Interne auditor ISO/IEC 27001:2013 volgens ISO 19011

Interne auditor ISO/IEC 27001:2013 volgens ISO 19011

Waarom deze thematiek?

Informatiebeveiliging is tegenwoordig voor veel bedrijven een belangrijk onderwerp in de bedrijfsvoering. Een inefficiënte manier van managen van dit bedrijfsproces heeft namelijk direct nadelige gevolgen op de levertijd van producten en service. Daarnaast heeft een fout in het informatiesysteem mogelijke nadelige gevolgen voor het bedrijfsresultaat. Na de invoering van het managementsysteem dienen regelmatig audits te worden uitgevoerd met als doel de beveiliging van het informatiesysteem te toetsen op zijn functionaliteit.
Extra voordeel van de training zijn de vele opdrachten en rollenspellen die individueel of in groepsverband worden voorzien. Hierdoor leert u niet alleen om de theorie uit de norm in praktijksituaties toe te passen, ook heeft u zo al de eerste stappen voor de toepassing binnen uw eigen organisatie gezet.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor de medewerkers die de prestaties van het managementsysteem monitoren en/of verantwoordelijk is voor het uitvoeren van interne audits.
Vereiste voorkennis: de ISO 27001.
Deze kennis kunt u onder meer opdoen tijdens de eendaagse training Introductie ISO/IEC 27001:2013.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop:
 • kunt u de ISO 19011-richtlijnen voor auditen van een managementsysteem verklaren
 • weet u hoe u de ISO 19011-richtlijnen kunt toepassen voor het auditen tegen ISO 27001:2013
 • kunt u een audit initiëren, voorbereiden, uitvoeren, afronden en opvolgen
 • kunt u een auditrapportage voorbereiden en verspreiden
 • kunt u beoordelen of (delen van) het managementsysteem voor informatiebeveiliging voldoet aan ISO 27001:2013
 • heeft u de benodigde ISO 27001:2013 audit-kennis en -vaardigheden verder ontwikkeld

Praktische informatie

De training is Nederlandstalig, het trainingsmateriaal is Engelstalig.

Samenwerking Amelior en BSI

Deze training wordt door en in samenwerking met het British Standards Institution (BSI) verzorgd.

De leermethode

Om uw vermogen om kennis vast te houden nog verder te verbeteren en de vaardigheden daadwerkelijk toe te kunnen passen, staat in onze trainingen het concept 'Hoofd, Hart en Handen' steeds meer centraal. Hierbij is het denken vanuit de bedrijfsactiviteit ten behoeve van de prestatieverbetering essentieel.
 • Hoofd: kennis - weten wat er in ISO/IEC 27001 staat, (achtergrond)kennis opdoen
 • Hart: houding - waarom ISO/IEC 27001 gebruiken, wat is het nut van de norm voor mijn organisatie, gemotiveerd raken en blijven om de norm toe te passen
 • Handen: gedrag - het doen, oefenen, concreet maken en in de praktijk brengen
Het BSI trainingsmateriaal is in eerste instantie ontwikkeld door het BSI hoofdkantoor in Engeland. Door de centrale rol van BSI in de commissie waarin ISO/IEC 27001:2013 tot stand is gekomen, is in het materiaal informatie uit eerste hand opgenomen.
De combinatie van het state of the art materiaal, waarin verschillende leertechnieken en (groeps)opdrachten zijn verwerkt, met de praktische ervaring van de trainer verhoogt het kennisniveau van de deelnemers en de mogelijkheid om deze kennis in de eigen organisatie direct toe te passen.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: maandag 27 mei 2019,
Inschrijven
Prijs: vanaf €1175

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
maandag 27 en dinsdag 28 mei 2019, van 09u00 tot 17u00
regio Gent
N/A

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 27 apr 2019 €1175 €1175 €1175

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Leden betalen vaak aanzienlijk minder. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €70 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier