Basisvoorwaardenprogramma's in de voeding

Beheersen van voedselveiligheidssrisico´s
Eerst volgende opleiding: woensdag 02 december 2020
Aalst
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Voedselveiligheid is verreweg de belangrijkste kwaliteitseis binnen de voedingsmiddelenketen. De meeste voedselveiligheidsrisico’s worden gecontroleerd door invoering van PRP’s (Pre Requisite Programmes) of basisvoorwaardenprogramma’s. De basisvoorwaarden betreffen de minimale voorwaarden die aan de bedrijfsvoering worden gesteld om veilige producten te kunnen maken.

Waarom deze opleiding?

U maakt kennis met basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector.

Voor anderen kan het een opfrissing zijn en een nieuwe sensibilisering voor het belang van hygiënisch werken.

We willen u tevens aantonen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.

Voor wie

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die betrokken zijn bij het uitwerken van een autocontrolesysteem en/of certificatieschema. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.

Basisvoorwaardenfood

Inhoud

Basisvw voeding prgr 12

Docenten

Eveline Notebaert
Eveline Notebaert

Eveline is Bio-Ingenieur in de Scheikunde en werkte als kwaliteitsverantwoordelijke en productontwikkelaar in diverse voedingsbedrijven. Tijdens deze periode werd duidelijk dat de toegewezen voedselveiligheidsprojecten haar ding waren, waardoor ze de microbe voor voedselveiligheid te pakken kreeg. Door deze jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij al uw projecten. Zij heeft volledige voedselveiligheidsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een dergelijke systemen draaiende te houden en het personeel hierin te betrekken en te motiveren. Het opstellen van een HACCP-plan was één van de eerste projecten waarmee Eveline aan de slag is gegaan. In haar jarenlange professionele loopbaan heeft ze ondertussen vele HACCP-plannen opgesteld, in diverse takken van de voedingsindustrie, evenals in aanverwante sectoren.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 800 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 680 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 600 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: woensdag 02 december 2020
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: donderdag 01 april 2021
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data