Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Een 6-maandelijkse update van de meest recente wijzigingen in het milieu- en energielandschap

Bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers

Bij iedere editie van de bijscholing voor milieucoördinatoren en energiemanagers proberen we rond een thema te werken dat de materie vanuit de leefmilieu- en energieproblematiek benadert.
Naast de gebruikelijke update van de wetgeving, komen casussen, LCA-studies, getuigenissen, toolkits,... aan bod.
Deze bijscholingen zijn conform Art. 41 van het VLAREL en Art. 4.1.9.1.2, §2, 1° d) van het VLAREM II en voldoen dan ook aan de wettelijk verplichte aanvullende bijscholing van milieucoördinatoren (30u/jaar).

Oud-cursisten Milieucoördinator, Preventieadviseur en Energiemanager krijgen 20% korting bij inschrijving voor deze opleiding!

Waarom deze thematiek?

Milieuwetgeving, milieumanagementsystemen, milieu- en crisiscommunicatie, milieutechnologie, kosten/baten analyse voor milieuprojecten, monitoring en statistiek, … allemaal thema’s waarin de milieucoördinator zich thuis moet voelen. De milieucoördinator dient te beschikken over kennis en vaardigheden om zijn taken in te vullen van rapporteur, adviseur, coach, controleur, … en dit binnen de bedrijfscultuur.

De taak van een energiemanager is niet minder omvangrijk. Stijgende energieprijzen en strenger wordende milieueisen maken de aandacht voor energie in administraties en industrie actueel. Bovendien is de energiewetgeving in volle evolutie Het is dan ook niet verwonderlijk dat het belang van energiemanagement binnen de organisatie heel wat gegroeid is.

Via periodieke updates waarbij een mix van informatie (managementsystemen, technologie, wetgeving, economie) en vaardigheden (coaching, communicatie) trachten aan bod te laten komen, wil Amelior de milieucoördinatoren en energiemanagers maximale ondersteuning bieden.

Het programma: wat mag u verwachten tijdens de bijscholing?

Programma 14/05/2020 

 • Luik 1: De nieuwe, meest  recente milieuwetgeving  -  Tom Malfait (LDR advocaten)
 • Luik 2: In de praktijk toegepaste ex-situ en in-situ bodemsaneringstechnieken - Hilde Decuyper (A+E Consult)
 • Luik 3: “Hoe circulair is de Belgische kunststofsector?”  - Saskia Walraedt (Essenscia)
 • Luik 4: Update  energiebeleid  en wetgeving -  Dirk Vandenbroecke (Dvdb consulting)Zo bouwen wij samen met u halfjaarlijks verder aan uw competenties.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor milieucoördinatoren en energiemanagers, maar is eveneens interessant voor preventieadviseurs en kwaliteitsmanagers met steeds maar groeiende milieu-verantwoordelijkheden. Uiteraard zijn ook alle andere milieu- en energie-geïnteresseerden uit bedrijven en instellingen van harte welkom!

Praktische informatie, korting, en KMO-portefeuille

Praktische info

De bijscholing vindt plaats in Lokeren.
Na deelname ontvangt u een attest van deelname geldig voor 8u bijscholing. Dit attest komt in aanmerking voor de wettelijke 30-uren opleidingsplicht voor de milieucoördinator.

Korting

 • Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...
 • Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.
 • Bent u verder een alumnus van onze langlopende opleidingen preventieadviseur, energiemanager of milieucoördinator? Dan geniet u van 20% korting voor deze bijscholingsdagen. Vermeld bij uw inschrijving in het tekstvak 'Opmerkingen' dat u een oud-cursist (preventieadviseur, milieucoördinator of energiemanager) bent van Amelior, zo krijgt u automatisch de korting.

KMO-portefeuille

Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! 
Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132.

Tips?

Heeft u als milieu- of energieverantwoordelijke topics die u in één van onze upgrades graag aan bod wil laten komen en denkt u dat die topic ook andere collega's milieucoördinatoren kan aanbelangen, aarzel dan niet contact op te nemen met ons via rb@amelior.be of 056/23.20.65. We horen graag van u!

Opbouw leertraject

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: donderdag 14 mei 2020, Lokeren
Inschrijven
Prijs: vanaf €445

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Greet VANFLETEREN
+32 (0)56 23 20 61

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
donderdag 14 mei 2020, van 09u00 tot 17u00
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 14 apr 2020 €505 €445 €595
Prijs €560 €495 €660

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief koffiepauze, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief  BTW.

  Leden VMC genieten van het leden tarief van Amelior.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier