ISO 45001 (Studiemiddag)

ISO45001 studiemiddag

De ISO 45001 norm vervangt OHSAS 1800. De voornaamste verandering is de nieuwe High Level Structure (HLS) structuur. Deze interactieve workshop is ontworpen voor iedereen die in korte tijd een grondig inzicht wil krijgen in de wijzigingen die de nieuwe norm ISO 45001 met zich meebrengt, alsook ter voorbereiding voor de (her)certificatie van de norm

Waarom deze thematiek?

De ISO 45001 norm vervangt de OHSAS 18001 norm.
De voornaamste verandering is de nieuwe High Level Structure (HLS) structuur. Elk nieuw managementsysteem heeft voortaan deze structuur, zodat het makkelijker wordt om systemen te integreren en audits op een efficiëntere manier uit te voeren.
 
Alles over  de belangrijkste wijzigingen leest u hier.

Programma

Het programma van de opleiding staat hieronder beschrijven.
 • Eerst inzichten in de belangrijkste wijzingen OHSAS 18001 => ISO 45001
  • Kennismaking met de nieuwe HLS structuur en de onderliggende thema ´s (oa contextanalyse, stakeholderanalyse, ...)
  • Bijkomende eisen
  • Meerwaarde van deze wijzigingen
  • Verhoogde aandachtspunten
 • Hoe u voorbereiden m.b.t. certificatie / verderzetting bestaande certificatie
 • Vraagstelling

Voor wie?

Deze interactieve workshop is  ontworpen voor iedereen die in korte tijd een grondig inzicht wil krijgen in de wijzigingen die de nieuwe norm ISO 45001 met zich meebrengt. 
Deze workshop is in eerste instantie bedoeld voor auditoren, coördinatoren en medewerkers die betrokken zijn bij het implementeren/integreren van een managementsysteem voor welzijn op het werk en inzicht willen krijgen in de wijzigingen door de overgang van OHSAS 18001 naar ISO 45001.

Trainer

Uyttenhove Thierry

Thierry UYTTENHOVE is ingenieur elektromechanica en heeft een licentie in de veiligheidskunde niveau I, milieucoördinator A en risk management. Hij heeft een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleidt hij reeds 14 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coacht, begeleidt en traint hij in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor is hij tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. Hij deelt zijn rijke ervaring graag met u.

Praktisch

Duur: 0,5 dag
Start op: maandag 13 mei 2019, Sint-Martens-Latem
Inschrijven
Prijs: vanaf €285

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Ruben BAES
+32 (0) 56 23 20 65

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 13 mei 2019, van 14u00 tot 17u00
Auberge du Pecheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
Tel.: +32 9 282 31 44
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 13 apr 2019 €320 €285 €380
Prijs €355 €315 €420

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier