Implementatie ISO/IEC 27001:2013

Implementatie ISO/IEC 27001:2013

Waarom deze thematiek?

Het uitlekken van vertrouwelijke informatie gebeurt steeds vaker. Op grond hiervan is er binnen organisaties steeds meer behoefte  om de informatiebronnen beter te kunnen beschermen. Een Informatiebeveiliging Managementsysteem (ISMS) is een systeem gericht op het waarborgen, beheren en controleren van gevoelige bedrijfsinformatie. Het beschrijft hoe medewerkers moeten omgaan met het verstrekken van vertrouwelijke gegevens en beschrijft op welke manier de bedrijfsprocessen, vallend onder informatiebeheer, dienen te worden beheerd.
Extra voordeel van de training zijn de vele opdrachten die individueel of in groepsverband worden gemaakt. Hierdoor leert u niet alleen om de theorie uit de norm in praktijksituaties toe te passen, ook heeft u op die manier de eerste stappen voor uw eigen organisatie gezet.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor eenieder die betrokken is bij en/of verantwoordelijk is voor de implementatie en het beheer van een informatie beveiligingssysteem.

Voor deze training is voorkennis vereist van de ISO/IEC 27001:2013.
Mocht u nog geen voorkennis hebben van deze norm, verwijzen wij u graag door naar onze training Introductie ISO/IEC 27001:2013.

Wat is het resultaat in uw dagelijks werkveld?

Na afloop:
 • weet u welke voordelen een effectief managementsysteem voor uw organisatie kan hebben
 • kunt u aangeven wat de kernbegrippen en -eisen uit ISO 27001 zijn en deze vanuit een implementatieperspectief interpreteren
 • kunt u beoordelen waar uw organisatie staat ten opzichte van de norm
 • weet u hoe u de kernbegrippen en -eisen uit ISO 27001 in uw organisatie kunt implementeren
 • heeft u de eerste stappen voor uw eigen organisatie gezet

Praktische informatie

De training Nederlandstalig, het trainingsmateriaal is Engelstalig.

Samenwerking Amelior en BSI

Deze training wordt door en in samenwerking met het British Standards Institution (BSI) verzorgd.

De leermethode

Om uw vermogen om kennis vast te houden nog verder te verbeteren en de vaardigheden daadwerkelijk toe te kunnen passen, staat in onze trainingen het concept 'Hoofd, Hart en Handen' steeds meer centraal. Hierbij is het denken vanuit de bedrijfsactiviteit ten behoeve van de prestatieverbetering essentieel.
 • Hoofd: kennis - weten wat er in ISO/IEC 27001 staat, (achtergrond)kennis opdoen
 • Hart: houding - waarom ISO/IEC 27001 gebruiken, wat is het nut van de norm voor mijn organisatie, gemotiveerd raken én blijven om de norm toe te passen
 • Handen: gedrag - het doen, oefenen, concreet maken en in de praktijk brengen
Het BSI trainingsmateriaal is in eerste instantie ontwikkeld door het BSI hoofdkantoor in Engeland. Door de centrale rol van BSI in de commissie waarin ISO/IEC 27001:2013 tot stand is gekomen, is in het materiaal informatie uit eerste hand opgenomen.
De combinatie van het state of the art materiaal, waarin verschillende leertechnieken en (groeps)opdrachten zijn verwerkt, met de praktische ervaring van de trainer verhoogt het kennisniveau van de deelnemers en de mogelijkheid om deze kennis in de eigen organisatie direct toe te passen.

Praktisch

Duur: 2 dagen
Start op: dinsdag 21 mei 2019,
Inschrijven
Prijs: vanaf €1175

Inlichtingen

"Ik neem graag met u contact op voor meer info, als u mij via onderstaande knop uw gegevens bezorgt. U kan me ook gerust bellen."

Geraldine DELVOYE
+32 (0)56 23 20 62

Contacteer mij

Inschrijven

Data Plaats
dinsdag 21 en woensdag 22 mei 2019, van 09u00 tot 17u00
regio Gent
N/A

Toon op kaart
Prijs

  Lid Amelior Not for profit lid1 Niet-lid
Voordeelprijs bij inschrijving voor 21 apr 2019 €1175 €1175 €1175

 • 1 Deze prijs is enkel geldig voor onderwijs- en overheidsinstellingen en welzijns- en gezondheidsorganisaties die lid zijn van Amelior.

  Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij halve dag en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  KORTING :

  Leden betalen vaak aanzienlijk minder. Meer weten over het lidmaatschap ? KLIK HIER.

 • Amelior is een geregistreerde dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat een opleiding voor 30% of 40% wordt betaald door de Vlaamse Gemeenschap, mits u aan de voorwaarden voldoet en ten laatste 14 dagen na startdatum de aanvraag indient. Interessant! Meer info over de voorwaarden en modaliteiten vindt u hier of op de betreffende site. Het erkenningsnummer van Amelior voor open opleidingen is: DV.O104132
 • Hou er echter wel rekening mee dat een bedrag van €70 voor de catering niet met de KMO-portefeuille kan worden vergoed. Dit dient u af te trekken bij de aanvraag van uw subsidie.Bij twijfel of onduidelijkheid, neem contact met ons op.
 • Bovendien komen het overgrote deel van opleidingen in aanmerking voor steun van Alimento (van toepassing op bedrijven uit de voedingsindustrie).
 • Amelior biedt tot slot advies en volumekorting aan organisaties die een substantieel deel van hun opleidingsinvesteringen bij ons willen plaatsen. Contacteer ons via info@amelior.be of het contactformulier. We maken graag met u een afspraak om de juiste keuzes te maken uit het aanbod en om voordelige tarieven af te spreken.
Heeft u een aantal medewerkers die deze training zouden kunnen volgen? U bepaalt volledig zelf waar en wanneer u deze opleiding organiseert, als u kiest voor een incompany training. Ook de inhoud en desgewenst de taal kan eventueel afgestemd worden op uw noden.

Incompany trainingen bieden u een aantal klantgerichte voordelen:
 • economisch interessanter;
 • training op maat: oefeningen, voorbeelden en praktijkgevallen uit uw bedrijf;
 • flexibiliteit qua organisatie: plaats en tijdstip worden afgesproken;
 • mogelijkheid om de opleiding eventueel in een andere taal aan te bieden.

Meer info aanvragen kan u hier