Auditor volgens ISO 9001: 2015

Auditor ISO 9001

Met deze workshop reiken wij u de basiskennis aan voor het uitvoeren van audits en het toepassen van audittechnieken. Word (interne) auditor met deze uitstekende basisopleiding voor het voorbereiden en uitvoeren van zowel interne (eigen bedrijf) als externe (uw leverancier) audits en derdepartij-audits.

 

Waarom deze thematiek?

Om aan de kwaliteitseisen van ISO 9001 (versie 2015) te voldoen, moet u uw bedrijf op geregelde tijdstippen doorlichten om de goede werking van uw kwaliteitssysteem na te gaan en, indien nodig, bij te sturen. In principe komt iedereen in aanmerking om (een gedeelte van) de organisatie door te lichten, zolang dit maar gebeurt op basis van een voldoende achtergrond en opleiding. Dit is een eis van de kwaliteitsnorm.
Een interne of externe audit is zeker geen noodzakelijk kwaad. Integendeel, het is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste invoering en toepassing van een (kwaliteits-)zorgsysteem.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Met deze workshop reiken wij u de basiskennis aan voor het uitvoeren van audits en het toepassen van audit-technieken. De opleiding biedt een uitstekende basis voor het voorbereiden en uitvoeren uitvoeren van zowel interne (eigen bedrijf) als externe (uw leverancier) audits en derdepartij-audits.
Voor medewerkers die zich nog verder willen bekwamen in tweede- en derdepartijaudits wordt een opleiding tot geregistreerd kwaliteitsauditor (ook wel lead assessor genoemd) aangeraden.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na het volgen van deze workshops bent u al (intern) auditor in staat om:
 • kwaliteitssystemen te auditen om te zien of ze beantwoorden aan de eisen van de ISO 9001-norm, of ze ook terdege worden begrepen door het personeel en of er gehandeld wordt volgens de opgestelde regels
 • audits voor te bereiden, uit te voeren en uw bevindingen te rapporteren op een bewuste, accurate en gestructureerde manier

Voor wie?

 • Managers die hun basiskennis over kwaliteitsbeheerssystemen en de uitvoering van audits willen verruimen
 • Personen die zich voorbereiden om evaluaties uit te voeren zowel binnen een industriële omgeving als in een dienstenomgeving en die een basiskennis bezitten over kwaliteitsbeheerssystemen (ISO 9000 of aanverwant)
Voorkennis van de ISO 9001-norm is gewenst en kan worden verkregen in de workshop ISO 9001:2015, basisopleiding. In de auditoropleiding wordt namelijk gewerkt met een samenvatting van de ISO 9001:2015 norm.
Persoonlijke begeleiding: na de opleiding kan u aan de slag als auditor. U maakt van uw eerste ervaring meteen een succes als u zich laat begeleiden door uw docent aan een voordelig tarief. Hij zal zich graag een halve dag vrijmaken om u bij te staan.

Programma

Principes van auditing
 • De relatie tussen management, kwaliteit en evaluatie
 • Evaluatie van het proces van managen en van de uitvoering van activiteiten
 • Evaluatie als gereedschap ten dienste van management
Standaarden en normen
 • Referenties voor de auditing
 • Internationale referenties voor kwaliteitsborging en kwaliteitsbeheerssystemen ISO 9000-9004
Praktische auditaspecten
 • Het organiseren en voorbereiden van een audit
 • De auditor en het auditteam
 • De introductie, de uitvoering, het interview, het schrijven van de interviewrapporten
 • Het beoordelen van de resultaten en de eindrapportage
De communicatieve aspecten
 • De vereiste bekwaamheden en de obstakels van psychologische, optische, linguïstieke en emotionele aard
 • Het gesproken woord, de voorbereiding en de structurering van mededelingen
 • Het luisteren, de valkuilen van het slecht luisteren, de luistercapaciteit en de effectiviteit van het luisteren
 • Het visuele observeren, de waarneming en het verschillend groeperen tijdens het waarnemen
 • Het interview, de verschillende typen van interviews, de vragenlijsten
 • Het rapporteren aan management, adviezen met betrekking tot verbetering
Tijdens de workshop wordt frequent gebruik gemaakt van opdrachten (case-studies) en vragen; ook een videofilm en beelden behoren hiertoe.

Opgelet: interactieve training

Elk programma-onderdeel is doorweven met vraag- en antwoordsessies, het uitvoeren van opdrachten enz. Om de interactiviteit te bevorderen, beperken wij het aantal deelnemers. Snel inschrijven is bijgevolg in uw eigen belang.

Attest

Als afsluiting van de workshop ontvangen de deelnemers een attest. Dit attest kan uw bekwaamheid als auditor in een kwaliteitssysteem bekrachtigen.

Referenties

Op de vorige edities mochten we deelnemers begroeten uit o.a.:

Cargill, Tibotec-virco, Associated Oil Packers, Metro, Mol Cy, Solutia Europe, Scientific Atlanta Europe, Solutia Europe, Recticel, Barco, Crea Printing Industries, Alisco, Viva Magnetics Europe, Seppic Belgium, BASF Masterbatch, Roche Diagnostics Belgium, Asco Industries, Steinweg G., Stryker, Antwerp Cleaning Services, Dräger Safety Belgium, Vamix, Bekaert, Acerta Sociaal Secretariaat, FBFC International, Defensie DGHR HRG CV, Protronic, Pluma, Alcatel Bell, ....

Trainers

Engels Pascal (ISO)

Pascal ENGELS heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties bij de opzet en het onderhoud van kwaliteitsmanagementsystemen (ISO 9001; kwaliteitshandboeken diverse overheden) en is bovendien specialist People Management. Hij begeleidt en traint organisaties op alle aspecten van People Management (zowel systemen, methodieken en vaardigheden). Hij is eveneens Managing Director van 'Investors in People België' waar hij instaat voor begeleiding en certificering van organisaties naar deze standaard voor hoge performantie.

T’Kindt Kürt

ing. Kürt T’KINDT startte zijn loopbaan bij Picanol als kwaliteitsingenieur en stapte in 1991 over naar Sofinal Cotesa. Daar was hij IKZ-manager en plant manager van een ververij. Sedert 1996 is Kürt als consultant werkzaam bij Amelior, waar hij zich voornamelijk toelegt op ISO 9000-begeleiding, kwaliteitskostenonderzoek en verbeterprojecten. Daarbij heeft hij een ruime ervaring opgebouwd als interne auditor. Deze ervaring, gecombineerd met zijn studies als Preventieadviseur Niveau I, maken dat Kürt een uitzonderlijk geschikt docent is voor dit thema.

Praktisch

Duur: 3 dagen
Start op: dinsdag 20 november 2018, Aalst
donderdag 07 februari 2019, Sint-Niklaas
maandag 11 maart 2019, Kortrijk
donderdag 09 mei 2019, Sint-Martens-Latem
donderdag 06 juni 2019, Antwerpen
Inschrijven
Prijs: vanaf €1115

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 20, dinsdag 27 en woensdag 28 november 2018, van 09u00 tot 17u00
Keizershof
Korte Nieuwstraat 15, 9300 Aalst
Tel.: +32 (0)53 77 44 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
donderdag 7, vrijdag 8, donderdag 14 februari 2019, van 09u00 tot 17u00
Serwir Sint-Niklaas
Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas
Tel.: +32(0)3 778 05 11
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
maandag 11, dinsdag 12, maandag 18 maart 2019, van 09u00 tot 17u00
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
donderdag 9, vrijdag 10, 17 mei 2019, van 09u00 tot 17u00
Auberge du Pecheur
Pontstraat 41 - 9831 Sint-Martens-Latem
Tel.: +32 9 282 31 44
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
donderdag 6, vrijdag 7, donderdag 13 juni 2019, van 09u00 tot 17u00
Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem
Tel.: 03/280.45.34
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 30 dagen voor startdatum €1295 €1115 €1475
Prijs €1440 €1240 €1640

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

  Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €105 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier