Binnenkort publicatie van de ISO 45001

februari 2018

Binnenkort publicatie van de ISO 45001

Occupational health and safety management systems – Requirements with guidance for use

De stemming door de leden van het ISO ProjectCommitee 283 over de ISO FDIS 45001 is afgesloten op 25 januari 2018 (FDIS staat voor Final Draft International Standard). De stemming resulteerde in de goedkeuring van de FDIS 45001. 93% van de deelnemende leden stemden vóór. Dit gaat veel verder dan de drempel die vereist is. Er moet immers minstens 66 % vóór stemmen en ≤ 25 % tegen stemmen.

Omdat er door enkele nationale normalisatie-instituten opmerkingen zijn gemaakt voor correctie, zal ISO er rekening mee houden, hoewel in dit stadium de lengte van dit proces onbekend is.

De eigenlijke publicatie van de ISO 45001, dé standaard voor managementsystemen voor welzijn op het werk wordt de komende weken verwacht. (mogelijks maart 2018)  

Amelior zal u via infosessies, opleidingen en artikels verder op de hoogte houden. Sommige van onze klanten zijn reeds gestart met een traject voor implementatie van een ISO 45001 conform management systeem.

Infosessie ISO 45001 voor de reeds vertrouwelingen met de voorganger OHSAS 18001

  • In april te Melle. Zie webpagina
  • In november te Melle. (ingepland voor volgend academiejaar)

 

ISO 45001, opvolger OHSAS 18001, een 2-daagse opleiding

 

ISO 45001 intern auditor

Heeft u vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.