Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation

Managing Successful Programmes (MSP®): Foundation

Krijg grip op de verschillende projecten binnen uw organisatie.

MSP® is een internationaal erkende methode om veranderingen gestructureerd door te voeren, dit zowel binnen de private als de overheidssector.
Steeds meer veranderingen worden via projecten aangepakt. Al deze projecten kunnen op zich een positieve bijdrage leveren, maar in relatie tot andere projecten helaas ook contraproductief werken. Het kan dan ook nodig zijn om de samenhang tussen de verschillende projecten bij te sturen.
Programmamanagement geeft structuur en richting aan het doorvoeren van veranderingen om de doelstellingen te realiseren en het succes van de verandering te vergroten.

De training wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Programma

Tijdens deze training wordt de gehele initiatie, definitie, uitvoering en afsluiting van een programma doorlopen aan de hand van een praktijkcasus. Tevens is er volop de gelegenheid om over de eigen situatie te reflecteren aan de hand van de MSP®-methode.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • introductie programmamanagement en MSP®
 • relatie tussen project- en programmamanagement
 • de componenten van programmamanagement: organisatie, benefits management, stakeholder management, issue- en risicomanagement, kwaliteitsmanagement, planning management & configuratiemanagement
 • principes en besturingsthema’s
 • processen zoals die door MSP® onderkend worden
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen & een voorbeeldexamen met bespreking

De cursus leidt op tot het MSP® Foundation-examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 16 uur is wenselijk als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Frans en Pools. Het MSP Foundation®-certificaat is onbeperkt geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

MSP Affiliate logo

Amelior biedt deze MSP®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van MSP®. MSP® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

De training richt zich op het zich eigen maken van de terminologie, processen en technieken bij programma's. U zal al vlug merken dat toepassing daarvan u helpt om beter uw programma's te realiseren.
Na afloop van de cursus bent u in staat om het MSP® Foundation-examen succesvol af te leggen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:
 • algemeen management
 • leden van een change team
 • senior projectmanagers
 • programmamanagers en -directeuren
 • lijnmanagement betrokken bij programm’s
Er zijn geen toelatingsvereisten voor deze training, maar ervaring met het werken in projectmanagement is een voordeel.

Verwante opleidingen

Eenmaal u het MSP® Foundation-certificaat op zak hebt, kan u zich verder verdiepen in de MSP®-methodiek. Door de opleiding MSP® Practitioner te volgen en het practitioner examen af te leggen kan u een MSP® Practitioner-certificaat in handen krijgen.
Alumni van de MSP® Foundation-training krijgen trouwens 20% korting bij hun deelname aan deze Practitioner opleiding.


In onderstaand overzicht kan u al onze gecertificeerde opleidingen omtrent projectmanagement terugvinden. Start links bovenaan, beantwoord de vragen en ontdek welke opleiding/methodiek voor u het meest geschikt is.
Trainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) volgde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 2 dagen en een halve dag examen
Start op: dinsdag 02 maart 2021, Sint-Niklaas
Inschrijven
Prijs: vanaf €1360

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 2 maart, dinsdag 9 maart, maandag 29 maart 2021, van 09u00 tot 17u00

Het examen staat gepland op 29 maart 2021, van 09u00 tot 12u30
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €1560 €1360 €1760

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei.

  Bovengenoemde prijzen zijn exclusief examenkosten en BTW.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €100,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier