Lead auditor ISO/IEC 27001:2013 CQI/IRCA Course (17287) (English)

Lead auditor ISO/IEC course 27001:2013

Waarom deze thematiek?

Het uitvoeren van audits is cruciaal voor het succes en functioneren van elk managementsysteem, zoals het Information Security Management System (ISMS). De ISO/IEC 27001-lead auditor dient het gehele auditproces te managen. Gekwalificeerde lead auditoren zijn echter in staat om het succes van een ISMS verder te optimaliseren. In deze intensieve hands-on Lead Auditor training ligt de nadruk op de rol en deskundigheid van de lead auditors. Er worden handvatten aangereikt waardoor hij/zij in staat zal zijn om beoordelingen uit te voeren vanuit verschillende invalshoeken en methoden. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan de wijze waarop de aansturing van het auditteam efficiënt kan plaatsvinden.
Extra voordeel van de training zijn de vele opdrachten en rollenspellen die individueel of in groepsverband worden voorzien. Hierdoor leert u niet alleen om de theorie uit de norm in praktijksituaties toe te passen, ook heeft u op die manier de eerste stappen voor uw eigen organisatie gezet.

Voor wie?

Voor eenieder die leiding geeft aan auditoren en auditteams. Daarnaast is het een uitstekende aanvulling voor iedereen die zijn auditkennis en -vaardigheden wil verbreden en verdiepen.
Om het maximale uit deze training te halen, adviseren wij u om voorkennis te hebben van de ISO/IEC 27001:2013. Mocht u nog geen voorkennis hebben, dan verwijzen wij u naar de training Introductie ISO/IEC 27001:2013.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop:
 • kunt u de ISO 19011-richtlijnen voor auditen van een managementsysteem verklaren
 • weet u hoe u de ISO 19011-richtlijnen kunt toepassen voor het auditen tegen ISO/IEC 27001:2013
 • kunt u een audit initiëren, voorbereiden, uitvoeren, afronden en opvolgen
 • kunt u een auditrapportage voorbereiden en verspreiden
 • weet u hoe u objectief audit-bewijsmateriaal kunt vergaren conform ISO 19011
 • weet u hoe u een auditteam kunt leiden
 • kunt u beoordelen of (delen van) het managementsysteem voor informatiebeveiliging voldoet aan ISO/IEC 27001:2013
 • heeft u de benodigde ISO/IEC 27001:2013 auditkennis en -vaardigheden verder ontwikkeld

Praktische informatie

De Lead Auditor training is een intensieve training en wordt afgerond met het officiële CQI/IRCA examen (Chartered Quality Institute & The International Register of Certificated Auditors). Hierdoor kunt u zich als gecertificeerd auditor laten registreren in het 'Auditor Certification Scheme'.

De training duurt 5 dagen, is Engelstalig en inclusief koffie/thee faciliteiten, lunch en trainingsmateriaal.

Samenwerking Amelior en BSI

Deze training wordt door en in samenwerking met het British Standards Institution (BSI) verzorgd.

De leermethode

In de trainingen staat het concept 'Hoofd, Hart en Handen' steeds meer centraal. Hierbij is het denken vanuit de bedrijfsactiviteit ten behoeve van de prestatieverbetering essentieel.
 • Hoofd: kennis - weten wat er in de norm staat, kennis opdoen
 • Hart: houding - waarom de norm gebruiken, wat is het nut voor mijn organisatie, gemotiveerd raken en blijven om de norm toe te passen
 • Handen: gedrag - het doen, oefenen, concreet maken en in de praktijk brengen
Het BSI trainingsmateriaal is in eerste instantie ontwikkeld door het BSI hoofdkantoor in Engeland. Door de centrale rol van BSI in de commissie waarin ISO/IEC 27001:2013 tot stand is gekomen, is in het materiaal informatie uit eerste hand opgenomen.
De combinatie van het state of the art materiaal met informatie uit eerste hand, waarin verschillende leertechnieken en (groeps)opdrachten zijn verwerkt, met de praktische ervaring van de trainer verhoogt het kennisniveau van de deelnemers en de mogelijkheid om deze kennis in de eigen organisatie direct toe te passen.

Praktisch

Duur: 5 dagen
Start op: maandag 08 juli 2019,
Inschrijven
Prijs: vanaf €2850

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli 2019, telkens van 09u00 tot 17u00. (Nederlands)
regio Gent
N/A

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 08 jun 2019 €2850 €2850 €2850

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Leden betalen vaak aanzienlijk minder. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €175 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier