Auditor volgens ISO 9001: 2015

Auditor ISO 9001

Met deze workshop reiken wij u de basiskennis aan voor het uitvoeren van audits binnen de huidige (kwaliteits)managementsystemen, het toepassen van audittechnieken en het versterken van uw communicatieve- en auditvaardigheden tijdens een audit. Word (interne) auditor met deze uitstekende basisopleiding voor het voorbereiden en uitvoeren van zowel interne (eigen bedrijf) als externe (uw leverancier) audits en derdepartij-audits.

 

Waarom deze thematiek?

Om aan de kwaliteitseisen van ISO 9001 (versie 2015) te voldoen, moet u uw bedrijf op geregelde tijdstippen doorlichten om de goede werking van uw kwaliteitssysteem na te gaan, waar nodig bij te sturen en te zoeken naar opportuniteiten om continu te verbeteren. In principe komt iedereen in aanmerking om (een gedeelte van) de organisatie en van haar processen door te lichten, zolang dit maar gebeurt op basis van een voldoende achtergrond en opleiding. Dit is een eis van de kwaliteitsnorm.

Een audit is zeker geen noodzakelijk kwaad. Integendeel, het is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste invoering en toepassing van een (kwaliteits-)zorgsysteem en voor het streven naar continue verbetering.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Met deze workshop reiken wij u de basiskennis aan voor het uitvoeren van audits, het toepassen van audittechnieken en het gebruiken en verbeteren van de eigen communicatie- en auditvaardigheden. De opleiding biedt een uitstekende basis voor het voorbereiden en uitvoeren van zowel interne (eigen bedrijf) als externe (uw leverancier) audits en derdepartij-audits.

Voor medewerkers die zich nog verder willen bekwamen in tweede- en derdepartijaudits wordt een opleiding tot geregistreerd kwaliteitsauditor (ook wel lead assessor genoemd) aangeraden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na het volgen van deze workshops bent u al (intern) auditor in staat om:
 • Kwaliteitsmanagementsystemen te auditen om te zien of ze beantwoorden aan de eisen van de ISO 9001-norm, of ze ook terdege worden begrepen door het personeel en of er gehandeld wordt volgens de opgestelde regels.
 • Audits voor te bereiden, uit te voeren en uw bevindingen te rapporteren op een bewuste, accurate en gestructureerde manier.
 • Audits uit voeren bij alle relevante stakeholders en belanghebbenden.
 • Via interne audits aan de organisatie mogelijkheden tot verbetering van de processen aan te reiken.

Voor wie?

 • Managers en leidinggevenden die hun basiskennis over kwaliteitsbeheerssystemen en de uitvoering van audits willen verruimen.
 • Kwaliteitsmanagers die auditprogramma’s moeten managen (voorbereiden, checken en opvolgen).
 • Personen die zich voorbereiden om interne audits uit te voeren, in alle soorten van omgevingen en voor alle processen.
 • In deze auditoropleiding wordt de eerste dag ingezoomd op de belangrijkste items van de ISO 9001:2015 norm die ook de belangrijkste zijn voor het uitvoeren van audits.
Voor wie een grondige en gedetailleerde kennis van de ISO 9001-norm wenst, is de workshop ISO 9001:2015, basisopleiding aan te raden.

Persoonlijke begeleiding: na de opleiding kan u aan de slag als auditor. U maakt van uw eerste ervaring meteen een succes als u zich laat begeleiden door uw docent aan een voordelig tarief. Hij zal zich graag een halve dag vrijmaken om u bij te staan.

Programma

ISO 9001:2015 

 • Plug-in model integrale managementsystemen
 • High Level Structure
 • Contextanalyse – Stakeholderanalyse – Processen – Leiderschap – Risico-gebaseerd denken – Ondersteuning - Uitvoering – Evaluatie van de prestaties – Continue verbetering

 Het auditproces (gebaseerd op ISO 19011:2018)

 • Richtlijnen voor het uitvoeren van audits van managementsystemen
 • Toepassingsgebied
 • Definitie van een audit
 • Auditprincipes

Management van het auditprogramma

 • Objectieven
 • Gerelateerde risico’s en oppportuniteiten
 • Rollen en verantwoordelijkheden van de audit-programmamanager


Praktische auditaspecten tijdens de uitvoering van de audit

 • Het initiëren van de audit
 • Voorbereidende activiteiten
 • Auditactiviteiten uitvoeren
 • Praktijkaudit, documentatieaudit
 • Opening- en slotmeeting
 • Soorten tekortkomingen en hun classificatie
 • Het auditrapport opstellen en verspreiden
 • Afronding en follow-up van de audit
 • Competentie en beoordeling van auditoren

Audit- en communicatieve vaardigheden

 • Het communicatieproces
 • Het inhoudelijke en het betrekkingsniveau van communicatie
 • Non-verbale communicatie tijdens de audit
 • Persoonlijke communicatiestijl via de Roos van Leary
 • Communicatievaardigheden
 • Luistervaardigheid tijdens de audit
 • Vraagstelling tijdens de audit. Van gesloten naar open; van suggestief naar open.
 • Omgaan met bezwaren, afwijkingen en tekortkomingen
 • Communicatie tijdens de audit
 • Vragen stellen – observeren – vergelijken
 • Schriftelijke communicatie via het auditrapport

Opgelet: interactieve training

Elk programma-onderdeel is doorweven met vraag- en antwoordsessies, het uitvoeren van opdrachten enz. Om de interactiviteit te bevorderen, beperken wij het aantal deelnemers. Snel inschrijven is bijgevolg in uw eigen belang.

Attest

Als afsluiting van de workshop ontvangen de deelnemers een attest. Dit attest kan uw bekwaamheid als auditor in een kwaliteitssysteem bekrachtigen.

Getuigenis

Wat vinden de cursisten van de opleiding:

Zeer boeiende opleiding voor mensen die interesse hebben om zicht te verdiepen en verbeteren in het ISO proces.

Zeer goede en dynamische trainer, die het talent heeft de toch hoofdzakelijk theoretische materie zeer boeiend te brengen en te houden door het o.a. te doorspekken met tal van voorbeelden en opdrachten. Het feit dat we een zeer interactieve groep hadden hielp natuurlijk ook wel.

Geen saai moment te bespeuren en heb nu de guidelines gekregen waarnaar ik op zoek was en waarop ik kan voortborduren naar de praktijk toe.

Een heel interessante opleiding, met theoretische benadering en praktische tips.

Zowel de uitleg van de trainer als de interactie van de andere deelnemers zorgden ervoor dat deze 3 dagen echt de moeite waard waren, zowel voor beginnende auditoren als meer ervaren auditoren.

De les was zeer leerrijk en de lesgever was top!!
Hands-on opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijkoefeningen.
Sinds twee decennia ben ik persoonlijk betrokken bij ISO implementatie en deze opleiding brengt het intern audit en ISO inzicht tot een hoger niveau.
Voorkennis van de norm is wel vereist om een vlot verloop van de training toe te laten.
Kennis op een rustige en gedegen manier overgebracht.

Referenties

Op de vorige edities mochten we deelnemers begroeten uit o.a.:

Cargill, Tibotec-virco, Associated Oil Packers, Metro, Mol Cy, Solutia Europe, Scientific Atlanta Europe, Solutia Europe, Recticel, Barco, Crea Printing Industries, Alisco, Viva Magnetics Europe, Seppic Belgium, BASF Masterbatch, Roche Diagnostics Belgium, Asco Industries, Steinweg G., Stryker, Antwerp Cleaning Services, Dräger Safety Belgium, Vamix, Bekaert, Acerta Sociaal Secretariaat, FBFC International, Defensie DGHR HRG CV, Protronic, Pluma, Alcatel Bell, ....

Trainers

De Paepe Dirk

Dirk DE PAEPE is Master in Militaire- en Luchtvaartwetenschappen met een jarenlange internationale ervaring in de operationele processen van luchtvaart-, ruimtevaart- en defensiebedrijven. Hij is in zijn loopbaan ook actief betrokken bij het implementeren, onderhouden en auditeren van managementsystemen in diverse sectoren. Hierbij hanteert hij steeds een pragmatische aanpak met aandacht voor de grootst mogelijke toegevoegde waarde voor het betrokken bedrijf.

Engels Pascal (ISO)

Pascal ENGELS heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties bij de opzet en het onderhoud van kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001; kwaliteitshandboeken diverse overheden) en is bovendien specialist People Management. Hij begeleidt en traint organisaties op alle aspecten van People Management (zowel systemen, methodieken en vaardigheden). Hij is eveneens Managing Director van 'Investors in People België' waar hij instaat voor begeleiding en certificering van organisaties naar deze standaard voor hoge performantie.

T’Kindt Kürt

ing. Kürt T’KINDT startte zijn loopbaan bij Picanol als kwaliteitsingenieur en stapte in 1991 over naar Sofinal Cotesa. Daar was hij IKZ-manager en plant manager van een ververij. Sedert 1996 is Kürt als consultant werkzaam bij Amelior, waar hij zich voornamelijk toelegt op ISO 9000-begeleiding, kwaliteitskostenonderzoek en verbeterprojecten. Daarbij heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als interne auditor. Deze ervaring, gecombineerd met zijn studies als Preventieadviseur Niveau I, maken dat Kürt een uitzonderlijk geschikt docent is voor dit thema.

Praktisch

Duur: 3 dagen
Start op: maandag 28 september 2020, Zwijnaarde
woensdag 18 november 2020, Aalst
maandag 18 januari 2021, Lokeren
maandag 18 januari 2021, Lokeren
maandag 01 maart 2021, Kortrijk
woensdag 16 juni 2021, Antwerpen
Inschrijven
Prijs: vanaf €1240

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 28, dinsdag 29 september, maandag 5 oktober 2020, van 09u00 tot 17u00
3Square
Rijvisschestraat 124, 9052 Zwijnaarde
Tel.: 09/248 10 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
woensdag 18, donderdag 26 november en donderdag 3 december 2020, van 09u00 tot 17u00
Keizershof
Korte Nieuwstraat 15, 9300 Aalst
Tel.: +32 (0)53 77 44 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
maandag 18, dinsdag 19, maandag 25 januari 2021, van 09u00 tot 17u00
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
maandag 18, dinsdag 19, maandag 25 januari 2021, van 09u00 tot 17u00
Biznis
Zelebaan 100, 9160 Lokeren
Tel.: 09/326 85 00
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
maandag 1, dinsdag 2, maandag 8 maart 2021, van 09u00 tot 17u00
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
woensdag 16, donderdag 17, 24 juni 2021, van 09u00 tot 17u00
Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem
Tel.: 03/280.45.34
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Prijs €1440 €1240 €1640

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132 LET OP! De overheid besliste dat je voor de opleidingen rond Insights, MBTI en TDI geen gebruik meer zal kunnen maken van de KMO-portefeuille vanaf 1 juli 2020.
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €150,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier