AgilePM® Foundation

AgilePM® foundation

Wendbaarheid in projecten.

Meer en meer organisaties hebben nood aan gestructureerd projectmanagement. Agile Project Management maakt het mogelijk om sneller wijzigingen door te voeren, tegen een lagere kost en met minder risico.

Deze training richt zich op de principes, thema’s, processen en technieken van deze methodiek en de concrete vertaling daarvan naar de praktijk.

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Programma

Tijdens de training wordt de AgilePM®-methodiek samen met u doorlopen aan de hand van de AgilePM®-processen, componenten en technieken. Hierbij wordt de theorie aan de voorbeelden gekoppeld en bediscussieerd en worden er oefeningen gemaakt op basis van een casus, zodat u zich de theorie eigen kan maken.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:

 • AgilePM®-raamwerk, filosofie en principes
 • AgilePM®-processen, rollen en producten
 • AgilePM®-thema’s en technieken
 • succesfactoren en het implementeren van de AgilePM®-aanpak
 • AgilePM® in combinatie met andere methodieken zoals PRINCE2® en Scrum
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een test-examen met bespreking

De cursus leidt op tot het AgilePM® Foundation examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands of het Engels. Het AgilePM® Foundation certificaat is onbeperkt geldig.

AgilePM Logo Accredited AgilePM® foundation training is provided by 'HWP Consulting BV',
APMG-International Accredited Training Organisation

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de training heeft u inzicht in het agile gedachtengoed verkregen en bent u in staat om agile projecten te managen.

Deze cursus stelt u bovendien in staat om het AgilePM® Foundation examen succesvol af te leggen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:
 • project- of teammanagers
 • projectmedewerkers
 • iedereen die agile projecten wil managen
 • iedereen die betrokken is bij projecten waar met een agile aanpak wordt gewerkt

Er zijn geen toelatingsvereisten voor deze training, maar ervaring met het werken in (agile)projecten is een voordeel.

Verwante opleidingen

Eenmaal u het AgilePM® Foundation certificaat op zak hebt, kan u zich verder verdiepen in de AgilePM®-methodiek. Door de AgilePM® Practitioner opleiding te volgen en het practitioner examen af te leggen kan u een AgilePM® Practitioner certificaat in handen krijgen. Alumni van de AgilePM® Foundation training krijgen trouwens 20% korting bij hun deelname aan deze Practitioner opleiding.

Sinds kort bieden wij ook de PRINCE2 Agile® Foundation en de PRINCE2 Agile® Practitioner trainingen aan.

Uw voorganger vertelt

Zeer interessante opleiding waarbij de link tussen theorie en praktijk gemaakt werd en waarbij interactie centraal stond.

Frey OOSTERLINCK - ATTENTIA NV

De training geeft een goed beeld over hoe men projecten volgens de AgilePM-methodologie moet benaderen. De opleiding is goed gestructureerd, to the point en toegepast op reële situaties. 

Eva BOECKX - MODIS BELGIUM


Trainer

Bert Hedeman

Bert Hedeman is partner van HWP Consulting en heeft meer dan 30 jaar ervaring in project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken, waarvan 12 jaar bij een internationale bouwonderneming en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Als partner is Bert verantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken in organisaties en is hij assessor, coach en trainer van diverse methodieken zoals IPMA, PMI, PRINCE2, PRINCE2 Agile, MPS, MoP, P3O, M_o_R en AgilePM en begeleidt hij kandidaten bij de voorbereiding van hun assessment voor IPMA C, B en A. Verder is Bert consultant op het gebied van P3M3 (Volwassenheidsmeting in project-, programma- en portfoliomanagement) en auteur van diverse boeken. Tenslotte is Bert als docent verbonden aan de opleiding ‘Master of Project Management’ aan de Hogeschool Utrecht.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: donderdag 23 april 2020, Zwijnaarde
Inschrijven
Prijs: vanaf €1045

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 23, 30 april, 7 mei 2020, van 09u00 tot 17u00
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 24 mrt 2020 €1210 €1045 €1390
Prijs €1345 €1160 €1545

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier