ISO 14001:2015

Eerst volgende opleiding: 2 sessies vanaf donderdag 18 maart 2021
Zwijnaarde
Bekijk alle data & locaties

Waarom dit thema?

De erkende milieumanagementsystemen ISO 14001 veroveren in snel tempo hun plaats in het moderne bedrijfsleven. Vele ondernemingen beschouwen milieumanagement immers als een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Door het grote wettelijke en financiële belang mag bedrijfsintern milieumanagement geen zaak van één persoon zijn. Bij milieumanagement is zowat de hele organisatie betrokken en een milieumanagementsysteem is daarom quasi onmisbaar. Bovendien staan de internationaal erkende standaarden als ISO 14001:2015 garant voor een objectief eco-imago naar klanten, financiers, overheden en andere stakeholders.
Maar waaruit bestaat een dergelijk milieumanagementsysteem eigenlijk? Wat betekent dat concreet voor uw bedrijf en hoe pakt u het aan? Stuk voor stuk vragen die beantwoord zullen worden tijdens deze opleiding!

Waarom deze opleiding?

Eerst wordt het belang van het milieumanagementsysteem voor uw bedrijf en de relatie met de milieuwetgeving behandeld. Vervolgens gaan we stap voor stap doorheen alle onderdelen en eisen van een milieumanagementsysteem volgens ISO 14001:2015. Met behulp van praktijkvoorbeelden vertalen we deze eisen naar de situatie in uw bedrijf en via korte oefeningen kan u de reikwijdte van de eisen verder leren aanvoelen.

Voor wie

Deze opleiding handelt over milieumanagement en richt zich dus niet alleen tot milieuspecialisten. Een gezond inzicht in het functioneren van uw onderneming is voor deze opleiding veel belangrijker dan een doorgedreven milieujuridische en milieuwetenschappelijke kennis. Uiteraard hebben de deelnemers speciale belangstelling voor het bedrijfsintern milieumanagement.
 

De doelgroep omvat o.a.:

  • milieucoördinatoren

  • kwaliteitsmanagers

  • preventieadviseurs

  • kaderleden van milieubewuste bedrijven

  • medewerkers die basiskennis betreffende milieumanagementsystemen willen verwerven

Na de opleiding

Door het volgen van deze opleiding bent u in staat:

  • De toegevoegde waarde van ISO 14001 concreet voor u in te schatten
  • ISO 14001 op efficiënte wijze te implementeren, u baserend op talrijke lessen uit de praktijk

Deze opleiding komt in aanmerking voor de wettelijke opleidingsplicht van de milieucoördinator. U krijgt na afloop een officieel attest.

Docenten

Thierry Uyttenhove
Thierry Uyttenhove

Thierry is ingenieur elektromechanica en heeft een licentie in de veiligheidskunde niveau I, milieucoördinator A en risk management. Hij heeft een jarenlange ervaring achter de rug als preventieadviseur, milieu­- en kwaliteitscoördinator in zowel bouw-, metaal- als chemiesector. Als senior consultant begeleidt hij reeds 14 jaar organisaties bij het ontwikkelen van een geïntegreerd HSE-beleid. Met passie coacht, begeleidt en traint hij in o.m. Behaviour Based Safety, OHSAS 18001/ISO 45001, integratie en auditing van management systemen. Als getraind lead auditor is hij tevens interne auditor OHSAS 18001/ISO 45001 – ISO14001. Hij deelt zijn rijke ervaring graag met u.

LinkedIn profiel bekijken

Prijs

€ 1170 excl. BTW

Lid van Amelior?

Lid van Amelior: € 995 excl. BTW
Non-profit Amelior lid: € 880 excl. BTW

Lid worden kan al vanaf € 200 per jaar.

Waar & wanneer

Wanneer: 2 sessies vanaf donderdag 18 maart 2021 Bekijk alle data
  • donderdag 18 maart 2021 - 09:00 - 17:00
  • donderdag 25 maart 2021 - 09:00 - 17:00

Jouw datum niet in deze lijst?

Blijf op de hoogte van nieuwe data