Information Security Management Systems Auditor/ Lead auditor - CQI/IRCA Certified Course (17287)

Lead auditor ISO/IEC course 27001:2013

Waarom deze thematiek?

Het uitvoeren van audits is cruciaal voor het succes en functioneren van elk managementsysteem, zoals een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Deze training bied kennis en vaardigheden die vereist zijn voor het uitvoeren van 1ste 2de en 3de party audits tegen ISO / IEC 27001; in overeenstemming met ISO 19011 en (indien van toepassing) ISO 17021.

Dientengevolge brengt het zware verantwoordelijkheden, uitdagingen en complexe problemen met zich mee. Deze vijfdaagse intensieve cursus leidt auditoren op om een auditplan te leiden, plannen, beheren en implementeren. Het stelt hen ook in staat om praktische hulp en informatie te geven aan degenen die zich inzetten voor certificering en biedt ook de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van audits door derden (leveranciers en onderaannemers).

Extra voordeel van de training zijn de vele opdrachten en rollenspellen die individueel of in groepsverband worden gemaakt en gedaan. Hierdoor doet u niet alleen kennis op, maar ontwikkelt u ook vaardigheden die u ondersteunen bij het uitvoeren van een effectieve audit.

Voor wie?

Iedereen die de audit van een managementsysteem voor informatiebeveiliging van een organisatie moet uitvoeren in overeenstemming met ISO 27001: 2013 (hetzij als 2de of 3de party auditor), degenen die willen leren over effectieve auditpraktijken. Beveiligings- en kwaliteitsprofessionals, bestaande informatiebeveiligingsauditoren die hun auditvaardigheden willen uitbreiden en consultants die advies willen geven over ISO 27001: 2013 Auditering.

Voorkennis:

Voor de training is kennis van ISO/IEC 27001:2013 vereist. Deze kennis kunt u onder meer opdoen tijdens de eendaagse training Introductie ISO/IEC 27001:2013.

Het kan ook helpen als u een interne auditor cursus heeft gevolgd of ervaring heeft met het uitvoeren van interne of leverancier audits.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop:
 • U kunt het doel en de voordelen uitleggen van
  • een managementsysteem voor informatiebeveiliging
  • ISO 27001/2
  • managementsysteemaudits
  • certificering  
 • U begrijpt de rol van een auditor bij het plannen, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van een audit van een managementsysteem voor informatiebeveiliging in overeenstemming met ISO 19011 (en, indien van toepassing, ISO 17021)
 • U beschikt over de vaardigheden om een managementsysteem voor informatiebeveiliging te plannen, uit te voeren, te rapporteren en op te volgen om conformiteit vast te stellen met ISO / IEC 27001/2, ISO 19011 (en indien van toepassing, ISO 17021)
 • Heeft u de benodigde ISO/IEC 27001:2013 auditkennis en -vaardigheden verder ontwikkeld

Praktische informatie

 • De Lead Auditor training is een intensieve training en wordt afgerond met het officiële 2 uur durende CQI/IRCA examen.
 • De training wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven
 • Het trainingsmateriaal is Nederlandstalig of Engelstalig
 • De ISO 27001:2013 en ISO 19011:2018 zitten niet bij de trainingsprijs inbegrepen, wel is er tijdens de training een kopie van de normen ter inzage beschikbaar

De deelnemers dienen rekening te houden met de uitwerking van avondopdrachten. Het maken van het huiswerk neemt per avond 2 á 3 uur tijd in beslag. Enkele opdrachten zijn tevens geschikt om ´s avonds in groepen te maken, zodat maximaal van elkaar geleerd kan worden (niet verplicht).

Wenst u voorafgaande aan of tijdens de training in het hotel te overnachten? Wij kunnen een hotelkamer voor u reserveren tegen een verlaagd tarief. Mocht u gebruik willen maken van deze mogelijkheid, neemt u dan contact met ons op via gd@amelior.be

Samenwerking Amelior en BSI

Deze training wordt door en in samenwerking met het British Standards Institution (BSI) verzorgd.

Praktisch

Duur: 5 dagen
Start op: maandag 06 juli 2020,
maandag 26 oktober 2020,
maandag 14 december 2020,
Inschrijven
Prijs: vanaf €2950

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli 2020, van 09u00 tot 17u00 (Nederlands)
regio Gent
N/A

Toon op kaart
maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober 2020, van 09u00 tot 17u00 (Nederlands)
regio Gent
N/A

Toon op kaart
maandag 14 tot en met vrijdag 18 december 2020, van 09u00 tot 17u00 (Nederlands)
regio Gent
N/A

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 30 dagen voor startdatum €2950 €2950 €2950

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Leden betalen vaak aanzienlijk minder. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €250,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier