Basisvoorwaardenprogramma's in de voeding

Beheersen van voedselveiligheidssrisico´s
Deze opleiding staat even niet meer ingepland of is volzet. Laat uw e-mailadres na en we houden u op de hoogte van nieuwe data.

Waarom dit thema?

Voedselveiligheid is verreweg de belangrijkste kwaliteitseis binnen de voedingsmiddelenketen. De meeste voedselveiligheidsrisico’s worden gecontroleerd door invoering van PRP’s (Pre Requisite Programmes) of basisvoorwaardenprogramma’s. De basisvoorwaarden betreffen de minimale voorwaarden die aan de bedrijfsvoering worden gesteld om veilige producten te kunnen maken.

Waarom deze opleiding?

U maakt kennis met basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector.

Voor anderen kan het een opfrissing zijn en een nieuwe sensibilisering voor het belang van hygiënisch werken.

We willen u tevens aantonen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.

Voor wie

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die betrokken zijn bij het uitwerken van een autocontrolesysteem en/of certificatieschema. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.

Basisvoorwaardenfood

Inhoud

Basisvw voeding prgr 12

Docenten

Eveline Notebaert
Eveline Notebaert

Eveline is Bio-Ingenieur in de Scheikunde en werkte als kwaliteitsverantwoordelijke en productontwikkelaar in diverse voedingsbedrijven. Tijdens deze periode werd duidelijk dat de toegewezen voedselveiligheidsprojecten haar ding waren, waardoor ze de microbe voor voedselveiligheid te pakken kreeg. Door deze jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij al uw projecten. Zij heeft volledige voedselveiligheidsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een dergelijke systemen draaiende te houden en het personeel hierin te betrekken en te motiveren. Het opstellen van een HACCP-plan was één van de eerste projecten waarmee Eveline aan de slag is gegaan. In haar jarenlange professionele loopbaan heeft ze ondertussen vele HACCP-plannen opgesteld, in diverse takken van de voedingsindustrie, evenals in aanverwante sectoren.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 800 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 680 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 600 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Hou mij op de hoogte van nieuwe data

Op maat

Krijgt u liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collegas die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van uw organisatie.

Food Defense

Meer info en inschrijvingen

HACCP-inleiding

Meer info en inschrijvingen

Interne auditor voedselveiligheid en HACCP

Meer info en inschrijvingen

ISO 22000: Voedselveiligheid

Meer info en inschrijvingen