Coach naar arbeidsveilig gedrag (BBS)

Behaviour Based Safety: maak van veiligheid een attitude
Eerst volgende opleiding: donderdag 25 maart 2021
Aalst
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

Heeft u reeds heel wat inspanningen gedaan naar beveiliging van uw installaties en machines? Heeft de invoering van een veiligheidsmanagementsysteem goede resultaten bijgebracht, maar zoekt u een manier om de maturiteit van uw managementsysteem te verhogen? Stelt u vast dat de 'huis-, tuin- en keukenincidenten' nog steeds niet uitgesloten zijn? Bent u op zoek naar een manier om verder te verbeteren naar die hogere stap op de veiligheidscultuurladder?

Het preventiebeleid in uw organisatie staat of valt met de medewerking van de operationele medewerkers en de hiërarchische lijn. Lang niet elke organisatie slaagt er in haar medewerkers voor de volle 100% in de juiste houding, attitude en in het juiste gedrag te sturen. Soms lijkt het 'vechten tegen windmolens'. "Hoe krijg ik ze zo ver?" is dan ook een vraag die vaak stil of hardop gesteld wordt door heel wat veiligheidsverantwoordelijken. Er is nochtans een methode van aanpak die kan lonen: leer er alles over in deze opleiding!

Waarom deze opleiding?

In deze opleiding leert u welke voorwaarden aanwezig dienen te zijn om tot een preventiebeleid te komen dat actief en participatief gedragen wordt door alle medewerkers, inclusief  de hiërarchische lijn. Het programma gaat dieper in op risico-observatie, het motiveren en coachen van medewerkers, voorbeeldgedrag, de rol en taken van de hiërarchische lijn, veiligheidscultuur en –bewustzijn nastreven, ondersteunende procedures, …

Vanuit onze ervaring met tientallen projecten geeft Amelior u bijkomende inzichten en een hands-on aanpak. Back to basics! Enkel organisatorische en technische ingrepen volstaan niet in een onderneming om een doelmatig en succesvol veiligheidsbeheer te voeren.

Deze opleiding reikt de nodige tools en inzichten aan om veilig werken, op basis van attitude en medewerking van medewerkers, te realiseren binnen de eigen onderneming.

Onze docent verbindt een wetenschappelijke achtergrond in de psychologie aan de dagdagelijkse praktijk op de werkvloer.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de bijscholing van de preventieadviseur, op vraag ontvangt u een attest van bijscholing.

Voor wie

  • preventieadviseurs, leidinggevenden, zaakvoerders en bedrijfsleiders, productieleiders, dienst- en afdelingshoofden die het veiligheidsbeleid bepalen en/of die verantwoordelijkheid dragen in het veiligheidsbeleid van de onderneming/organisatie

  • Iedere professional die in het dagelijks werk medewerkers moet aansturen om veilig te werken

Inhoud

In deze opleiding leert u welke voorwaarden aanwezig moeten zijn om te komen tot een preventiebeleid dat actief en participatief gedragen wordt door alle medewerkers. En dit zowel door de hiërarchische lijn als de medewerkers op de werkvloer.
 

  • Concreet betekent dit: Hoe kun je het 'commitment' van uw medewerkers verhogen ten aanzien van arbeidsveilig gedrag?

Programma

BBS

Docenten

Kathleen De Rycke
Kathleen De Rycke

Kathleen was voorheen wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent en zelfstandig consultant HRM & coach van individuen en teams. Sedert 2010 is zij werkzaam als Senior Consultant ‘People Management’ bij Amelior.
Kathleen bouwde op vlak van HRM en Psycho-sociaal welzijn een ruime expertise op tijdens haar voorbije werkervaringen. Gezondheidszorg, universitaire en algemene ziekenhuizen, openbare besturen, pharmaceutische industrie ... zijn sectoren waar Kathleen heel wat ervaring opdeed inzake HRM, stressmanagement, teamontwikkeling, communicatie, motivatie, leiding geven, change management …

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 750 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 640 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 560 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: donderdag 25 maart 2021
Gaat door van 09:00 tot 17:00
Wanneer: dinsdag 22 juni 2021
Gaat door van 09:00 tot 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data