Blog

Duurzaamheid als een kans

Peter Vos is Energy Manager bij Agristo, producent van bevroren aardappelproducten. In deze functie gaat Peter de uitdaging aan om de productie duurzamer te maken met focus op energie-efficiënte en waterbesparing. Een uitdagende job waarin hij onder ander zijn collega’s kan inspireren.
Lees meer

What is the Cybersecurity Maturity Model Certification (CMMC)

(Nederlandstalige versie hieronder)
In a recent publication of PECB, a not insignificant article appeared that will have an impact on our Belgian defense and aerospace industry.
Lees meer

Maak met deze subsidies van telewerk een succesverhaal

Telewerken, voor de één een zegen, voor de ander iets dat zo snel als het gekomen is, ook weer (gedeeltelijk) mag verdwijnen. Wat de toekomst brengt, is natuurlijk onduidelijk. Wel kunnen we al zeker stellen dat er veel meer thuis gewerkt zal worden. Nu we hebben geproefd van het telewerk zien we naast enkele nadelen zeker ook de voordelen van de extra flexibiliteit in. Een hybride werkvorm met het juiste evenwicht tussen telewerk en kantoorwerk zal hierbij essentieel zijn.
Lees meer

Leidinggeven voor teamleaders - getuigenis

Filip Van Winnendael is teamleader ICT Infrastructure bij MediaMarktSaturn. Hij nam zelf het initatief om de opleiding ‘Leidinggevende vaardigheden voor teamleaders’ te volgen toen er een nieuw internationaal team opgericht werd dat onder zijn hoede valt. "Een team leiden dat over Nederland en België verspreid is, is al een uitdaging op zich" vertelt Filip. "Maar ik wil eigenlijk meer, ik wil goed voor hen zorgen en er ook aan werken dat mijn teamleden het beste uit zich halen."
Lees meer

Procesmanagement in de zorg

Steven De Baere volgde in 2020 de opleiding Certified Business Process Manager. Hij is Chief Nursing Information Officer en projectleider EPD² bij GZA Ziekenhuizen in Antwerpen. De Chief Nursing Infomation Officer is een brugfunctie tussen het verpleegkundig departement enerzijds en het ICT departement anderzijds. Hier wordt continu de verstaalslag gemaakt tussen verpleegkundige en paramedische werkprocessen en ondersteunende software en digitalisering. Bovendien werkt hij als projectleider EPD² met een team rond de digitale transformatie van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).
Lees meer