat kunnen we dus stellen dat de productiviteit flink de hoogte in gaat en dat er beter omgegaan wordt met stress, moeilijke situaties en kritiek.

Exclusieve trainingen

Dr. David Dewulf (expert en dé autoriteit in België op het vlak van van mindfulness) en Amelior hebben de handen in elkaar geslagen om u twee trainingen rond ‘Mindfulness en Focus op het werk' aan te bieden.

Dr. David Dewulf volgde tientallen opleidingen in binnen- en buitenland op het vlak van life coaching, persoonlijke ontwikkeling, mind/body en mindfulness. Hij gaf meerdere lezingen voor Harvard postgraduaat opleidingen. Hij is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Aandacht & Mindfulness en Mind/Body Medicine. Hij introduceerde MBCT (mindfulness based cognitive therapy) in België, de mindfulness training die wordt aangewend ter preventie van depressie. Hij werkt samen met de Universiteit Gent en de KU Leuven voor wetenschappelijk onderzoek. David is auteur van onder meer ‘Mindfulness, een pad van vrijheid' (2007, Acco), het ‘Mindfulness werkboek' (2008, Roularta) en ‘De Mindful Box, 7 inzichten voor je levenswerk' (2010, Roularta) en de bestseller ‘Mindful gelukkig' (2010, Lannoo).

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.