Bijscholing voor preventieadviseurs

Blijf up-to-date dankzij deze bijscholing
Eerst volgende opleiding: dinsdag 01 juni 2021
Kortrijk
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Deze bijscholing voor preventieadviseurs zorgt ervoor dat iedere preventieadviseur voldoet aan de wettelijk verplichte bijscholing conform de Codex Welzijn op het Werk Boek II. Titel 4 en up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van welzijn op het werk. 

Op de agenda staan telkens verschillende actuele thema's. 

Waarom deze bijscholing voor preventieadviseurs?

De preventieadviseur is een manager geworden die moderne managementtechnieken toepast. Hij dient naast de technische en organisatorische kennis ook een goede dosis softskills te hebben/gebruiken. Op deze multidisciplinariteit wordt ingezet tijdens de bijscholingen van Amelior.

Wetgeving is permanent in evolutie. Koninklijke Besluiten worden herzien, nieuwe wetteksten worden van kracht, enz .Via deze weg houden we op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen. 

Bijscholingen zijn een ideaal moment om bepaalde problematieken met één van onze docenten te bespreken. Daarnaast is dit ook een nuttig netwerkmoment.

De preventieadviseur moet wettelijk minimaal 3 dagen bijscholing volgen per jaar. U ontvangt na afloop van deze dag dan ook een officieel attest.

Voor wie

De bijscholing voor preventieadviseurs is voor:

 • alle preventieadviseurs en/of safety managers die aan de wettelijk verplichte bijscholing voor preventieadviseurs (conform Codex Welzijn op het Werk Boek II. Titel 4.) dienen te voldoen

 • iedereen die op de hoogte wil blijven van de arbeidsveiligheidsmaterie zoals coördinatoren bouw, hiërarchische verantwoordelijken, bedrijfsleiders... 

Bijscholing preventieadviseurs

Inhoud

De inhoud wordt elke editie aangepast naargelang de actualiteit en gewijzigde reglementering. Heeft u een idee voor een bedrijfscase of thema: aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!

Editie Kortrijk op 24 november 2020

 • De laatste ontwikkelingen binnen ISO 45001, rechtstreeks vanuit het Technisch Comité - Thierry Uyttenhove, Senior Consultant Amelior
 • Innovatieve ergonomie in de praktijk - Annick De Clercq, HSE facilitator - preventieadviseur Gates Distribution Center
 • Niet-ioniserende stralingen en de wijzigingen in het ARBIS - Prof. Dr. Dirk Adang, UHasselt

Editie Antwerpen op 15 december 2020

 • De laatste ontwikkelingen binnen ISO 45001, rechtstreeks vanuit het Technisch Comité - Franky De Witte, Senior Consultant Amelior
 • Brexit en de gevolgen voor CE markeringen/Machineveiligheid - Franky De Witte, Senior Consultant Amelior
 • Niet-ioniserende stralingen en de wijzigingen in het ARBIS - Prof. Dr. Dirk Adang UHasselt

Docenten

Thierry Uyttenhove
Thierry Uyttenhove

Thierry is ingenieur elektromechanica en heeft een licentie in de veiligheidskunde niveau I, milieucoördinator A en risk management. Hij heeft een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleidt hij reeds 14 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coacht, begeleidt en traint hij in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor is hij tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. Hij deelt zijn rijke ervaring graag met u.

LinkedIn profiel bekijken
Sofie Van Volsem
Sofie Van Volsem

Ik ben Sofie, heb een hart voor mensen en een passie voor processen. Ik heb ook een Master én Doctoraat in de ingenieurswetenschappen en ik kijk ‘halfweg’ al terug op een leuke carrière in industrie, academisch onderwijs en consulting. HSEQ & Operational Excellence management is de rode draad in mijn loopbaan, en ik ben gebeten door continu verbeteren als werkfilosofie. Ik heb, over uiteenlopende sectoren heen, ervaring met invoeren, auditen en  verbeteren van zorgmanagementsystemen (ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001, OHSAS 18001 / ISO 45001), met lean trajecten, met project- en changemanagement en ook met het samenwerken met overheden op alle niveaus. Ik heb vanuit mijn academische én mijn consulting achtergrond bovendien een ruime ervaring in het uitwerken en verzorgen van opleidingstrajecten.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 595 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 505 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 445 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: dinsdag 01 juni 2021
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: dinsdag 15 juni 2021
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data

Op maat

Krijgt u liever een oplossing op maat?

 • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
 • Meerdere collegas die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
 • Aangepast op basis van de noden van uw organisatie.

Aanverwante opleidingen

Preventieadviseur Niveau 3

De basics van welzijn op het werk
Meer info en inschrijvingen

Psychosociaal Welzijn op het werk

Nieuw
Meer info en inschrijvingen