Franky De Witte

Ik ben ingenieur bouwkunde en heb een licentie in de veiligheidstechnieken niveau I. ik heb een ruime praktijkervaring als consultant in het begeleiden van bedrijven naar betere veiligheidsprestaties of het optimaliseren van het veiligheidsbeleid. Alsook een passie voor risicoanalyse en in het bijzonder machineveiligheid. Als trainer heb ik ervaring in diverse sectoren (metaalnijverheid, nutsbedrijven, openbare instellingen, voedingsindustrie, productie van verpakkingsmaterialen in kunststof, papier en karton, bouwmaterialen...).

Portret

Elke dag weer geven onze consultants het beste van zichzelf om bedrijven en hun werknemers vooruit te helpen. Benieuwd waar ze hun expertise vandaan halen? Neem dan een duik in hun portret en leer ze beter kennen.

"Om ongevallen met machines te vermijden, riep Europa destijds de machinerichtlijn in het leven. Heeft u als productieleider of zaakvoerder vragen bij de toepassing ervan? Dan kan u op de expertise van Amelior rekenen. Collega Franky De Witte is al sinds 2005 expert in zijn vak en voerde dan ook al enkele honderden machine-analyses uit."

Lees hier het portret van Franky
Franky De Witte

Curriculum Vitae

Meer info over mijn opleidingen, ervaring en skills?

e-book de gevolgen van de BREXIT voor machinebouwers

De Brexit en het daaruit ontsprongen handelsakkoord tussen de EU en het VK, heeft op het vlak van machineveiligheid een aantal praktische implicaties. Wat de gevolgen zijn voor enerzijds de Belgische machinefabrikanten die exporteren naar het Verenigd Koninkrijk en anderzijds de Belgische bedrijven die Britse machines aankopen voor hun bedrijf in de EU, leest u in dit e-book!

Momenteel zit men in het Verenigd Koninkrijk op het vlak van machineveiligheid in woelig water. De berichtgeving rond de UKCA-markering varieert van dag tot dag en week tot week. Deze tekst werd opgesteld op basis van de informatie die we ontvingen begin januari 2021. De komende maanden zouden meer duidelijkheid moeten brengen rond wat er van de E.U.-machinefabrikanten in het V.K. verwacht wordt met betrekking tot de UKCA-markering. Wij volgen de evolutie op de voet verder.

Ik deel mijn kennis graag in volgende opleidingen:

Preventieadviseur Niveau 3

Duurtijd
40u (8 namiddagen)
Eerstvolgende opleiding
maandag 19 april 2021
Online  (Ook in AntwerpenBruggeKortrijkMelle)
Kostprijs
Vanaf 820 euro (Krijg tot 30% korting via KMO-portefeuille)

Meer info en inschrijvingen

Certified Expert in Machinery Safety

Duurtijd
Modulair
Eerstvolgende opleiding
dinsdag 20 april 2021
Kortrijk  (Ook in Sint-Niklaas)
Kostprijs
Vanaf 2800 euro (Krijg tot 30% korting via KMO-portefeuille)

Meer info en inschrijvingen

Multidisciplinaire Basisvorming voor de Preventieadviseur (W-VL)

Duurtijd
20/01/2021 - 30/06/2021
Eerstvolgende opleiding
woensdag 19 januari 2022
Kortrijk
Kostprijs
Vanaf 1350 euro (Krijg tot 30% korting via KMO-portefeuille)

Meer info en inschrijvingen

Multidisciplinaire Basisvorming voor de Preventieadviseur (Antwerpen)

Duurtijd
19/01/2021 - 30/06/2021
Eerstvolgende opleiding
dinsdag 18 januari 2022
Schoten
Kostprijs
Vanaf 1450 euro (Krijg tot 30% korting via KMO-portefeuille)

Meer info en inschrijvingen

The Machinery Directive - English edition

Nieuw
Duurtijd
4 days
Eerstvolgende opleiding
woensdag 10 november 2021
Gent
Kostprijs
Vanaf 1195 euro (Krijg tot 30% korting via KMO-portefeuille)

The Machinery Directive is the core European legislation regulating products of the mechanical engineering industries. This training will guide you on your way to sustainable machinery safety.

Meer info en inschrijvingen

Mijn blogberichten

Industrie 4.0 en veiligheid

'Industrie 4.0', de naam die wordt gegeven aan het opkomende gebruik van een reeks technologieën in vele industriesectoren, zorgt voor een revolutie in de industriële activiteiten op werkplekken. Definities van Industrie 4.0-technologieën verwijzen vaak naar het concept van cyber-fysieke systemen. Dit zijn in wezen netwerkintegraties van complexe fysieke installaties en machines, sensoren en software die draadloos via internet communiceren en gegevens delen.
Lees meer

Machines zonder CE-markering

Machines zonder CE-markering (of in de toekomst machines met enkel maar een UKCA-markering) zijn machines die wel een CE-markering moeten hebben volgens de machinerichtlijn, maar deze blijkbaar niet hebben.
Lees meer

De gevolgen van de Brexit voor machinebouwers

De Brexit en het daaruit ontsprongen handelsakkoord tussen de EU en het VK, heeft op het vlak van machineveiligheid een aantal praktische implicaties. Wat de gevolgen zijn voor enerzijds de Belgische machinefabrikanten die exporteren naar het Verenigd Koninkrijk en anderzijds de Belgische bedrijven die Britse machines aankopen voor hun bedrijf in de EU, leest u in dit E-book!
Lees meer
Meer blogs