Energiemanager - European Energy Manager Training

Breng een bewustwording van integrale energiezorg teweeg binnen uw organisatie
Deze opleiding staat even niet meer ingepland of is volzet. Laat uw e-mailadres na en we houden u op de hoogte van nieuwe data.

Waarom dit thema?

De stijgende vraag naar energie en de hiermee gepaard gaande stijgende energieprijzen heeft als gevolg dat er meer en meer efficiënt dient omgegaan te worden met energie. Ook binnen het bedrijfsleven is men stilaan tot dit besef gekomen. Dit heeft voor een nieuwe functie gezorgd, de zogenaamde energiemanager.

Om alles uit het energiebeleid van uw organisatie te halen, heeft de energiemanager kennis nodig. Actuele (wetgevende) kennis, maar vooral ook praktische en technische kennis, toegespitst op de mogelijkheden van het bedrijf. Net daarom organiseert Amelior, in samenwerking met UC Leuven Limburg en met de steun van Indea, deze langlopende opleiding.

Waarom deze opleiding?

Deze opleiding is tot stand gekomen met als doel u op een unieke wijze een actueel overzicht te bezorgen van de basisprincipes, de huidige energiewetgeving, de meest gangbare energiebesparende technieken, -systemen en –trends die momenteel in de bedrijfswereld naar waarde geschat worden.

Er wordt gewerkt met academische informatieoverdracht & een praktijkgerichte benadering met tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit het bedrijfsleven en bezoeken ter plaatse. Hierdoor zal u het geleerde direct kunnen omzetten in de praktijk.

De exclusieve EUREM-standaard staat garant voor een sterke basis voor de cursus in verschillende landen van de wereld. Het EUREM-programma is voor de Belgische situatie op maat gemaakt, zodat klimatologische en technische omstandigheden in België, op energiegebied, uitgelicht worden.

Doordat de training is opgebouwd volgens het EUREM framework ontvangt u na het succesvol afleggen van het examen en het eindwerk het getuigschrift "European Energy Manager". 

Door het spreiden van de lesdagen in tijd heeft u de mogelijkheid om het geleerde om te zetten in de praktijk en feedback te krijgen op de inspanningen en resultaten van de voorbije periode.

Deze training is erkend voor het Vlaams Opleidingsverlof (VOV).

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op een professionele wijze aan energiemanagement wil doen. We denken hierbij aan personen die door de directie aangeduid worden om energieprojecten te leiden, te coördineren of op te volgen.

Ook experts en leidinggevenden die zelf verantwoordelijk zijn voor een deel van het bedrijf (bijvoorbeeld productiemanagers, onderhoudsmonteurs, processengineers en -technici in de fabriek), energiedienstverleners en -adviseurs zijn de typische doelgroep voor de cursus European Energy Manager.

Inhoud

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan 'Management' en 'Engineering'. 

De onderwerpen van de bijeenkomsten worden telkens aangepast aan de laatste ontwikkelingen vanuit de maatschappij. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Energiemanager - programma

Na de opleiding

Na actieve deelname aan de cursus "Energiemanager" bent u uitgegroeid tot een zelfstandig opererend technisch beheerder, ontwerper of projectleider die gebouwen, installatiecomponenten of -processen of gebouwinstallaties energietechnisch kan verbeteren.

U kan o.a.:

  • bewustwording van integrale energiezorg teweeg brengen in uw organisatie;
  • omgaan met zowel technische als niet-technische standaarden voor energiebeheer;
  • de taak van energiemanager op een waardevolle manier gestalte geven.

Prijs

€ 3900 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 3700 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 3500 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Hou mij op de hoogte van nieuwe data

Op maat

Krijgt u liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collegas die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van uw organisatie.

Voor deze opleiding worden enkel kandidaten aanvaard met een bachelor-diploma of een diploma met gelijkwaardig niveau.

Indien u niet aan deze voorwaarden voldoet en toch meent een goede kandidaat te zijn, willen we u aanmoedigen toch uw kandidatuur te stellen, met de nodige motivatie. De beslissing van de stuurgroep wordt u binnen de twee weken meegedeeld. Hiervoor kan u contact opnemen met de programmaverantwoordelijke van de opleiding Laura Vanneste op lvn@amelior.be of op het telefoonnummer 056/24 16 03.

Attest voor bijscholing milieucoördinator

Deze opleiding is erkend door LNE voor de wettelijke 30-uren opleidingsplicht voor de Milieucoördinator. Indien gewenst kan u dan ook een officieel attest ontvangen hiervan.

Vlaams Opleidingsverlof

Deze opleiding is erkend binnen het stelsel van het Vlaams Opleidingsverlof (registratienummer: ODB-0000008).

Dit biedt belangrijke voordelen:

  • voor de cursist: u heeft recht op betaald verlof, voor de uren die u nodig heeft voor de opleiding
  • voor de werkgever: u heeft recht op een terugbetaling van uren loon voor de werknemer die de opleiding bij Amelior volgt

Meer info over het Vlaams Opleidingsverlof kan u vinden op de website van de Vlaamse Overheid.

Vlaamse leeuw

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met:

UCLL - logo
Indea - logo

Energiemanagement volgens ISO 50001

Meer info en inschrijvingen

Interne auditor ISO 50001

Meer info en inschrijvingen