Gecertificeerd logistiek auditor (online)

Speel een sturende rol in de opbouw en evaluatie van de supply chain
Deze opleiding staat even niet meer ingepland of is volzet. Laat uw e-mailadres na en we houden u op de hoogte van nieuwe data.

Waarom dit thema?

De optimale beheersing van de goederen- en informatiestromen wordt voor onze productie- en distributiebedrijven steeds belangrijker. De totale logistieke kost vertegenwoordigt immers een belangrijk deel van de productiekost en moet daarom zo optimaal mogelijk bijdragen tot een verantwoorde klantenservice en een uitstekend bedrijfsresultaat.

De logistieke efficiëntie in kaart kunnen brengen met als resultaat de totale logistieke efficiëntie  te maximaliseren, vereist heel wat specifieke kennis.

Waarom deze opleiding?

Deze training geeft een diepgaand inzicht in de noodzakelijke processen en de denkpatronen om die optimaal op mekaar te laten inspelen en om de vooropgestelde klantenservice te realiseren tegen een aanvaardbare kost.

Deze opleiding wordt volledig digitaal georganiseerd en bestaat uit een unieke mix van interactieve workshops en e-learning. 

Meerdere cases en voorbeelden worden gebruikt om de link naar de praktijk te verduidelijken.

Door het spreiden van de lesdagen in tijd heeft u de mogelijkheid om het geleerde om te zetten in de praktijk en feedback te krijgen op de inspanningen en resultaten van de voorbije periode.

Na het succesvol afleggen van het examen en een eindwerk ontvangt u het getuigschrift 'Gecertificeerd logistiek auditor' dat uitgereikt wordt door Amelior & Zelco Logistics.

Modulaire opleiding: u kiest zelf welke van de 5 afzonderlijke modules het best bij u passen.

Deze training is erkend voor het Vlaams Opleidingsverlof (VOV).

Voor wie

Deze opleiding richt zich tot iedereen die interesse heeft of verantwoordelijkheid opneemt voor de opbouw, de functionering en de evaluatie van de supply chain. Ze geeft een diepgaand inzicht in de noodzakelijke processen en de denkpatronen om die optimaal op mekaar te laten inspelen en om de vooropgestelde klantenservice te realiseren tegen een aanvaardbare kost.

Deze training is de ideale springplank voor een auditor die op zoek is naar verbeterprocessen om de performantie nog te verbeteren. Ook consultants, accountants, trainers, softwarespecialisten of geïnteresseerden in de logistieke processen kunnen hier hun gading vinden.

Gecertificeerd logistiek auditor - doelgroep

Inhoud

 

Aanpak

Deze opleiding bestaat uit een unieke mix van interactieve workshops en e-learning. Als cursist krijgt u toegang tot het online leerplatform, waar u niet alleen diepgaande theorie, maar ook praktijkvoorbeelden en -oefeningen terugvindt.

Tijdens de e-learning krijgt u als cursist de tijd om al kennis te maken met de concepten die in de workshop aan bod zullen komen en om deze vooraf door te nemen en in te oefenen. Daarnaast wordt er ook een forum ter beschikking gesteld. Dit wordt dé 'plaats' voor vragen en discussies met de medecursisten en de docent. Op deze manier wordt de groepsdynamiek zowel online als offline versterkt. 

De 21 digitale workshops worden op vaste momenten georganiseerd en zowel de docent als alle cursisten nemen hier aan deel. De workshops dienen om verdere verduidelijking te geven over de theorie en complexere oefeningen te maken die gericht zijn op de praktische toepassing ervan. Er worden ook ervaringen uitgewisseld tussen de cursisten onderling. Actieve participatie en dialoog tussen docenten en cursisten staat in de workshops steeds centraal.

Voor de start van de opleiding wordt er digitale ondersteuning voorzien voor elke deelnemer.

Programma

Deze modulaire opleiding is opgebouwd uit 5 modules die u ook apart kan volgen: 

Op het einde van de opleiding wordt een examen afgenomen en stelt u een eindcase voor die gebaseerd is op een project dat u binnen uw eigen bedrijf hebt gerealiseerd. 

Na de opleiding

  • Heeft u een diepgaande kennis opgebouwd omtrent magazijnmanagement, voorraadbeheer, productieplanning, transportmanagement & supply chain management. 
  • Kan u een gefundeerde audit maken van de opbouw, aansturing en opvolging van de diverse aspecten van de supply chain. 
  • Kan u verbeterplannen bepalen die toelaten om de werking van de supply chain aan te passen aan de nieuwe evoluties en doelstellingen. 
  • Kan u duidelijke meetpunten bepalen voor het evalueren, meten en beoordelen van de supply chain. Niet alleen in termen van klantenservice, maar ook op het vlak van efficiëntie en kosten.

Docenten

Alfons Van Zele
Alfons Van Zele

Alfons is de stichter van Zelco. Hij is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur (KU Leuven - 1970) en studeerde eveneens aan de Vlerick Leuven Gent Management School en aan INSEAD te Fontainebleau. Na meer dan 20 jaar management ervaring bij de GIB-groep en directiefuncties op het vlak van verkoop, logistiek en informatica, evolueerde hij verder naar een internationale adviesfunctie voor distributie- en productiebedrijven. Het doel van Zelco, zijn eigen adviesbureau, is bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen van organisaties ter verbetering van de klantenservice en de productiviteit. Deelnemers hebben een uitgesproken waardering voor de professionele ervaring die Alfons Van Zele heeft opgebouwd én voor de praktische bruikbaarheid van de informatie die hij geeft.

LinkedIn profiel bekijken
Pieter Van Zele
Pieter Van Zele

Pieter startte na zijn studies tot Licentiaat Economische Wetenschappen en een specialisatie als Logistics Expert aan de Universiteit van MOLDE te Noorwegen, zijn loopbaan binnen Zelco Logistics als trainer en project manager. Hij heeft een diepe ervaring in het begeleiden van complexe logistieke projecten binnen het domein van de magazijnorganisatie, de voorraadbeheersing en de productieoptimalisatie. Hij heeft tevens een boeiende ervaring opgedaan in het leiden van magazijnen en in het begeleiden van logistieke verbeterprojecten op de werkvloer.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 5200 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 5200 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 5200 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Hou mij op de hoogte van nieuwe data

Op maat

Krijgt u liever een oplossing op maat?

  • Win het advies in van een ervaren vakspecialist, en doe beroep op een consultant.
  • Meerdere collegas die deze opleiding willen volgen? Al vanaf 4 deelnemers is in-company voordeliger.
  • Aangepast op basis van de noden van uw organisatie.

Deze opleiding is modulair opgebouwd zodat de totale opleiding kan gespreid worden over een tijdsperiode die voor u als cursist het beste past. 

Indien u hierover meer informatie wenst te verkrijgen kan u steeds contact opnemen met de opleidingsverantwoordelijke van deze training Laura Vanneste via lvn@amelior.be of 056/24 16 03.

Bijkomende informatie over de afzonderlijke modules kan u telkens terugvinden via onderstaande linken:

Magazijnmanagement (online)

Meer info en inschrijvingen

Voorraadbeheer (online)

Meer info en inschrijvingen

Productiemanagement (online)

Meer info en inschrijvingen

Organisatie, digitalisatie & audit supply chain (online)

Meer info en inschrijvingen

Transportmanagement (online)

Meer info en inschrijvingen

Deze opleiding bieden we ook aan via een blended leertraject:

Gecertificeerd logistiek auditor

Meer info en inschrijvingen

Vlaams opleidingsverlof

Deze opleiding is erkend binnen het stelsel van het Vlaams Opleidingsverlof.

Dit biedt belangrijke voordelen:

  • voor de cursist: u heeft recht op betaald verlof, voor de uren die u nodig heeft voor de opleiding.
  • voor de werkgever: u heeft recht op een terugbetaling van uren loon voor de werknemer die de opleiding bij Amelior volgt.

Meer info over het Vlaams Opleidingsverlof kan u vinden op de website van de Vlaamse Overheid.

Vlaamse leeuw

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met:

Zelco - logo