Basisvoorwaardenprogramma's in de voedingsindustrie

Basisvoorwaardenprogramma's in de voedingsindustrie

De basisvoorwaarden zijn van groot belang voor de beheersing van voedselveiligheidsrisico's.

Waarom deze thematiek?

Voedselveiligheid is verreweg de belangrijkste kwaliteitseis binnen de voedingsmiddelenketen. De meeste voedselveiligheidsrisico’s worden gecontroleerd door invoering van PRP’s (Pre Requisite Programmes) of basisvoorwaardenprogramma’s. De basisvoorwaarden betreffen de minimale voorwaarden die aan de bedrijfsvoering worden gesteld om veilige producten te kunnen maken.

Wat mag u verwachten tijdens de opleiding?

Tijdens deze workshop willen we de deelnemers laten kennismaken met de basisvoorwaardenprogramma’s die van toepassing zijn binnen de voedingssector. Voor anderen kan het een opfrissing zijn en een nieuwe sensibilisering voor het belang van hygiënisch werken. We willen u tevens aantonen wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van uw voedingsproducten.

Programma

Elk theoretisch inzicht wordt onmiddellijk gestaafd met een communicatieve oefening, een groepsopdracht, een simulatie, …

Om de interactie te bevorderen beperken wij het aantal deelnemers.

  • Ontstaan
  • Definitie
  • Belang
  • Link met HACCP
  • Basistekst Codex Alimentarius
  • Wetgevend kader
  • Rol in certificatieschema’s
  • Basisvoorwaardenprogramma’s
    • Infrastructuur en uitrusting
    • Nutsvoorzieningen
    • Beheer van inkomende goederen
    • Reiniging en ontsmetting
    • Afvalbeheer
    • Ongediertebestrijding
    • Technisch onderhoud en kalibratie
    • Beheer van kruiscontaminatie
    • Persoonlijke hygiëne
    • Opleiding

Voor wie?

We richten ons met deze workshop tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die betrokken zijn bij het uitwerken van een autocontrolesysteem en/of certificatieschema. Ook medewerkers waarvoor deze materie helemaal nieuw is, zijn welkom.

Trainer

Notebaert Eveline

Eveline NOTEBAERT is Bio-Ingenieur in de Scheikunde en werkte als kwaliteitsverantwoordelijke en productontwikkelaar in diverse voedingsbedrijven. Tijdens deze periode werd duidelijk dat de toegewezen voedselveiligheidsprojecten haar ding waren, waardoor ze de microbe voor voedselveiligheid te pakken kreeg. Door deze jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager en door het regelmatig volgen van bijscholingen m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit weet Eveline van aanpakken bij al uw projecten. Zij heeft volledige voedselveiligheidsmanagementsystemen opgebouwd vanaf het prille begin en weet vanuit haar praktische ervaring hoe een dergelijke systemen draaiende te houden en het personeel hierin te betrekken en te motiveren.

Het opstellen van een HACCP-plan was één van de eerste projecten waarmee Eveline aan de slag is gegaan. In haar jarenlange professionele loopbaan heeft ze ondertussen vele HACCP-plannen opgesteld, in diverse takken van de voedingsindustrie, evenals in aanverwante sectoren.

Praktisch

Duur: 1 dag
Start op: dinsdag 31 maart 2020, Kortrijk
Inschrijven
Prijs: vanaf €540

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Herlinde BEERENS
+32 (0)56 24 16 07

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 31 maart 2020, van 09u00 tot 17u00
Amelior
Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk
Tel.: 056/ 23 20 60
Klik hier voor een plannetje
Toon op kaart




Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 01 mrt 2020 €610 €540 €720
Prijs €680 €600 €800

  • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

    Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

    KORTING :

    Schrijf in met collega’s voor een open opleiding en elke tweede, derde, enz... deelnemer krijgt 20% korting. Lees meer...

    Ook leden betalen aanzienlijk minder zoals u ziet. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

  • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
  • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €50,00 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
  • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
  • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.