Amelior blog betreffende Preventieadviseur - HSE Management

Nieuwe Europese verordening rond persoonlijke beschermingsmiddelen

In het Europees Publicatieblad van 31 maart 2016 werd de E.U.-verordening 2016/425 van 9 maart 2016 betreffende persoonlijke beschermingsmiddelen en tot intrekking van Richtlijn 89/686/EEG van de Raad gepubliceerd. Deze nieuwe verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking. Dit is in de praktijk op 21 april 2016.

14/04/2016 - De Witte Franky

Supervisors TE Connectivity waakzamer na basisopleiding veiligheid

Elk jaar volgen een drietal medewerkers van TE Connectivity een basisopleiding veiligheid bij Amelior. Met opmerkelijk resultaat, vindt preventieadviseur Dany Wille: “De supervisors begrijpen beter waarom bepaalde instructies er gekomen zijn. En ze lanceren vaker voorstellen om de veiligheid op de werkvloer op te krikken.”

06/04/2016 - Edelynck Frank

Het veiligheidsbeleid bij het OCMW Kortrijk / Zusters Augustinessen: een cultuur van gedecentraliseerde veiligheid

Veiligheid wordt bij OCMW Kortrijk/Zusters Augustinessen zeker niet vanuit een ivoren toren gestuurd. Door spreiding van de verantwoordelijkheid over de verschillende sites wordt het veiligheidsbewustzijn dichter bij de werkvloer gebracht.

30/11/2012 - Edelynck Frank

Beter begrijpen, getuigenis van TE Connectivity Oostkamp over de motivatie om supervisors een basisopleiding veiligheid te laten volgen.

“Supervisors die de opleiding Preventieadviseur niveau III hebben gevolgd begrijpen veel beter ons veiligheidssysteem. Het waarom van de instructies wordt duidelijk”, aldus Dany Wille, preventieadviseur van TE Connectivity.

30/11/2012 - Edelynck Frank

De preventieadviseur als Gemba-manager

Het toepassen van de aanpak van de Gemba-manager (management op de vloer) kan de preventieadviseur helpen bij het doeltreffend functioneren binnen een organisatie. Uiteraard moet hij voor dat Gemba-management over de nodige competenties beschikken.

07/12/2009 -

Wat als Staf het bedrijf verlaat?

Als sleutelfiguren het bedrijf verlaten kun je in de problemen komen. Amelior reikt een oplossing aan in de vorm van coaching, interim management & outsourcing voor KVM-managementfuncties.  

01/08/2005 - Amelior

IMOG : het voordeel van praktijkgerichte opleidingen

Tal van veiligheidsinitiatieven die bij het afvalverwerkingsbedrijf Imog worden genomen werden opgepikt tijdens de langlopende opleiding ‘Veiligheid niveau I' van Amelior.

01/05/2004 - Edelynck Frank

Op de hoogte blijven van onze opleidingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Recente blogs

12/11/2019 - Amelior

Financial Management Expert Program - een cursist vertelt

Stephan Stremeersch is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In zijn huidige functie is hij vooral bezig met research in de farmaceutische sector, maar er zijn grote plannen. Stephan is betrokken bij een spin-off van een van de huidige projecten bij de UGent. Hij is een kei in zijn vakgebied maar de economische achtergrond mocht wat steviger zijn, vond hijzelf: “Ik zocht specifiek een opleiding die me een sterke kennis in financieel management zou geven. Een hands-on ervaring waarmee ik onmiddellijk aan de slag kon. Online kwam ik bij Amelior uit. Toen ook nog een collega Amelior aanbeval, wist ik wel dat het goed zat.”

26/09/2019 - Libbrecht Jan

Statistische software kiezen: JMP of Minitab?

Wie af en toe beroep doet op statistiek om inzicht te verwerven in data, zal al vastgesteld hebben dat Excel geen statistisch pakket is. Niet alleen is de standaard beschikbare “Analysis ToolPak” invoegtoepassing in Excel door weinigen gekend, maar vooral op het vlak van visualisatie, interpretatie en diepgang qua statistiek blijft de Excel gebruiker op zijn honger. Op de markt van statistische software is er een ruim aanbod aan degelijke pakketten. Twee daarvan zijn prominent aanwezig in de bedrijfswereld: Minitab en JMP.

17/09/2019 - Anckaert Pascal

Nieuw kwaliteits-en registratiemodel opent de deur naar 28 steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid

Wie beroep wil doen op subsidies of steunmaatregelen vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid (WSE), Syntra Vlaanderen of VDAB, moet vanaf september 2019 werk maken van het voldoen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf dan in voege treedt.