AgilePM® Practitioner

AgilePM® practitioner

Wendbaarheid in projecten.

Meer en meer organisaties hebben nood aan gestructureerd projectmanagement. Agile Project Management maakt het mogelijk om sneller wijzigingen door te voeren, tegen een lagere kost en met minder risico.

Deze vervolgtraining richt zich op de principes, thema’s, processen en technieken van deze methodiek en de vertaling daarvan naar de praktijk.

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Bent u een alumnus van de AgilePM® Foundation training? Vermeld dit dan op uw inschrijvingsformulier en krijg 20% korting.

Programma

Tijdens de training wordt de AgilePM®-methodiek doorlopen aan de hand van verschillende casussen. Door de combinatie van theorie en praktijk krijgt de training het karakter van een workshop.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:

 • AgilePM®-raamwerk, filosofie en principes
 • AgilePM®-processen, rollen, verantwoordelijkheden en producten
 • AgilePM®-thema’s en technieken
 • succesfactoren en het implementeren van de AgilePM® aanpak
 • plannen en beheersen van AgilePM®
 • AgilePM® in combinatie met andere methodieken zoals PRINCE2® en Scrum
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een voorbeeldexamen met bespreking


De cursus leidt op tot het AgilePM® Practitioner examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 32 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands of het Engels. Het AgilePM® Practitioner certificaat is 5 jaar geldig.

AgilePM Logo Accredited AgilePM® practitioner training is provided by 'HWP Consulting BV',
APMG-International Accredited Training Organisation

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus:
 • heeft u inzicht in het agile gedachtengoed
 • bent u in staat om niet-complexe agile projecten in te richten en aan te sturen binnen een agile omgeving
 • bent u in staat AgilePM® te implementeren in een project, projectsituaties te analyseren en bestaande projectbeheersing te verbeteren
 • bent u in staat om het AgilePM® Practioner examen succesvol af te leggen

Voor wie?

Project- of teammanagers die projecten managen en uitvoeren in een agile omgeving.

Om het AgilePM® Practitioner certificaat te kunnen behalen moet u in het bezit zijn van het AgilePM® Foundation certificaat.

Verwante opleidingen

Wenst u het AgilePM® Practitioner certificaat te behalen, maar heeft u nog geen Foundation certificaat? Volg dan eerst de AgilePM® Foundation opleiding en neem deel aan het foundation examen om zo uw AgilePM® Foundation certificaat te behalen.  


Sinds kort bieden wij ook de PRINCE2 Agile® Foundation en PRINCE2 Agile® Practitioner trainingen aan.

 

Trainer

Bert Hedeman

Bert Hedeman is partner van HWP Consulting en heeft meer dan 30 jaar ervaring in project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken, waarvan 12 jaar bij een internationale bouwonderneming en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Als partner is Bert verantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en agile werken in organisaties en is hij assessor, coach en trainer van diverse methodieken zoals IPMA, PMI, PRINCE2, PRINCE2 Agile, MPS, MoP, P3O, M_o_R en AgilePM en begeleidt hij kandidaten bij de voorbereiding van hun assessment voor IPMA C, B en A. Verder is Bert consultant op het gebied van P3M3 (Volwassenheidsmeting in project-, programma- en portfoliomanagement) en auteur van diverse boeken. Tenslotte is Bert als docent verbonden aan de opleiding ‘Master of Project Management’ aan de Hogeschool Utrecht.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: maandag 18 mei 2020, Lokeren
Inschrijven
Prijs: vanaf €1165

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 18, 25 mei, van 09u00 tot 17u00 en maandag 8 juni 2020, van 09u00 tot 12u30

Het examen wordt afgenomen op 8 juni.
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 18 apr 2020 €1345 €1165 €1525
Prijs €1495 €1295 €1695

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier