Opstellen functieprofielen

Doel

Functieprofielen zijn de beste input voor de juiste werkverdeling en werkverhoudingen binnen de organisatie, voor talent en competentie management, voor functioneringsgesprekken en evaluatiedoeleinden en voor het opleidingsbeheer.

Aanpak

De aanpak is in elke organisatie anders en hangt af van de bestaande situatie (zijn er reeds beschrijvingen? Is de organisatie doorzichtig en stabiel?) en van de beschikbaarheden om de profielen te beschrijven. Bevindt de organisatie zich in een ontwikkelingsfase zullen wij eerder een top-down aanpak adviseren; in een stabiele omgeving kunnen de medewerkers zelf een waardevolle bijdrage leveren.

De aanpak heeft als einddoel: een overzicht van de functies binnen de organisatie, duidelijkheid in de verdeling van taken en verantwoordelijkheden, goede werkafspraken tussen de medewerkers en de verantwoordelijken met uitgesproken wederzijdse verwachtingen.

Wij leveren een model aan, dat uiteraard volgens je wensen kan worden aangepast. Dit gestandaardiseerd model biedt de mogelijkheid om loopbaanpaden te bepalen, een evaluatiesysteem te ondersteunen, een basis voor verloning te hebben en tenslotte een overzicht te maken van de competenties die nodig zijn in de organisatie.

Als klant bepaal je zelf de mate van begeleiding door ons; wij zullen wel het proces van a tot z begeleiden.

Voordelen

  • Een volledig en modulair basis model.
  • Begeleiding bij het bepalen van functieprofielen in functie van de organisatiestructuur en -doelstellingen.
  • Praktische en expert begeleiding volgens je specifieke wensen en behoefte
  • Ervaring in communicatie rond en implementatie van functieprofielen.

In samenwerking met IIP België

Voor deze dienstverlening doet Amelior een beroep op de Specialists van IIP België. Deze organisatie is onderdeel van Amelior en is licentiehouder voor het wereldwijd aanvaarde best practice model Investors in People. IIP is gericht op het ontwikkelen van hoogperformante en duurzame organisaties. U vindt meer info over IIP op de site van IIP België.

Maak gebruik van subsidie

Heel wat van de diensten die Amelior aanbiedt komen in aanmerking voor subsidies, indien zowel u als organisatie als de opdracht zelf aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. U vindt meer info op de pagina Subsidies voor advies en opleiding. U kan ook steeds terecht bij Pascal Anckaert via pa@amelior.be of +32 (0)56 23 20 73.

Inlichtingen

Pascal ANCKAERT

Deze beknopte informatie kan onmogelijk zo verhelderend zijn als een persoonlijk gesprek over dit onderwerp. Daarom zou ik graag samen met u geheel vrijblijvend de behoeftes en mogelijke oplossingen bespreken. Desgevallend breng ik een collega mee als ik van mening ben dat dit, gezien uw wensen en noden, in uw belang is. Bezorg mij via onderstaande knop uw gegevens of bel mij op.

Pascal ANCKAERT
+32 (0)56 23 20 73

Inlichtingen of referenties?

Vragen?...

+32 (0) 56 20 36 23
info@amelior.be