Projectmanagement met PRINCE2®: Practitioner

6th edition

Projectmanagement met PRINCE2®: Practitioner

PRINCE2® is een gestructureerde methode voor effectief projectmanagement, die internationaal in verschillende sectoren wordt toegepast en erkend is binnen zowel de private als de overheidssector. Het is een flexibele methode die u helpt om uw projecten te managen ongeacht hun type of grootte. De methodiek is opgebouwd uit 7 principes, thema’s en processen en kan worden aangepast aan uw specifieke vereisten.

Deze vervolgtraining is gericht op de toepassing van de methodiek in de praktijk en wordt standaard in het Nederlands gegeven met cursusmateriaal in het Nederlands.

Bent u een alumnus van de PRINCE2® Foundation training? Vermeld dit dan op uw inschrijvingsformulier en krijg 20% korting.

Programma

Tijdens de training wordt de PRINCE2®-methodiek samen met u doorlopen aan de hand van de PRINCE2®-processen, componenten en technieken. Hierbij wordt de theorie aan de hand van voorbeelden uitgelegd en bediscussieerd en worden oefeningen gemaakt op basis van een casus, zodat u zich de theorie eigen kan maken.

In de cursus worden volgende onderwerpen behandeld:
 • de relatie met de business case, programma's en projecten
 • het toepassen van de PRINCE2®-principes in de praktijk
 • het toepassen van de PRINCE2®-processen en thema's binnen de onderscheidenlijke processen
 • gevallenstudies met opgaven en uitwerkingen van de belangrijkste processen en thema's
 • samenvatting van de PRINCE2® Practitioner methode
 • examentraining: technieken, voorbeelden van examenvragen en een voorbeeldexamen met bespreking


De cursus leidt op tot het PRINCE2® Practitioner examen. Zelfstudie van gemiddeld zo'n 32 uur is gewenst als voorbereiding op het examen. Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, … Het PRINCE2® Practitioner certificaat is 3 jaar geldig. De lessen en de examens vormen één geheel. Het is niet meer mogelijk om enkel deel te nemen aan de lessen of enkel aan het examen.

PRINCE2 Affiliate logo

Amelior biedt deze PRINCE2®-training aan i.s.m. 'HWP Consulting BV', een geaccrediteerde trainingsorganisatie van PRINCE2®. PRINCE2® is een geregistreerd handelsmerk van AXELOS Limited, gebruikt met toestemming van AXELOS Limited. Alle rechten voorbehouden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop van de cursus bent u in staat om:
 • de PRINCE2®-processen en thema's in hun onderlinge samenhang toe te passen
 • gemiddeld complexe projecten te managen met behulp van de methodiek PRINCE2® in een omgeving die de PRINCE2 ®-methode ondersteunt
 • het gebruik van de methodiek aan te passen aan de grootte en de complexiteit van het eigen project
 • het PRINCE2® Practitioner examen succesvol af te leggen

Voor wie?

Projectmanagers en projectleiders die verantwoordelijk zijn voor het leiden van projecten. 

Om het PRINCE2® Practitioner certificaat te kunnen behalen moet u in het bezit zijn van één van onderstaande certificaten:
 • Project Management Professional (PMP®)
 • Certified Associate in Project Management (CAPM®)
 • IPMA Level A®, B®,  of D®

Verwante opleidingen

Wenst u het PRINCE2® Practitioner certificaat te behalen, maar heeft u nog geen Foundation certificaat? Volg dan eerst de PRINCE2® Foundation opleiding en neem deel aan het foundation examen om zo uw certificaat te behalen. 

Sinds kort bieden wij ook de PRINCE2 Agile® Foundation en PRINCE2 Agile® Practitioner trainingen aan.

Uw voorganger vertelt

De opleiding tilt het niveau van projectmanagementvaardigheden en -kennis naar een hoger niveau. Via de uitmuntende kennis van de docent en de geadviseerde studietijd word je klaar gestoomd voor het practitioner examen. Dit is zeker een goeie opleiding voor werknemers en zelfstandigen waar project management behoort tot de hoofdtaken.

Maarten VAN DER STRAETEN - HONDA MOTOR EUROPE LOGISTICS

Francis legt de focus op het analyseren van verschillende situaties en toont het belang van communicatie in projecten aan door dit in zijn lessen ook toe te passen. Als men kritisch durft zijn tijdens de oefeningen, dan kan je in Francis de perfecte sparringpartner vinden. Hij kent de materie door en door. 

Jeroen DAENEKINDT - MUNERIXTrainer

Mañas Francis

ir. Francis MAÑAS is van opleiding Burgerlijk Ingenieur. Naast een Master of Business Administration (KUL) volgde hij nog tal van andere cursussen, onder meer aan de Vlerick Leuven Gent Management School, de RUG en Amelior. Als Senior Managementconsultant bij Amelior is hij heel sterk begaan met het verbeteren van de werking van organisaties waarbij strategie, (sleutel)processen, indicatoren en kennismanagement centraal staan. Daarnaast begeleidde hij oa. diverse overheidsorganisaties bij een CAF zelfevaluatie.

Praktisch

Duur: 3 dagen en halve dag examen
Start op: woensdag 27 mei 2020, Antwerpen
Inschrijven
Prijs: vanaf €1255

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
woensdag 27 mei, 3, 10, juni 2020, van 09u00 tot 17u00, vrijdag 26 juni 2020, van 09u00 tot 12u30

Het examen wordt afgenomen op 26 juni.
LINDNER WTC HOTEL & CITY LOUNGE ANTWERP
Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen
Tel.: 03/2277700
Op wandelafstand van het centraal station!

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 27 apr 2020 €1435 €1255 €1615
Prijs €1595 €1395 €1795

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch, koffiepauzes, examenkosten, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €150,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier