VCA Groepsbegeleiding

VCA - PAS

Doelgroep

KMO's die een VCA-certificaat wensen te behalen of die hun veiligheidsniveau meetbaar willen verbeteren. (VCA-PAS = ‘VCA Project Aangepast aan uw Sector')

Doel

KMO's begeleiden die een bruikbaar veiligheidssysteem wensen op te zetten en in te voeren dat voldoet aan de eisen van de VCA (Veiligheids-, Gezondheids- en Milieuchecklist Aannemers).

Aanpak

  • de groep bestaat uit 6 à 10 bedrijven. De samenstelling van de groep wordt vooraf aan de kandidaten ter goedkeuring voorgelegd;
  • de formule is een combinatie van groepsbegeleiding en individuele bijsturing;
  • in de groepssessies gaan de deelnemers op zoek naar de concrete invulling van de werking van hun organisatie op basis van aangereikte basisteksten;
  • bij de individuele opvolgingsbezoeken behandelt de consultant de bedrijfsspecifieke problemen m.b.t. de documentatie en de invoering ervan in de praktijk.

Voordelen en troeven van Amelior

  • financieel haalbaar, de prijs wordt gedeeld door de deelnemende bedrijven;
  • via de groepssessies is uitwisseling van problemen en oplossingen tussen de bedrijven mogelijk;
  • de groepsleden steunen en stimuleren elkaar om aan het VCA project te blijven werken;

Maak gebruik van subsidie

Heel wat van de diensten die Amelior aanbiedt komen in aanmerking voor subsidies, indien zowel u als organisatie als de opdracht zelf aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. U vindt meer info op de pagina Subsidies voor advies en opleiding. U kan ook steeds terecht bij Pascal Anckaert via pa@amelior.be of +32 (0)56 23 20 73.

Inlichtingen

Thierry UYTTENHOVE

Deze beknopte informatie kan onmogelijk zo verhelderend zijn als een persoonlijk gesprek over dit onderwerp. Daarom zou ik graag samen met u geheel vrijblijvend de behoeftes en mogelijke oplossingen bespreken. Desgevallend breng ik een collega mee als ik van mening ben dat dit, gezien uw wensen en noden, in uw belang is. Bezorg mij via onderstaande knop uw gegevens of bel mij op.

Thierry UYTTENHOVE
+32 (0)56 23 20 70

Inlichtingen of referenties?

Vragen?...

+32 (0) 56 20 36 23
info@amelior.be