Commercieel Business Innovatie Model

In de toekomst zal concurrentie plaatsvinden tussen bedrijfsmodellen, en niet alleen tussen producten en technologieën.

Amelior - Commercieel Business Innovatie Model

Wilt u leren hoe uw organisatie concurrentieel kan blijven door het bedrijfsmodel te innoveren? 

Neem dan deel aan deze interactieve workshop/training en wissel van ideeën met andere bedrijfsleiders, innovatiemanagers en directeurs met interesse voor innovatie en commercialisering uit verschillende sectoren. 

Aan de hand van de Business Model Navigator™ samen met beproefde methodes, tips en interactieve oefeningen, leert u hoe u het business model van uw organisatie kan innoveren.

Waarom deze thematiek?

Vele bedrijven hebben excellente producten en diensten. Toch zullen heel wat bedrijven op lange termijn niet overleven, ondanks hun kwalitatieve productinnovatie. De reden is eenvoudig en pijnlijk: deze bedrijven passen hun bedrijfsmodellen niet aan de veranderende omgeving aan. Innovaties moeten op de juiste manier op de markt kunnen gebracht worden. Daarvoor moeten bedrijven ook beschikken over de juiste marketing en sales capaciteiten. 

Meer dan 90% van de CEO's die werden ondervraagd in een onderzoek van IBM, zijn van plan om het bedrijfsmodel van hun bedrijf de komende drie jaar te innoveren. Maar alleen een plan of een intentie zullen niet volstaan. 

Zeer weinig managers kunnen het bedrijfsmodel ad-hoc uitleggen, en nog minder managers kunnen definiëren wat een bedrijfsmodel eigenlijk in het algemeen is. 

In het algemeen analyseert en beschrijft het bedrijfsmodel hoe de business van een bedrijf werkt. Met andere woorden, bedrijfsmodellen beschrijven hoe de magie van een bedrijf werkt door de individuele componenten samen te brengen als geheel.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Tijdens deze tweedaagse opleiding zal worden gewerkt rond 2 of 3 real life cases. 

Leerdoelstellingen:
 • Stimuleren om actief het bestaande business model regelmatig te controleren en te innoveren op het juiste moment.
 • Stimuleren om regelmatig over het business model te communiceren binnen en buiten de organisatie. 
 • Definiëren van het bestaande business model van de eigen organisatie.
 • Methodisch ontwikkelen van nieuwe business model ideeën door het recombineren en transfereren van bestaande succesvolle business modellen.
 • Leren hoe men enkel de 'beste' ideeën succesvol kan selecteren, en ervaren op welke manier business modellen kunnen getest worden.
 • Tips & tricks over hoe men de verschillende barrières voor verandering kan overwinnen.

Voor wie?

Deze workshop richt zich tot:
 • bedrijfsleiders 
 • innovatiemanagers
 • alle directeurs met interesse voor innovatie en/of verantwoordelijkheden op het vlak van commercialisering uit verschillende sectoren
De deelnemers zijn binnen hun organisatie (mee) verantwoordelijk voor het nemen van strategische beslissingen omtrent innovatie en business modellen. 

Het is een extra troef (geen must) wanneer de cursist al enige ervaring heeft met het formuleren van een business model en dat er binnen het bedrijf een nood aanwezig is voor dit soort innovaties. Op deze manier kan er worden gewerkt rond concrete business model cases. 

De spreektaal tijdens de training is Nederlands. We maken echter wel gebruik van de Engelstalige versie van de Business Model Navigator®-methodiek (powerpointpresentatie en business patroon omschrijvingen).

Programma

Dagdeel 1:
 • Introductie tot de Business Model Navigator® als management model en methode voor business model innovatie
 • Leren definiëren van het actuele business model, en bepalen van alle beïnvloedende factoren en aanleidingen tot vernieuwing van het huidig business model
Dagdeel 2:
 • De fase van ideevorming
 • Leren om ideeën te verzamelen met hulp van bestaande, succesvolle business modellen (patronen)
 • Methodes aanleren om ideeën snel en succesvol te selecteren
Dagdeel 3:
 • Fase van de integratie
 • Leren om nieuwe business modellen in detail uit te werken
 • Methodes aanleren om te onderzoeken in welke mate de nieuwe business modellen bruikbaar zijn
Dagdeel 4:
 • Fase van de implementatie
 • Leren hoe nieuwe business modellen getest en aangepast kunnen worden
 • Leren over de belangrijkste barrières bij business model veranderingen en hoe hiermee best kan worden omgegaan
 • Tips & tricks
 • Q&A
 • Persoonlijk actieplan
Aansluitend kan elke deelnemer gebruik maken van een persoonlijk/business coachingtraject door Chris Delvaux, op maat van uw bedrijf (niet inbegrepen in de prijs).

Trainer

Chris Delvaux

Chris DELVAUX heeft meer dan 15 jaar ervaring als senior consultant en is zaakvoerder van THRUST. 
Thrust ondersteunt organisaties die willen groeien of commercieel effectiever willen worden. 

Hij is gespecialiseerd in commerciële effectiviteitsverbetering, business en executive coaching, go-to market optimalisatie, business model innovatie en service design. 
Hij coacht organisaties en teams in commerciële transformatie-projecten van analyse tot en met resultaat. Hij werkt strategisch EN pragmatisch. 

Chris Delvaux heeft voor klanten gewerkt zoals Baxter, Nashuatec (Ricoh), DVV Insurance, Associated Weavers, Stihl Benelux.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: donderdag 19 september 2019, Antwerpen
Inschrijven
Prijs: vanaf €890

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Laura VANNESTE
+32 (0)56 24 16 03

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 19, vrijdag 20 september 2019, van 09u00 tot 17u00
LINDNER WTC HOTEL & CITY LOUNGE ANTWERP
Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen
Tel.: 03/2277700

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 20 aug 2019 €1010 €890 €1190
Prijs €1120 €990 €1320

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €70 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier